14 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 14 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

14 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 14 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

ABD Başkan adayı ve eski Başkanı Donald Trump'ın Pensilvanya Eyaleti'ndeki mitingi sırasında silahlı saldırıya uğradığı bildirildi. Saldırı sırasında Trump, güvenlik güçleri tarafından hızla kürsüden indirilerek alandan uzaklaştırıldı. Trump saldırıda kulağından yaralanırken saldırgan öldürüldü. Dünyada birçok ülkeden saldırıyı tepki Trump’a geçmiş olsun mesajı geldi.

Türkiye’den gelişmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD'nin 45. Başkanı ve başkan adayı Donald Trump'a yönelik gerçekleştirilen suikast girişimini sert bir dille kınadı. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Erdoğan, Trump'a ve ailesine geçmiş olsun dileklerini iletti.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul'da Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Faisal bin Farhan ile düzenlediği ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Mülteciler konusundaki politikanın değişmediğini belirten Fidan, "Gönüllü olmadığı sürece biz kimseyi buradan zorla gönderecek durumda değiliz" dedi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İsrail'in Hamas'ın ateşkes şartlarını kabul etmemesini eleştirerek, bu tutumun son derece tehlikeli olduğunu belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde teröristler tarafından kullanılan mağara, sığınak ve barınaklara yönelik operasyonlarına devam ediyor. Son olarak gerçekleştirilen operasyon kapsamında yapılan arama-tarama faaliyetlerinde, teröristlere ait 2 adet mağara tespit edildi.

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde ve Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde düzenlenen operasyonlarda toplam 4 teröristin etkisiz hâle getirildiğini açıkladı.

Aydın Valisi Yakup Canbolat, Söke Organize Sanayi Bölgesinde bulunan Kipaş Kağıt Fabrikasında çıkan yangına ilişkin açıklamalarda bulundu. Vali Canbolat, yangına 23 ilden gelen takviye ekiplerin müdahale ettiğini ve şu ana kadar 140 bin ton atık kağıdın zarar gördüğünü belirtti.

Kırıkkale'nin Balışeyh Belediye Başkanı Hilmi Şen, Yeniden Refah Partisi'nden istifa ettiğini duyurdu. İstifa kararının gerekçesi, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanvekili Doğan Aydal’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sarf ettiği sözler oldu.

Çankırı Yakınkent OSB'de yer alan Sumitomo Rubber Ako lastik fabrikasında 29 Mayıs'ta başlayan grev, işveren ve işçi temsilcilerinin İstanbul'da gerçekleştirdiği görüşmeler sonucunda sona erdi.

Ankara'dan gelişmeler

Ankara'da asayiş olayları durmak bilmiyor. Mamak'ta bir kişi bilinmeyen bir sebeple kendisiyle aynı araçta yer alan 2 kişiyi silahla vurduktan sonra intihar etti. Kişilerin saldırganın kardeşi ve dayısı olduğu ve 3 kişinin de durumunun ağır olduğu aktarıldı.

Ankara Ulus Meydanı, bugün, hayvan hakları savunucuları tarafından düzenlenen büyük bir eyleme ev sahipliği yaptı. Eylemde, sokak hayvanlarına “ötanazi” uygulanmasını öngören kanun teklifine karşı duruş sergilendi. Katılımcılar, sokak hayvanlarının yaşam haklarına dikkat çekti ve teklifin geri çekilmesini talep etti.

Ankara'nın Sincan ilçesinde, Temelli Yolu'nda minibüs ile servis aracının çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybederken, 2'si ağır olmak üzere 16 kişi yaralandı.

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü etkinlikleri kapsamında, Ankara-İstanbul ve Ankara-Konya arasında iki ay boyunca sefer yapacak olan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Treni, ilk seferine Ankara'dan başladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Kurulu Toplantısı, 14 Temmuz 2024 Pazar günü Mamak Belediyesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Kültür Merkezi'nde yapıldı. Toplantıya ABB Başkanı Mansur Yavaş da katıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Kızılcahamam’da inşa edilen büyük hamam projesi, bölgenin turizm potansiyelini artırarak ekonomiye katkı sağlamayı hedefliyor. Hamamın tamamlanıp hizmete açılması için inşaat tüm hızıyla devam ediyor.

Ankara'da KPSS Lisans sınavında, öğrenciler arasında emanet ücretleri konusunda büyük bir memnuniyetsizlik yaşanıyor. Öğrenciler, farklı okullarda 20 TL ile 50 TL arasında değişen ücretlerin adaletsiz olduğunu belirtiyor.

Ankara'nın Mamak ve Sincan ilçelerinde aynı firmaya ait olan iki teknoloji mağazasının açılışında izdiham yaşandı. İndirimli ürünlerden satın almak isteyen vatandaşlar birbirleriyle kıyasıya yarışırken, ürünleri alabilmek için ise yoğun çaba sarf etti.

Spor dünyasından gelişmeler

İspanya, EURO 2024 finalinde İngiltere'yi N. Williams ve Oyarzabal'ın golleriyle 2-1 yenerek şampiyonluğa ulaştı ve tarihinde 4. kez bu prestijli kupayı kazanarak en çok Avrupa şampiyonu olan takım oldu.

Sezonun üçüncü Grand Slam tenis turnuvası olan Wimbledon'ın tek erkekler finalinde, İspanyol Carlos Alcaraz büyük bir zafer elde etti. 21 yaşındaki İspanyol raket, Novak Djokovic'i 3-0'la geçerek üst üste ikinci Grand Slam ve Wimbledon şampiyonluğuna uzandı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.