16 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 16 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

16 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 16 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Suriye'nin Hama bölgesinde bir hafta içinde ikinci kez meydana gelen deprem, paniğe ve yaralanmalara neden oldu. İki depremde toplamda 77 kişi yaralandı.

ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'de olası bir ateşkes anlaşması için "Hiç olmadığı kadar yakınız." açıklamasında bulundu.

Türkiye’den gelişmeler

İzmir ve Manisa'da meydana gelen orman yangınlarına havadan ve karadan yoğun müdahaleler sürüyor. İzmir Karşıyaka’da bulunan Karatepe mevkiinde perşembe akşam saatlerinde başlayan yangın, kuvvetli rüzgârın etkisiyle hızla büyüyerek geniş bir alana yayıldı. Karşıyaka Belediyesi, yangına müdahale için su tankeri ve iş makinesi olan tüm firmaları destek olmaya çağırırken yangın nedeniyle Yamanlar mevkisinde 87 ev ve 45 iş yeri boşaltıldı, 16 ev yandı. Yangından etkilenen 30 civarındaki iş yerinde hasar tespit çalışmaları devam ediyor.

TBMM bugün Can Atalay oturumu için bir araya geldi. Oturumun başlamasının ardından gerginlik yükselerek yerini kavgaya bıraktı. Meclis salonunda yaşanan gerilim birdenbire yerini yumruklu kavgaya bıraktı. Yaşanan arbede büyük karmaşayı beraberinde getirdi. AK Parti Milletvekili Alpay Özalan, TİP Milletvekili Ahmet Şık, kürsüde konuşurken boğazına yapıştı ve Şık’ı darp etti. Kavga kısa sürede büyürken TBMM kanlar içinde kaldı.

İnfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Bülent Ertuğrul, maymun çiçeği hastalığının bulaşma yolları ve Türkiye'deki mevcut duruma ilişkin uyarılarda bulundu. Panik yapmaya gerek olmadığını belirten Ertuğrul, özellikle sınır güvenliğinde önlem alınması gerektiğini söyledi.

Muharrem İnce, Fatih Altaylı- Kemal Kılıçdaroğlu tartışması sonrası sosyal medyadan yaptığı paylaşımında Kılıçdaroğlu'nun sarayın veya dış güçlerin adamı olmadığını vurgulayarak, onun 13 yıllık CHP Genel Başkanlığı süresince maruz kaldığı tehditler ve hakaretlere rağmen mücadelesine devam ettiğini belirtti.

TBMM’de yoğun tartışmaların yaşandığı ve sıkça ara verilen Can Atalay kararı için muhalefet partileri tarafından verilen genel görüşme önergesi, AK Partili milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş, TBMM’nin 1 Ekim 2024 Salı günü toplanacağını belirterek oturumu kapattı.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın genel kurulu iç tüzüğe aykırı bir şekilde yönetmesini eleştirerek, "Kürsü dokunulmazlığının hiçe sayılması ve Can Atalay’ın Anayasa'dan doğan haklarının çiğnenmeye devam edilmesi kabul edilemez bir durumdur." dedi.

Bursa'nın İnegöl ilçesindeki bir tekstil fabrikasında meydana gelen kimyasal sızıntı, 11 işçinin zehirlenmesine yol açtı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat Kalkanı bölgesinde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla 4 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Milli Savunma Bakanlığı, 1 PKK’lı teröristin ve 3 FETÖ üyesinin yakalandığını açıkladı.

Çorum’da işçileri taşıyan servis minibüsü park halindeki TIR'a çarparak trafik kazası medyana geldi. Kazada, 14 kişi yaralandı.

Ankara’dan gelişmeler

Ankara Büyükşehir Belediyesi, aylık geliri açlık sınırının altında olan ve belediyeden sosyal destek alma şartlarını taşıyan 20 bin 281 aileye ekmek desteği sağladı. Bu kapsamda, ailelerin Başkent Kartlarına 24. kez ekmek desteği yatırıldı. Toplamda 27.061.000,00 TL tutarındaki yardım, ihtiyaç sahibi ailelerin günlük yaşamlarını kolaylaştırmayı hedefliyor.

Ankara Mamak’ta dün gerçekleştirilen silahlı saldırının detayları ortaya çıktı. Türközü'nde slahlı saldırıda vurulan 22 yaşındaki Samet Aygar hayatını kaybederken olayla ilgili 10 kişi gözaltına alındı.

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde meydana gelen dehşet verici olayda, 14 yaşındaki Furkan Ünal, bıçaklı saldırıda hayatını kaybetmiş 2 kişi yaralanmıştı. Olay yerinden kaçan 17 yaşındaki zanlı, emniyet güçleri tarafından kısa sürede yakalanarak tutuklandı.

Ankara'nın Sincan ilçesinde yer alan Ankara Büyükşehir Belediyesi Harikalar Diyarı Kadınlar Lokali kadınlara sportif, kültürel ve sosyal açıdan gelişim fırsatları sunuyor. Aerobik, Pilates, İngilizce, halk oyunları gibi birçok alanda kurslar ve seminerlerle kadınları destekleyen lokal, sağlık hizmetleri ve hobi kurslarıyla da üyelerine zengin bir yaşam alanı sağlıyor.

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde gezen İngiliz turist Fred Erwin, küçük bir çocuğun bisikletini tamir ederek gönülleri fethetti. Bisikletiyle dünyayı gezen Erwin’in İngiltere’de bisiklet tamircisi olduğu öğrenildi.

Ankara Valiliği, 9-15 Ağustos 2024 tarihleri arasında polis ve jandarma ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda toplam 580 kişinin yakalandığını duyurdu.

Ankara Yenimahalle'de, Hükümet Konağı önünde meydana gelen trafik kazasında, “Yunus polisi” diye tabir edilen motorlu polisler hatalı bir U dönüşü yapan araca çarptı.

Spor dünyasından gelişmeler

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Galatasaray, TÜMOSAN Konyaspor’u 2-1 yendi ve sezona ikide iki yaparak başladı.

İtalya Serie A ekiplerinden Juventus, milli futbolcu Kenan Yıldız'ın sözleşmesini 2029 yılına kadar uzattığını duyurdu. Kenan yeni sezonda 10 numaralı formayı giyecek.

Trendyol 1. Lig’de şampiyonluk adayı Kocaelispor, Pendikspor deplasmanından 2-1’lik skorla 3 puanla döndü ve 2’de 2 yaptı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.