15 Eylül 2024’te neler yaşandı? 15 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

15 Eylül 2024’te neler yaşandı? 15 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN:ZAFER ALTUNTAŞ

DÜNYADAN GELİŞMELER

İsrail ordusunun 7 Ekim 2023 tarihinden bugüne Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda 16 bin 795 çocuk hayatını kaybetti.

Çin Halk Cumhuriyeti’nde emeklilik yaşı, 1978'den bu yana ilk kez artırılıyor.

Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın seçim kampanyası sırasında Florida'da bulunduğu alanda silah sesleri duyuldu. Kampanya ekibi, Trump’ın güvende olduğunu ve olaydan zarar görmediğini bildirdi.

İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF), Lübnan'ın güneyindeki Jarmaq kasabasında Hizbullah'a ait 20 roket rampası ve diğer altyapı unsurlarını hedef aldığını duyurdu.

adsiz-tasarim-8.png

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Millî Savunma Bakanlığı teröre ve teröriste hiçbir yerde geçit vermiyor.

CHP’li belediyelerin performans eksiklikleri, seçmenlerin AK Parti’ye geri dönmesine neden oldu. Son anketler ve saha verileri, AK Parti'nin oylarının arttığını ve seçmenlerin yeniden eski partisinin yanına döndüğünü gösteriyor.

Ünlü mafya lideri Alaattin Çakıcı'ya yakınlığıyla bilinen iş insanı Kemal Çağlar Temel'in öldürülmesiyle ilgili soruşturma kapsamında gözaltına alınan 17 kişi tutuklandı. İstanbul'da kozmetik sektöründe faaliyet gösteren Temel'in öldürülmesine ilişkin yeni detaylar ortaya çıktı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, kayıt dışı ekonomi ile mücadele kapsamında önemli bir adım attı. Bakanlık, müşterilerden IBAN yoluyla ödeme alarak vergi kaçırmaya çalışan 250 işletmeyi tespit etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 2024 yılı itibarıyla Türkiye'nin demiryolu ağında büyük bir yolcu yoğunluğuna ulaşıldığını duyurdu. Bakan Uraloğlu'nun açıklamalarına göre, 2024'ün ilk 8 ayında demiryolu taşıma sistemleri 177 milyon yolcuya hizmet verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, İŞKUR'un yılbaşından itibaren işe yerleşmesine aracılık ettiği kişi sayısının 1 milyonu aştığını belirtti.

adsiz-tasarim-9.png

ANKARA’DAN GELİŞMELER

İş insanı Orhan Kaya, Siteler'de düzenlenen mobilya mağazalarının açılışında, semtin eski günlerine dönebilmesi için fabrikalaşma ve iş birliğinin şart olduğunu vurguladı. Kaya, Siteler'in mobilya sektöründe İtalya'nın gerisinde kalmasının sebebini ortaklaşmama problemine bağladı.

Ankara'nın Keçiören ilçesinde bir iş yerinde çıkan yangın paniğe neden oldu. Yangın, kısa sürede binanın diğer katlarına sıçrarken, bina sakinleri büyük bir tehlike atlattı. Olay yerinde itfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesi sayesinde yangın kontrol altına alındı, ancak binada ciddi hasar oluştu.

Cumhurbaşkanlığı kararıyla, Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde önemli bir görev değişikliği yaşandı. Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu görevinden alınırken, yerine Erhan Karakaya atandı.

Ankara’da Etimesgut’ta bulunan Sakarya Okulunda eğitim-öğretim güvenlik sorunlarıyla başlamıştı; ancak sorunlar bir bir çözülüyor, veliler rahat bir nefes alıyor.

Caissa Mobilya ve BEKO Göktürk mağazası, Altındağ ilçesine bağlı Siteler semtinde geniş bir katılımla hizmete açıldı. Kırşehirli Dernekler Federasyonu Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Orhan Kaya ve kardeşi KIRSİAD üyesi Mehmet Kayanın ev sahipliğindeki törene, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanvekili Faruk Köylüoğlu, Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, AK Parti Siyasi Erdem ve Etik Kurulu Üyesi ve Kırşehirli Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Hilmi Gökçınar da katılım gösterdi

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.