17 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 17 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

17 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 17 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

İsrail ordusunun, Gazze'nin farklı bölgelerine düzenlediği saldırılarda 26 Filistinlinin yaşamını yitirdiği, çok sayıda kişinin yaralandığı aktarıldı.

Türkiye’den gelişmeler

Türkiye, 17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen ve ülkenin hafızasında derin izler bırakan Marmara Depremi'nin 25. yıl dönümünü anıyor. 7.4 büyüklüğünde meydana gelen ve 45 saniye süren deprem, Türkiye'nin en yıkıcı doğal afetlerinden biri olarak kayıtlara geçti. Sabah saat 03:02'de meydana gelen deprem, özellikle Kocaeli, Sakarya ve Yalova illerini etkiledi. Deprem sonucunda 17 binden fazla insan hayatını kaybetti, 50 binden fazla insan ise yaralandı. Ayrıca, yaklaşık 250 bin insan evsiz kaldı. Deprem, geniş çaplı altyapı hasarına neden oldu ve birçok bina çöktü veya ağır şekilde hasar gördü.

Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Türkiye'de maymun çiçeği hastalığına dair herhangi bir tanı konulmadığını belirterek, hastalığın bulaşması durumunda gerekli tüm önlemlerin alınması için bilim kurulu oluşturduklarını ve planlamaların yapıldığını açıkladı. Memişoğlu ayrıca hastalığın Covid-19 gibi solunum yollu değil temas yollu bir bulaş olduğunu söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, gün içinde yaptığı açıklamada "Yangınların 69'u kontrol altına alındı, 6 aktif yangın var." dedi. İzmir Karşıyaka ve Aydın Bozdoğan'daki yangınlar tehlike yaratmaya devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme sırasında, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türkiye'deki orman yangınları nedeniyle geçmiş olsun dileklerini iletti ve yangınla mücadeleye destek olmak amacıyla bir söndürme uçağının görevlendirildiğini duyurdu.

İklim değişikliğinden dolayı tarımın olumsuz etkilendiğini anadolugaze.com.tr'ye değerlendiren Türkiye Ziraatçılar Derneği (TZD) Genel Başkanı Hüseyin Demirtaş, bu durumun gıda fiyatlarının yükselmesine ve üretimin düşmesine sebep olduğunu ifade etti.

Sağlık Bakanlığı, M çiçeği virüsüne dair hazırladığı rehberi kamuoyuyla paylaştı. Rehberde, virüsün bulaşma yolları, korunma yöntemleri ve tedavi seçeneklerine dair detaylı bilgiler yer alıyor.

Devlet Bahçeli, sosyal medya paylaşımında Can Atalay konusunun tamamen kapandığını belirterek, "DEM’lenmiş CHP’nin maskesi bir kez daha düşmüştür" ifadelerini kullandı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 6 Şubat’taki büyük depremlerin ardından uygulamaya alınan mücbir sebep halinin bu ay sona ereceğini açıkladı.

Son dönemde artış gösteren kadın cinayetlerine bir yenisi Balıkesir'in Bandırma ilçesinde eklendi. 12 yıldır birlikte yaşadığı imam nikahlı eşini öldüren oğlunu da yaralayan şahıs aynı silahla intihar etti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Karadeniz'de 6 derin deniz sondajı gerçekleştirdiklerini ve bu çalışmalar sonucunda Sakarya Gaz Sahası'nda 710 milyar metreküplük doğal gaz keşfettiklerini söyledi.

Türk sinemasının unutulmaz karakterlerinden "Bacaksız" olarak tanınan Tuncay Akça, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki Hakurk bölgesinde gerçekleştirilen başarılı bir hava harekatında 9 PKK’lı teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Ankara’dan gelişmeler

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "İzmir’deki yangına destek olmak amacıyla 4 itfaiye aracı, 9 itfaiyeci, 2 tanker ve 4 personel ile toplamda 6 araç ve 13 mesai arkadaşımız ile yola çıktık." dedi.

Ankara Sincan ilçe sınırlarında yer alan Harikalar Diyarı metro istasyonunda rutubet kokusu iyice çoğalmaya başladı. Durumdan rahatsız olan vatandaşlar, sorunun havalandırma ve su sızıntısı ile ilgili problemlerden kaynaklanabileceğini düşünüyor.

Ankara'nın Altındağ ilçesine bağlı Ulus’un tarihi dokusu ve canlı ticaret hayatı, son dönemde çöplerin giderek artmasıyla gölgelendi. Anafartalar Caddesi’nden Ulus Hali’ne kadar uzanan geniş bir alanda, çöp yığınları adeta bölgenin simgesi haline geldi.

Ankara'da 19 yaşındaki bir genç, karıştığı kavgada bıçaklanarak hastaneye kaldırıldıktan sonra geçirdiği ameliyat sırasında karnında unutulan gazlı bez nedeniyle ciddi sağlık sorunları yaşadı. Olayın ardından Sağlık Bakanlığı, ihmalle ilgili inceleme başlattı.

Ankara’nın en büyük moda etkinliklerinden biri olan Moda Fest, sezon sonu festivali olarak 22-25 Ağustos 2024 tarihleri arasında Altınpark Fuar Alanı’nda kapılarını açıyor.

Spor dünyasından gelişmeler

Trendyol Süper Lig'in 2. Haftasında Fenerbahçe ilk yarısını 2-0 önde tamamladığı Göztepe deplasmanından 2-2’lik skorla ayrıldı.

Trendyol 1. Lig'in 2. haftasında MKE Ankaragücü, Kazım Karabekir Stadyumu'nda Erzurumspor FK'ye 1-0 mağlup oldu. Ankaragücü yüksek yüzdeyle topa sahip olduğu maçta tek isabetli şut atabildi.

Trendyol 1. Lig'de sezonun ilk maçında Sakaryaspor ile 1-1 berabere kalan Keçiörengücü, evindeki ilk maçında ise Bandırmaspor'a son dakikada yediği golle 2-1 mağlup oldu.

Bulgaristan’da düzenlenen U20 Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda mücadele eden Türkiye 20 Yaş Altı Kadın Milli Takımı büyük bir başarıya imza atarak İtalya’yı 5 sette geçti ve şampiyon oldu.

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Adana Demirspor, Yeni Adana Stadyumu'nda Çaykur Rizespor'u ağırladı. Konuk ekip Çaykur Rizespor, etkili bir performans sergileyerek maçı 2-1 kazandı.

Trendyol Süper Lig'in 2. haftasında Kayserispor evinde Sivasspor’a 2-1 yenildi. Kayserispor Başkanı Ali Çamlı, Sivasspor'a 2-1 yenildikleri maçın ardından sürpriz bir kararla istifa etti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.