15 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 15 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

15 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 15 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta bölgesindeki Nusayrat Mülteci Kampı'nda gerçekleştirdiği hava saldırısında, "Hamed" ailesinin evi hedef alındı. Saldırıda 11 Filistinli hayatını kaybetti.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze Şeridi'nde devam eden saldırılara ilişkin yaptığı açıklamada, baskıyı artırarak daha fazla esirin serbest bırakılmasını ve Hamas'ı ortadan kaldırmayı hedeflediklerini belirtti.

Türkiye’den gelişmeler

Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensuplarınca 15 Temmuz 2016'da gerçekleştirilen darbe girişiminin üzerinden tam 8 yıl geçti.

FETÖ'nün darbe girişiminin akamete uğratılmasının 8. yıl dönümü, ‘Milletin Zaferi Buluşması’ temasıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde anıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, FETÖ'cü hainlerin ülkeye, millete ve hükümete kast ettiklerini vurguladı. Erdoğan, "Yurt dışındaki şarlatandan emir alarak pis ellerini vatanımıza uzatan FETÖ'cü alçaklar, döktükleri kanla tarihimize kara bir leke olarak geçtiler. Ülkemize, milletimize ve milli iradenin temsilcisi olan hükümetimize kasteden bu ihanet şebekesi, değil 8 yıl, 80 yıl sonra bile nefretle anılacak." dedi.

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, en düşük emekli maaşı için hazırlanan yeni rakamı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunacaklarını açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, resmi X hesabından yaptığı açıklamada, BOP Eş Başkanının "Allah'ın lütfu" olarak gördüğü 15 Temmuz darbe girişiminin bir darbe olduğunu ancak 20 Temmuz'da yaşananların sivil bir darbe olarak nitelendirilmesi gerektiğini ifade etti.

İzmir'in Çeşme ilçesinde başlayan ve hızla büyüyen orman yangını, Deliklikoy mevkisine kadar ilerledi. Yangında, alevler arasında kalan üç kişi hayatını kaybetti. Yangın yoğun çabanın ardından söndürüldü.

15 Temmuz 2016'da Başbakan olarak görevde olan Binali Yıldırım, darbe girişimini Çanakkale Destanı'na benzeterek, "Bu destan, ikinci Çanakkale destanıdır. Teröristler yalnız hareket etmiyor; arkasında sömürgeci ülkeler ve bitmeyen hesaplar var. Bu hesaplar gelecekte de devam edecek" şeklinde konuştu.

Ankara Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde kurulan tanıtım çadırlarını gezen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 15 Temmuz Darbe Girişimi’ne yönelik anadolugazate.com.tr’ye konuştu. Bakan Uraloğlu, “15 Temmuz’un bir atmosferi var. Bu kadar şehit verdik ama bugün burada bir 'bayram' havasında hareketlilik var." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde yer alan Şehitler Makamı'nı ziyaret ederek anma etkinliklerine katıldı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye'nin kuzeyinde yürütülen operasyonlarda 17 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. 14 terörist Irak’ta 3 terörist Suriye’de etkisiz hale getirildi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 15 Temmuz'un 8'inci yıl dönümünde, Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Özel Harekat Başkanlığı'nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında Bahçeli'yi Emniyet Genel Müdürü Erol Ayyıldız ve Özel Harekat Başkanı Süleyman Karadeniz karşıladı. Karadeniz'in Bahçeli'nin elini öperek yaptığı karşılama dikkat çekti.

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen bir sığınakta çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Eski AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, FETÖ ile mücadelenin adil yapılmadığını belirterek, "Parayı bulan bakan oldu, bulamayan kayboldu. Toplum vicdanı kanadı." dedi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Mustafa Rifat Hisarcıklıoğlu, Bursa şeftalisinin Avrupa Birliğinden coğrafi işaret tescili alan 24. Türk ürünü olduğunu duyurdu.

Ankara'dan gelişmeler

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde bulunan Başkent Oto Sanayi Sitesi'nde büyük bir yangın meydana geldi. Yangına müdahale sürüyor.

Başkentte OSB-Törekent Metrosunda, iddialara göre bir yolcu, metroda seyahat eden bir kadının uygunsuz fotoğraflarını çekti. Tacizci olduğu iddia edilen şahıs darp edildi.

Ankara’da dün yaşanan olayda bir şahıs aynı araçta bulunduğu kardeşi ve dayısını vurup ardından intihara teşebbüs etmişti. Yaşanan olay sonrası sıcak gelişme yaşandı. Saldırıda vurulan 2 kişi hayatını kaybederken, saldırgan şahsın hastanedeki tedavisinin devam ettiği öğrenildi.

15 Temmuz'da Ulus Atatürk Heykeli'nin önü, güvenlik tedbirleri nedeniyle kapatıldı. Polis yetkilileri, bu uygulamanın tamamen güvenlik amaçlı olduğunu ve olası güvenlik ihlallerine karşı alındığını belirtti.

Çubuk Belediye Başkanı Baki Demirbaş’ın da katılımıyla, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Yıldırım Beyazıt Mahallesi’nde bulunan Çubuk Şehitler Anıtı'nda anma programı düzenlendi. Programda Kur'an-ı Kerim tilaveti yapıldı ve dualar edildi.

Ankara Hacı Bayram Veli Camii avlusu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde dolup taştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Hayrat Yardım Vakfı lokma, şeker ve aşure dağıttı. Alana toplanan yüzlerce vatandaş, şehitleri dualarla andı.

Ankara Dikimevi Metro İstasyonu'ndan çıkan vatandaşlar, artan sıcaklıklar sebebiyle meydandaki kuş pisliği kokusundan şikayetçi oldu. Yaz aylarının gelmesiyle birlikte bölgede yoğunlaşan kuş pisliği, sıcak havanın etkisiyle daha belirgin bir koku yaymaya başladı. Bu durum, metro istasyonunu kullanan ve çevrede bulunan vatandaşlar için rahatsız edici bir hale geldi.

Spor dünyasından gelişmeler

MKE Ankaragücü’nün tecrübeli orta saha oyuncusu Mahmut Tekdemir’le anlaştığı belirtildi.

Fenerbahçe’nin transfer ettiği Oğuz Aydın, İstanbul’a indi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.