11 Ekim 2024’te neler yaşandı? 11 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

11 Ekim 2024’te neler yaşandı? 11 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

Birleşmiş Milletler (BM) Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF), katil İsrail'in son 48 saatte Lübnan'a düzenlediği 3 hava saldırısında 7 çocuğun hayatını kaybettiğini duyurdu.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İstanbul’da gerçekleştirilen ziyaretinde, vahşice hayatını kaybeden İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil'in aileleriyle bir araya geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sırbistan ile 11 anlaşma yaptık, ikili ilişkilerimizi kapsamlı şekilde ele aldık. Ticarette 5 milyar dolar hedefimiz var." dedi.

Motorine gelen zammın ardından benzin fiyatlarında da artış yaşandı. Akaryakıt istasyonlarında tabelalar gece yarısı itibariyle güncellendi. Ankara'da benzinin litresi 45 liraya dayandı. 44’den her gün alıyorum hshsr

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sırbistan ile 11 anlaşma yaptık, ikili ilişkilerimizi kapsamlı şekilde ele aldık. Ticarette 5 milyar dolar hedefimiz var." dedi.

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Gebze Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi, Rehabilitasyon ve Eğitim Merkezi'ndeki bazı görüntülere ilişkin açıklamalarda bulundu. Büyükgöz, hayatta olan hiçbir hayvanı kasten öldürmek veya itlaf etmek gibi bir süreçlerinin olmadığını vurguladı.

Şanlıurfa Valiliği, kent genelinde 3 gün süreyle tüm açık alan gösteri ve yürüyüş etkinliklerinin yasaklandığını duyurdu.

Afyonkarahisar'ın Çay ilçesinde bir yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 21 kişi yaralandı.

Türkiye genelinde büyük yankı uyandıran domuz eti skandalının merkezindeki ünlü restoran zinciri Köfteci Yusuf, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın "taklit ve tağşiş" listesine eklenen ancak ismi açıklanmayan firmanın, Bakanlık aleyhine açtığı davayı kazandığı iddia edildi. Mahkemenin bu kararı, şirketin ürünlerinde domuz eti bulunduğu yönündeki iddialara karşı önemli bir dönüm noktası olarak görülüyor.

BAŞKENT ANKARA’DAN GELİŞMELER

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, Mansur Yavaş'ın 6 aydır Meclis toplantılarına katılmadığını belirterek çağrıda bulundu. Yalçın, "ABB Meclis toplantısına katılımınızı bekliyoruz" dedi.

Ankara'da, siyaset ve iş dünyasının önde gelen isimlerinin katılımıyla gerçekleşecek görkemli bir düğünle, Eski Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok'un kızı Ayça Altınok ile Besa Holding’in genç patronu Efe Bezci dünyaevine girdi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2024 Yılı Güz Dönemi Mazot Desteği kapsamında, 17 bin 288 çiftçiye mazot desteğinde bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), çocukların internet ortamında karşılaştıkları riskleri ve bu konularda, yerel yönetimler ile kamu otoritelerinin sorumluluklarını ele almak amacıyla bir çalıştay düzenledi. "Geleceğe Yön Veren Dijitalde Güven-siz-siniz" başlıklı çalıştay bugün Ankara Kent Konseyi’nde gerçekleşti.

İstanbul Ümraniye'de 23 Eylül 2024 tarihinde motosiklet hırsızlığı şüphesiyle yakalanan Yunus Emre Geçti, çıkan arbedede polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit etmişti. Geçti’ye ağırlaştırılmış müebbet ve 50 yıl cezası istendi.

Etimesgut Belediyesi, "eğitimden tasarruf olmaz" diyerek yola çıktığı projelerle çocuklar ve gençler için ücretsiz kurslar sunmaya devam ediyor.

EGO Genel Müdürlüğü, bugün öğle saatlerinde yaşanan ve vatandaşlı mağdur eden aksaklıkla ilgili açıklama yaptı.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde, bir EGO otobüsünde meydana gelen cinsel taciz iddiası üzerine bir kişi gözaltına alındı.

Etimesgut Belediyespor yönetimi, kulübün ismi ve logosunda değişikliğe gidileceğini duyurdu. Değişikliğin sebebi Belediye’nin şikayeti. Takımın yeni adı ise Etimesgut Spor.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup'taki üçüncü maçında A Milli Futbol Takımı, Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı'nda Karadağ ile karşılaştı. İrfan Can Kahveci'nin golüyle 3 Türkiye’nin oldu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.