18 Temmuz'da 48 yangına OGM tarafından müdahale edildi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 18 Temmuz günü Türkiye genelinde çıkan 34'ü orman, 14'ü kırsal alanda olmak üzere toplam 48 yangına Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ekiplerinin müdahale ettiğini açıkladı.

18 Temmuz'da 48 yangına OGM tarafından müdahale edildi
Yayınlanma:

Bakan Yumaklı'nın verdiği bilgilere göre, gün içinde potansiyel büyüme gösteren 9 yangına havadan müdahale yapıldı. Bu müdahaleler sonucunda Manisa-Turgutlu, Bursa-Orhaneli, Edirne-Keşan, Kütahya-Gediz'deki yangınlar ile İzmir-Bergama yangını kontrol altına alındı. Balıkesir-Altıeylül, Uşak-Sivaslı ve İzmir-Foça'daki yangınların ise enerjisi düşürülmüş durumda olduğu belirtildi. Kontrol altına alınmaya çalışılan diğer yangınlar için çalışmaların devam ettiği vurgulandı.

Bakan Yumaklı, dün saat 13.25'te İzmir'in Buca ilçesine bağlı Zafer Mahallesi'nde henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan orman yangınına ilk müdahalenin saat 13.35'te yapıldığını duyurdu. Yangın yerine hızla 7 adet söndürme uçağı, 19 adet söndürme helikopteri, 50 arazöz, 6 iş makinesi ve 359 personelin sevk edildiği bilgisi paylaşıldı.

Yangının hava sıcaklığı, düşük nem ve şiddetli rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığına dikkat çeken Bakan Yumaklı, Gaziemir ilçesine bağlı Sarnıç, Fatih ve Hürriyet Mahallelerini tehdit ettiğini ifade etti. İzmir Valiliği koordinasyonunda Orman Genel Müdürlüğü, AFAD ve diğer kamu kurumları ile birlikte, can ve mal kaybı yaşanmaması adına tedbirler alındığı belirtildi.

Söndürme çalışmalarının gece boyunca da devam ettiğini ve bu süreçte gece görüşlü helikopterlerin de dahil olduğu havadan ve karadan müdahalelerin sürdüğü vurgulandı. Tüm kurumlar, yangın gönüllüleri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların işbirliğiyle yangının kontrol altına alınma çabalarının devam ettiği bildirildi.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.