12 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 12 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

12 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 12 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: Yasin Şahin

Dünyadan gelişmeler

Ukrayna Genelkurmay Başkanı Oleksandr Syrsky, Ukrayna ordusunun Rusya'nın Kursk bölgesinde yürüttüğü saldırılarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Syrsky, Ukrayna birliklerinin şu ana kadar Rusya topraklarında yaklaşık 1000 kilometrekarelik bir alanı kontrol altına aldığını belirtti. 6 Ağustos'ta başlayan operasyonlar hız kesmeden devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Genelkurmay Başkanı Syrsky ve diğer üst düzey yetkililerle bir araya geldi.

Türkiye’den gelişmeler

Şırnak'ın Silopi ilçesinde maden işçilerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre, patlamada 1 kişi hayatını kaybetti, 2'si ağır olmak üzere 8 kişi de yaralandı.

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde 18 yaşındaki A.K., bıçak ve balta ile saldırdığı 5 kişiyi yaraladı. Saldırgan, olay sonrası polis ekiplerince yakalanarak gözaltına alındı. İddiaya göre, genç saldırganın, oynadığı savaş oyunlarının etkisi altında bu dehşet verici eylemi gerçekleştirdiği öne sürüldü.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), haziran ayına ait işsizlik verilerini açıkladı. Son verilere göre, ülke genelindeki işsizlik oranı yüzde 9,2 seviyesine yükseldi. Verilere göre, işsizlik oranı erkeklerde yüzde 7,6, kadınlarda ise yüzde 12,4 olarak tahmin edildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe Kilit Bölgesi'nde gerçekleştirilen başarılı operasyon hakkında bilgi verdi. Operasyonlar sırasında toplam 17 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın uygulayacağı Genel Güvenlik Yönetmeliği, 31 Ağustos itibarıyla yürürlüğe girecek. Bu yönetmelikle birlikte, sıfır araçlarda çarpışma önleyici sistemler ve yorgunluk algılama gibi gelişmiş güvenlik özellikleri zorunlu hale gelecek.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın anbean takip ettiği Hakkari'de gerçekleştirilen "Gürz-6" operasyonunda, biri ölü, ikisi sağ olmak üzere 3 terörist etkisiz hale getirildi. Bakan Yerlikaya, operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin talimatını verdikleri ve bizzat katıldıkları 15 farklı terör eyleminde, 30 güvenlik görevlisi ile 4 vatandaşın şehit edildiği, 56 güvenlik görevlisi ve 4 vatandaşın da yaralandığı tespit edildiğini aktardı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Suriye'nin Hama kentinde 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu. Deprem, Hatay, Adıyaman ve Kilis gibi illerde de hissedildi.

Gaziantep'ten tatil için yurt dışına çıkan ve Afgan olduğunu iddia eden bir grup tarafından kaçırılan Türk vatandaşı Muhammed Çolak, Dışişleri Bakanlığı'nın koordinasyon ve destek merkezinin girişimleri sayesinde İstanbul'a getirildi.

Ankara’dan gelişmeler

Çevre Yolu Karapürçek mevkiinde meydana geldi. D.G.E. yönetimindeki 06 DYN 845 plakalı otomobil, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu, sağ şeritte ilerleyen Zülfikar Demirkıran’ın kullandığı araca arkadan çarptı ve takla attı. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti.

Ankara'nın Akyurt ilçesinde, akşam saatlerinde tarla sürerken devrilen traktörün altında kalan çiftçi Murat Türkcan yaralandı. Çiftçiyi traktörün altından vatandaşlar çıkardı.

Ankara’nın Altındağ ilçesinde yer alan Kudüs Parkı'nda, parkta oyun oynayan bir kız çocuğu, başıboş köpeklerin saldırısına uğradı. Köpeklerin vücudunun çeşitli yerlerinden ısırdığı çocuk, çevredeki vatandaşların müdahalesiyle kurtarıldı ve hastaneye kaldırıldı.

Ankara’nın Polatlı ilçesinde 9 kişinin yaşamını yitirdiği ve 30 kişinin de yaralandığı yolcu otobüsü kazasında inceleme yapan bilirkişi heyeti, ön raporunu tamamladı. Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından oluşturulan bilirkişi heyeti, kazaya ilişkin ön raporunu tamamladı. Raporda, otobüs şoförü Çetin Karayel’in şerit izleme ve değiştirme kurallarına uymadığı belirtilirken, bu durumun kazanın doğrudan etkeni olduğu vurgulandı.

Türkiye Yazarlar Birliği Şeref Başkanı ve Büyük Türkçe Sözlük Yazarı Mehmet Doğan, bir süredir devam eden tedavisinin ardından vefat etti. Mehmet Doğan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın da katılımıyla gerçekleşen cenaze namazının ardından Taceddin Dergahı’na defnedildi.

Ankara'nın Mamak ilçesinde gerçekleştirilen NARKOGÜÇ operasyonları kapsamında 10 kilogram 600 gram esrar ele geçirildi.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, halkla olan etkileşimleri daha verimli hale getirmek amacıyla halk günlerinin sonlandırılacağını duyurdu.

Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner, yapılan kongrede Çankaya Gençlik Kolu Başkanı olarak seçilen Uygar Parçal’ı tebrik etti.

Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı Güngören köyünde bir ahırda çıkan yangın, kısa sürede samanlığa ve bitişiğindeki eve sıçrayarak büyük bir hasara yol açtı. Yangında, ahır, samanlık ve ev kullanılamaz hale geldi.

Spor dünyasından gelişmeler

Türkiye’ye dönen milli güreşçi Taha Akgül, hazırlık sürecinde gereken her şeyi yaptıklarını belirterek, "Yarı finalde olimpiyat ve dünya şampiyonunun maçında hakemlerin 'pasif' kararıyla sonuç belirlendi. Hiç puan vermediğim maçlarda, altın madalyayı hedeflerken haksız bir mağlubiyet aldım. Ülkemizi daha üst sıralara taşıyacak bir başarıyı hakemler engelledi" dedi.

Trendyol Süper Lig'in 2024-2025 sezonunun ilk haftasında Çaykur Rizespor, evinde Başakşehir’i ağırladı. Karşılaşma, ilk yarıda atılan karşılıklı gollerle 1-1 sona erdi.

Trendyol Süper Lig'in 2024-2025 sezonunun ilk haftasında Gaziantep FK, deplasmanda karşılaştığı Sipay Bodrum FK'yı 1-0 mağlup etti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.