14 Eylül 2024’te neler yaşandı? 14 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

14 Eylül 2024’te neler yaşandı? 14 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne yönelik düzenlediği saldırılarda son 10 gün içinde 321 kişi hayatını kaybetti, 882 kişi yaralandı.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. "Kasten öldürme suçuna iştirak" şüphesiyle tutuklanan anne Yüksel Güran'dan, ağız ve diş yapısına ilişkin örnekler alındı. Bu örnekler, olayın daha da aydınlatılması için İstanbul Adli Tıp Kurumu'na gönderilecek.

İsrail tarafından öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi’nin cenazesi, Didim’de düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze töreninde, TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasında gergin anlar yaşandı. Özgür Özel, cenaze esnasında konuşma yapmak istedi ancak bu isteği üzerine Numan Kurtulmuş’la tartışma çıktı. Özel, "Ağzımızdan çıkan iki çift lafın çok yerde kıymeti olur. 'Tarafsızım' deyip böyle yapmak olmadı" diyerek tepkisini dile getirdi. Numan Kurtulmuş ise, "Kardeş, benden farklı bir şey mi söyleyeceksin?" şeklinde yanıt vererek Özel’e tepki gösterdi.

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin soruşturma derinlemesine devam ederken, baba Arif Güran'ın bir sohbet sırasında fark etmeden kameraya yansıyan sözleri dikkat çekti. Güran, "Ciğersiz olduğu için gelip beni öldürseydiler. Gelip öcünü benden alsaydılar." şeklindeki ifadeleriyle kamuoyunun ilgisini çekti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Grand Cevahir Kongre Merkezi'nde düzenlenen Mevlid-i Nebi Haftası Açılış Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin yaklaşık iki asırdır kuşatma altında olduğunu ifade ederek, "Milletin iman kalesini yıkmak için yıllardır saldırıyorlar" dedi.

İYİ Parti Şırnak İl Başkanı Mehmet Yılmaz İlçi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla kendisi ve 41 kişinin İYİ Parti'den istifa ettiğini duyurdu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail askerleri tarafından Filistin’deki barışçıl bir protesto sırasında şehit edilen Türk aktivist Ayşenur Ezgi Eygi için İngilizce bir paylaşım yaptı ve "Ayşenur, İsrail'in Filistin halkına yönelik uyguladığı baskı ve zulme karşı sesini yükseltmiş, işgale karşı cesurca mücadele etmiş bir kahramandı. ABD vatandaşı olan Ayşenur’un cinayeti sebebiyle ABD’nin İsrail’den hesap sorması gerekiyor” dedi.

ANKARA’DAN GELİŞMELER

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bir adam, tartıştığı boşanma aşamasındaki eşini tabancayla sırtından vurarak öldürdü. Olay Sıhhiye metro altında yaşandı.

Ankara’nın Yenimahalle ilçesine bağlı Şentepe semtinde bir dolmuşta yaşanan taciz iddiası, büyük bir gerilime neden oldu. Olay yerine polis ekibi gelince kaçmaya çalışan şahıs vatandaşlar tarafından darp edilerek polise teslim edildi.

Başkent Ankara, Gaziantep mutfağının eşsiz lezzetlerini ağırlıyor. Gaziantep Tanıtım Günleri kapsamında Başkent Millet Bahçesi'nde kurulan stantlar, Ankaralılara yöresel tatlarla muhteşem bir deneyim sunmaya devam ediyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Polatlı’da düzenlenen Sakarya Zaferi kutlamalarına katıldı. Yavaş, Sakarya Meydan Muharebesi’nin önemli olduğunu belirterek, zaferin Türk milletinin direnişinin ve kahramanlığının simgesi olduğunu söyledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı'na bağlı Güvercinlik Şantiyesi'nde, temizlik işçisi Recep Altay, şantiye içinde Şube Müdürü tarafından beslenen bir Pitbull cinsi köpeğin saldırısına uğradı. Yaralanan işçi hastaneye kaldırıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), POMEM (Polis Meslek Eğitim Merkezi) sınavına hazırlanan adaylara yönelik başlattığı ücretsiz hazırlık parkur kursları devam ediyor. Adaylar, 16 Eylül'de “www.ankara.bel.tr” adresi üzerinden başvuru yapabilecek. POMEM parkur hazırlık kursu ise 23 Eylül'de başlayacak.

Ankara’nın Mamak ilçesinde yaşanan hırsızlık olayı pes dedirtti. Giyim mağazasına giren hırsız dükkanda kimsenin olmadığı esnada kasadan 4 bin lira çaldı.

Ankara'da Mevlit Kandili dolayısıyla, kentin manevi merkezlerinden biri olan Ulus'taki Hacı Bayram-ı Veli Camii'nde özel bir program düzenlendi.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

Süper Lig'in 5. haftasında Galatasaray, Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nde konuk ettiği Rizespor'u 5-0 gibi farklı bir skorla mağlup etti.

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Konyaspor, deplasmanda Samsunspor’u 1-0 mağlup ederek üç maç sonra kazandı.

Trendyol Süper Lig'in 5. haftasında Net Global Sivasspor, BG Grup 4 Eylül Stadyumu'nda Gaziantep FK'yı 3-2 mağlup etti.

Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında RAMS Başakşehir, deplasmanda Sipay Bodrum FK'yi 1-0 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti.

Olimpiyat, dünya ve Avrupa şampiyonu milli güreşçi Taha Akgül, Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığı için adaylığını açıkladı.

Trendyol 1. Lig'in 5. haftasında, Uğur Okulları İstanbulspor, Esenyurt Necmi Kadıoğlu Stadı’nda Central Hospital Ümraniyespor'u 3-0 mağlup etti.

Trendyol 1. Lig’de Sakaryaspor, Şanlıurfaspor’u 2-0 yendi.

Trendyol 1. Lig 5. hafta mücadelesinde Amed SK, deplasmanda Bandırmaspor'u 1-0 mağlup etti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.