13 Haziran 2024’te neler yaşandı? 13 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

13 Haziran 2024’te neler yaşandı? 13 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Yunanistan'ın Başkenti Atina'da sıcak hava okulların tatil edilmesine sebep oldu. Komşuda 50 derece olan hava sıcaklığı ilkokul ve liseleri tatil ederken kamudaki randevuları da erteledi.

Türkiye’den gelişmeler

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergide etkinliği artırmaya ve adaleti sağlamaya yönelik önemli vergisel düzenlemeler içeren bir paketin yakın zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisine (TBMM) sunulacağını açıkladı. Şimşek, Borsada vergi taslağının ertelendiğini de belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İspanya Başbakanı Pedro Sanchez'in Moncloa Sarayı'nda gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından iki ülke arasında 11 anlaşma imzalandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamasını, "Eğer kendisi ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza katılabilir." İfadesiyle cevapladı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bölücü terör örgütüne katılımın 2023'te 56'ya düştüğünü belirtti. "Son bir yılda PKK/KCK terör örgütüne yönelik 31 bin 994 operasyon gerçekleştirildi ve 1022 terörist etkisiz hale getirildi" dedi.

Türkiye ile ABD arasında sorun olan F-16 tedarik ve yenilenmesi konusu çözüldü. Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, ABD'den F-16 tedarikine ilişkin sözleşmelerin imzalandığını, detaylar üzerindeki çalışmaların heyetler arasında sürdürüldüğünü bildirdi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 2024 yılı için Adli ve İdari Yargı Kararnamesi'ni yayımladı. Kararname kapsamında 4 bin 9'u adli, 290'ı idari yargı olmak üzere toplam 4 bin 299 hakim ve savcının görev yeri değiştirildi.

Türk Hava Yolları (THY), büyüme hedefleri doğrultusunda ikinci pilot aday adayları için yeni bir iş ilanı açtığını duyurdu. THY Basın Müşavirliğinden yapılan açıklamaya göre, "Take-Off Cadet" ilanı kapsamında tüm lisans mezunları başvurabilecek.

Kastamonu'nun Araç ilçesinin Susuz köyünde çıkan köy yangınına müdahale sürerken, 12 ev kullanılamaz hale geldi.

Eyüpsultan'da 6 katlı bir apartmanda çıkan yangında, itfaiye ekipleri tarafından mahsur kalan 20 kişi kurtarıldı.

CHP ve MHP arasında son günlerde yaşanan gerilim tırmanıyor. CHP Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin'in MHP'li isimlere yönelik sert açıklamalarının ardından, MHP'li Semih Yalçın ve İzzet Ulvi Yönter'den karşılık geldi.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı. Konut satış sayısının en fazla olduğu il 18 bin 814 ile İstanbul oldu. Bu kenti 9 bin 861 ile Ankara ve 6 bin 306 ile Antalya takip etti. Konut satışının en az olduğu iller ise 37 ile Bayburt, 46 ile Ardahan ve 60 ile Hakkari oldu.

Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 2 PKK'lı terörist, Habur Hudut Karakoluna teslim oldu.

Yusuf Halaçoğlu, ''Kutlu Parti''nin kuruluş başvurusunu İçişleri Bakanlığına yaptı.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı, Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ön lisans başvurularının başladığını bildirdi.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara'nın Dikmen semtinde akşam saatlerinde bir telefoncuda bilinmeyen sebepten çıkan kavganın büyüyerek silahlı saldırıya döndüğü ve 1 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

LÖSEV gönüllüleri, bir zamanlar kendileri için yapılan kurban bağışlarını bu yıl başka hastalar için bekliyor. LÖSEV, her Kurban Bayramı'nda olduğu gibi bu yıl da lösemi ve kanser tedavisi gören çocuklar ve ailelerine yardım çekleri ve et ürünleri yardımları ile destek oluyor.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde, kara yolunda 10 metre derinliğinde çukur meydana geldi. Belediye ekipleri tarafından yolda inceleme ve onarım çalışmaları başlatıldı.

Ankara’nın Sobacı Çarşısı’nda esnaflık yapan Onur Sökmen, bu yılki bayram yoğunluğunun beklentilerinin altında kaldığını belirtti. Sökmen, geçen yılın daha hareketli geçtiğini, bu yıl ise bayram tatilinin uzun olması ve kurbanlık fiyatlarının yüksek olmasının durgunluğa neden olduğunu ifade etti.

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde Ömerşeyhler Mahallesi'nde değirmende ve samanlıkta henüz bilinmeyen nedenden dolayı yangın çıktı.

Spor dünyasından gelişmeler

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nin (VNL) üçüncü haftasındaki ikinci maçında Dominik Cumhuriyeti'ni 3-1 mağlup etti.

TFF Yönetim Kurulu, 2024-2025 sezonunda Türkiye Kupası'nın yeni formatıyla oynanmasına karar verdi. Yeni formatta, eleme ve final aşamaları tek maç eleme usulüne göre oynanacak.Grup müsabakaları ise 24 takımın katılımı ile 6 takımlı 4 grupta, önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde de uygulanacak olan Swiss Sistem'e göre oynanacak.

Mevcut statüdeki eleme turlarında seri başı takımın kendi sahasında oynaması kuralı yeni statüde uygulanmayacak. 2023-2024 Süper Kupası, Süper Lig Şampiyonu ile Türkiye Kupası Şampiyonu arasında oynanacak. Sonraki sezonlardan itibaren ise Süper Kupa yeni formatıyla oynanacak. Süper Kupa 2024-2025 Sezonu Süper Lig Şampiyonu ile Süper Lig ikincisi ve Türkiye Kupası Şampiyonu ile Türkiye Kupası finalistinin katılacağı dörtlü final şeklinde oynanacak.

Fenerbahçe, transfer sezonuna hızlı bir giriş yaparak Fatih Karagümrük'ün sol beki Levent Mercan'ı kadrosuna katmaya hazırlanıyor.

Almanya 1. Futbol Ligi takımlarından Borussia Dortmund, teknik direktör Edin Terzic ile yollarını ayırdı. Kulüpten yapılan açıklamada, 41 yaşındaki Terzic'in görevinden ayrılmak istediği ve yapılan görüşmenin ardından bu talebinin kabul edildiği belirtildi. Terzic sonrası Alman devinde Nuri Şahin takımın başına geçebilir.

Amed Sportif Faaliyetler, yeni sezonda Süper Lig hedefiyle teknik direktör Ersun Yanal ile anlaştı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.