16 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 16 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

16 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 16 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

ABD'nin Milwaukee kentinde düzenlenen Cumhuriyetçi Parti Ulusal Kongresi'nin yakınlarında gerilimli anlar yaşandı. Kongre güvenliğini sağlamak amacıyla Ohio'dan gelen bir polis memuru, şüpheli bir kişiyi tespit etti ve bu kişinin elindeki iki bıçağı polise doğru savurduğunu bildirildi. Şahıs öldürüldü.

Türkiye’den gelişmeler

AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler emekli maaşına zam gündemi ile ilgili son noktayı koydu. Güler en düşük emekli maaşının 10 binden 12 bin 500 TL’ye çıkarıldığını belirtti.

AK Parti Ankara Milletvekili Tuğrul Türkeş, Gezi davasından 7 yıldır içeride tutuklu olarak yatan işadamı Osman Kavala’yı ziyaret edeceğini açıkladı. Bu açıklama Türkiye'de gündemi bir anda değiştirdi. Gözler Erdoğan ve Bahçeli'ye çevrildi!

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM’de gerçekleşen grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. En düşük emekli maaşının 12 bin 500 TL olarak açıklanmasını eleştiren Özel, bunun zam değil, emekliye ihanet olduğunu vurguladı.

Şanlıurfa'da görev yaptığı Çiftçibaşı Köyü İlkokulu'ndan karne tatili için memleketi Gümüşhane'ye dönerken PKK'lı teröristler tarafından kaçırılan ve şehit edilen öğretmen Necmettin Yılmaz, şehadetinin 7. yılında kabri başında anıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası kameralar karşısına geçti. Erdoğan, Türkiye’nin NATO için vazgeçilmez olduğunu belirtti.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, '15 Temmuz Destanı' panelinde, ''Milletimiz karşısında kimin olduğunu gayet iyi tanıyordu. Milletin aziz fertleri 'biz bu vatanı bu hainlere bırakmayız’. dedi'' ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) yasa dışı yollarla ülkemize girmeye çalışan 4'ü terör örgütü üyesi 6 şüphelinin yakalandığını açıkladı.

ÖSYM Başkanı Ali Ersoy, YKS sonuçlarının açıklanmasının ardından 2024-YKS tercih işlemlerinin 25 Temmuz - 2 Ağustos tarihleri arasında "ais.osym.gov.tr" internet adresinden yapılacağını duyurdu.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti’de yeni istifalar olabileceğinin sinyallerini verdi.

Aydın’ın Nazilli ilçesinde seyir halindeyken kendisine saldıran sahipsiz köpekten kaçmak isteyen bisiklet sürücüsü motosikletin çarpması sonucu ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Van'da Küresünniler aşiretine mensup İş İnsanı Murat İrez'in oğlu Bayram İrez ile MHP İl Başkanı Salih Güngöralp'ın kızı Aslı Güngöralp, dünya evine girdi. Düğünde geline 3 kilo altın, damada ise 4 milyon TL takıldı.

Tokat'ın Zile ilçesindeki bir mahalleyi pireler bastı. Belediyenin yetersiz müdahalesi nedeniyle pireler mahalle sakinlerini zor duruma düşürüyor. Zincirli Süfla Mahallesi Muhtarı Yunus Emre Acar, "Çevredeki evlerde yaşayan insanların sağlığı etkilendiği için çok rahatsız oluyor." dedi.

Ankara'dan gelişmeler

Dün gece Şentepe Kaletepe Mahallesi'nde husumetli iki grup arasında çıkan çatışmalar, bugün de devam ediyor. Dün yaşanan olayda silahlı saldırı sonrası yaralanan kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi ve iddialara göre bu gelişme olayların yeniden körüklenmesini sağladı. Mahalledeki gerginlik devam ederken, güvenlik güçleri olayların kontrol altına alınması için çalışmalarını sürdürüyor. Olay yerine çevik kuvvet ekipleri de sevk edildi ve gerginlik büyük ölçüde bastırıldı.

Ankara'da CHP'li Eski Milletvekili Gürsel Tekin ile Çankaya Belediye Başkanı Hüseyin Can Güner arasında sosyal medyada başlayan "çöp" polemiği gündeme oturdu. Gürsel Tekin, Çankaya Belediyesi sınırlarında olduğu iddia edilen bölgedeki çöp fotoğrafları sonrası Güner’i göreve çağırdı. Güner ise o bölgenin Çankaya’ya ait olmadığını ancak gerekenin yapıldığını söyledi. Güner ayrıca Gürsel Tekin’i samimiyetsizlikle suçladı.

Ankara'da akşam saatlerinde ilginç bir olay meydana geldi. 414 numaralı EGO otobüsünün ani fren yapması sonrası 2 kişi yaralandı.

Ankara merkezli 9 ilde kamuyu zarara uğratan bir çeteye yönelik düzenlenen operasyonda 33 kişi yakalandı.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi içinde yer alan 15 Temmuz Demokrasi Müzesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde yoğun ilgi gördü. Müze araştırmacısı Emir Demir, müzenin bir günde 10 bin ziyaretçiyi geçtiğini açıkladı.

Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Rektörlük binasında Rektör Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ın katılımıyla gerçekleştirilen “15 Temmuz Kitapları ve Fotoğrafları Sergisi" ziyarete açıldı.

Ankara Kulübü Derneği, Kırgızistan'ın Çolpan Ata ve Oş şehirlerinde düzenlenen uluslararası festivallerde Türkiye’yi temsil etti. Festivallerde sergilenen Seymen ve Bacıeren gösterileri büyük beğeni topladı. Genel Başkanı Dr. Metin Özaslan, "Ankara Kulübümüzün liderliğinde ülkemizi gururla temsil etmenin onurunu yaşıyoruz." dedi.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Türkiye- Kazakistan Dostluk Parkı’nda incelemelerde bulundu. Başkan Şahin, parkın içerisinde Mamak Belediyesince inşa edilen Durali Alıç Mahalle Muhtarlığı binasını da inceledi. Şahin, "Mamak Belediyesi olarak bizler de üzerimize düşeni yapıyor ve çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz” dedi.

Spor dünyasından gelişmeler

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Ankara Kupası finalinin oynanacağı tarih açıklandı. Geçtiğimiz sezon Ankaragücü'nün Gençlerbirliği'ni 2-0 yenerek kazandığı kupa, bu sezon 2 Ağustos 2024'te Eryaman Stadyumunda sahibini bulacak.

A Milli Kadın Futbol Takımı, 2025 Avrupa Şampiyonası Elemeleri B Ligi 1. Grup'un 6. ve son maçında deplasmanda Macaristan'ı 4-1 mağlup etti. Bu sonuçla milliler, B Ligi 1. Grup'u 9 puanla ikinci sırada tamamlayarak play-off'larda mücadele etmeye hak kazandı.

Trabzonspor'da Meunier krizi yaşanıyor. 2023-2024 sezonunun devre arasında transfer edilen Belçikalı sağ bek oyuncusu Thomas Meunier'in, kulüpten habersiz şekilde tek taraflı olarak sözleşmesini feshettiği açıklandı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.