17 Eylül 2024’te neler yaşandı? 17 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

17 Eylül 2024’te neler yaşandı? 17 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

Lübnan’ın güneyindeki bölgelerde, sahipleri tarafından kullanılan bazı çağrı cihazlarının İsrail tarafından hacklenerek patlatıldığı olayda çok sayıda Lübnanlının yaralandığı açıklandı. Özellikle Hizbullah mensuplarının hedef alındığı belirtilen bu saldırıda, biri çocuk olmak üzere 9 kişi hayatını kaybetti, 200'ü ağır olmak üzere yaklaşık 2800 kişi yaralandı.

Paris’te bir binada ard arda 2 patlama sesi geldi. Olayda 3 kişinin yaralandığı aktarıldı.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın vahşice öldürülmesi, Türkiye'yi derinden sarsmıştı. Cinayetin aydınlatılması için yürütülen soruşturmada önemli bir aşama kaydedildi. Adli Tıp raporuna göre, küçük Narin’in boğularak öldürüldüğü kesinleşti. Narin’in boğularak öldüğü ve ağzından çıkan sıvının amca Salim Güran’a bulaştığı açıklandı.

Türkiye demokrasisi için unutulmayacak kara leke olarak tarih sayfalarına kazınan merhum Başbakan Adnan Menderes'in 17 Eylül 1961'de idam edilmesinin üzerinden 63 yıl geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Eylül 2024 tarihinde Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kurulu’nda 14. kez dünya liderlerine hitap edecek.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde, saat 14.22'de 4 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Milliyet Yazarı Zafer Şahin, "Yavaş’ın CHP’ye vedası" başlıklı yazısında çarpıcı ifadeler kullandı. Şahin, kulislerde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adayı olacağı ve CHP'den istifa edeceğinin konuşulduğunu öne sürerek Başkan Yavaş'ın yerine geçeceği iddia edilen ismi de Mesut Özarslan olarak açıkladı. Ankara’nın bağımsız milletvekili Yücel Arslan ise iddiaların tamamen yanlış olduğunu belirtti.

Eğitim ve Bilim Gücü Dayanışma Sendikası (Eğitim Gücü-Sen) Genel Başkanı Oğuz Özat, öğretmen atamalarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e seslenerek, bekleyen 20 bin öğretmenin bir an önce atanması gerektiğini vurguladı.

İsrail’in Lübnan’a yönelik düzenlediği siber saldırıya Türkiye’den ilk tepki, AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi. Çelik, yaptığı açıklamada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu sert bir dille eleştirerek, "Netanyahu, uluslararası baskıları hafifletmek için savaşı genişletmek istiyor" ifadelerini kullandı.

Dilruba Kayserilioğlu, 12 Ağustos’ta İzmir’de gerçekleştirdiği sokak röportajında söylediği "geri zekalı" ifadesi nedeniyle tutuklanmış ve 30 Ağustos'ta serbest bırakılmıştı. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kayserilioğlu’nun tutuklanmasının ardından, AK Parti seçmenlerinden bu sözler nedeniyle özür dilemişti. Özel, aynı zamanda Kayserilioğlu’na bu ifadeleri nedeniyle özür dilemesi için telkinde bulunmuştu.

Sosyal Güvenlik Kurumundan yapılan açıklamada, son günlerde vatandaşlara "Çift Ödeme İadesi" başlığıyla sahte e-postalar gönderildiği ve bu e-postaların dolandırıcılık amacı taşıdığı belirtildi.

ANKARA’DAN GELİŞMELER

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Ankara için yağış uyarısı geldi. Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, Başkentte 18 Eylül Çarşamba günü gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile bakanlıkta bir araya geldi. Kurum, görüşmeye dair açıklamasında "Ankara’nın çevre ve şehircilikle ilgili gündemini ele aldık, talepleri dinledik" dedi.

Ankara siyasetinde sıcak saatler yaşanıyor. Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin'in ilk atadığı Başkan Yardımcısı olan Ertan Işık'ın görevden alındığı iddia edildi. Mamak Belediyesi'nin resmi internet sitesindeki 'Başkan Yardımcıları' kısmından Işık'ın adı ve fotoğrafı kaldırıldı.

Ankara’daki Başkent Millet Bahçesi'nde üç gün süren Gaziantep Tanıtım Günleri, Başkentlileri Güneydoğu’nun zengin mutfak kültürüyle buluşturdu.

Hammadde, elektrik, su, kira ve işçi giderleri gibi birçok kalemde esnafın giderleri olduğunu belirten Simitçiler Odası Başkanı Savaş Delibaş, "Ankara'da simidin fiyatı 20 lira olmalı. Esnaf nereye kadar zarar edecek? Ülkenin günah keçisi simitçiler oldu." dedi.

Ankara'nın tarihi ve merkezi noktalarından biri olan Anafartalar Caddesi'nde yenileme çalışmaları devam ediyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Anafartalar Caddesi Sokak Sağlıklaştırma ve Kentsel Tasarım” projesi kapsamında caddede bulunan 19’u tescilli 104 binadan 25 tanesi yeniledi. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı Proje Koordinatörü Bekir Ödemiş, "Anafartalar Caddesi'ni bir kültür aksı haline dönüştüreceğiz" dedi.

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde, Mehmet Akif Ersoy Caddesi'nde bir otomobil ile dolmuşun çarpışması sonucu meydana gelen kazada 4 kişi yaralandı.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

Trendyol Süper Lig'in 3. hafta erteleme maçında Galatasaray, RAMS Park'ta Gaziantep FK'yı 3-1 mağlup etti. Sezona müthiş bir başlangıç yapan sarı-kırmızılılar, bu galibiyetle 5 maç sonunda puanını 15'e çıkararak liderliğe yükseldi. Gaziantep FK ise 4 maçta 3 puanda kaldı.

Trendyol 1. Lig ekiplerinden MKE Ankaragücü, teknik direktörlük görevine Kenan Koçak'ı getirdiğini duyurdu. Kulüp, Koçak ile 1+1 yıllık sözleşme imzaladığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç ve kulüp yönetim kurulu üyelerini Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde kabul etti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.