17 Haziran 2024’te neler yaşandı? 17 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

17 Haziran 2024’te neler yaşandı? 17 Haziran’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bugün ve yarın Kuzey Kore’yi ziyaret edeceği bildirildi.

İsrail devlet medyası, Netenyahu'nun savaş kabinesini feshettiğini duyurdu.

Yüksek enflasyon, döviz kurundaki artış pet şişede satılan suları da vurdu. Ünlü marketlerde 500 ml suyun fiyatı 10 liraya yükselirken, 5 litrelik suyun fiyatı ise 40 lira oldu.

Türkiye’den gelişmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Başbakanı Enver İbrahim ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İstanbul'un Sarıyer ilçesi Ferahevler Mahallesi'nde öğleden sonra saat 17.00 sıralarında otluk alanda yangın çıktı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı dolayısıyla AK Parti Genel Merkezince video konferans aracılığıyla düzenlenen ve 81 ilin parti teşkilatıyla bayramlaşma programında bir konuşma yaptı.

Bakan Yerlikaya'nın sosyal medyadan yaptığı paylaşıma göre, 16 Haziran'da 726 trafik kazası gerçekleşti. Bu kazalarda maalesef 11 kişi hayatını kaybederken, bin 295 kişi de yaralandı. Bayram tatilinin ilk iki gününde ise toplam bin 578 trafik kazası yaşandı ve bu kazalarda 16 kişi hayatını kaybetti, 2 bin 716 kişi yaralandı.

Kayseri'de, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na baltayla saldıran ve zarar veren bir kadın ile iki şüpheli adliyeye sevk edildi.

Suudi Arabistan'da her yıl yapılan hac ziyareti sırasında bu yıl da sıcak çarpması nedeniyle çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği belirtildi. Ürdün Dışişleri Bakanlığı, hac ibadetini yerine getirmek üzere Suudi Arabistan’da bulunan en az 14 Ürdün vatandaşının yaşamını yitirdiğini ve 17 kişinin kayıp olduğunu açıkladı.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türkiye ile Gürcistan arasında oynanacak maçı, Atatürk Orman Çiftliği Doğal Yaşam Parkı ile Altınpark’a kurulacak dev ekranlardan yayınlayacak.

Spor dünyasından gelişmeler

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) E Grubu'nda Romanya ile Ukrayna takımları, Münih Futbol Arena'da karşı karşıya geldi. E grubunun ilk maçında Romanya 3-0'la güldü.

Almanya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın D Grubu'nda Avusturya ve Fransa, Düsseldorf Arena'da karşı karşıya geldi. Fransa maçı 1-0 kazandı.

Kadınlar 4x200 metre serbest bayrak yarışında Gizem Güvenç, Ela Naz Özdemir, Ecem Dönmez ve Zehra Duru Bilgin'den oluşan milli takımımız, 8.01.58'lik derecesiyle bronz madalya kazandı ve tarihe geçti.

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, WTA 500 düzeyindeki Berlin Açık Kadınlar Tenis Turnuvası'nda Hollandalı rakibi Anatxa Rus'u mağlup ederek 2. tura yükseldi. Sönmez, 1 saat 43 dakika süren zorlu mücadelenin ilk setini 3-6 kaybederken ardından 6-2 ve 6-1'lik setlerle 2-1 galip gelerek adını bir üst tura yazdırdı. Zeynep, ilk kez Top-30 seviyesinde bir rakibi yendi.

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) E Grubu'nun ilk maçında Slovakya, Belçika'yı 1-0 mağlup ederek turnuvaya üç puanla başladı.

Basketbol Süper Ligi ekiplerinden Türk Telekom, ABD'li kısa forvet Javon Bess'i renklerine bağladı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.