19 Eylül 2024’te neler yaşandı? 19 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

19 Eylül 2024’te neler yaşandı? 19 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: ZAFER ALTUNTAŞ

DÜNYADAN GELİŞMELER

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, bağımsız bir Filistin devleti kuruluncaya kadar İsrail ile ilişki kurmayacaklarını açıkladı.

İran'ın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği, Federal Soruşturma Bürosu'nun (FBI) İran'ın ABD başkanlık seçimlerini hacklemeye çalıştığı ve eski ABD Başkanı Donald Trump'la ilgili bilgileri Demokratlara ilettiğine dair iddialarını "gerçek dışı ve kabul edilemez" olarak nitelendirdi.

Lübnan'ın başkenti Beyrut, sabah saatlerinde İsrail ordusuna ait savaş uçaklarının alçak uçuşlarıyla sarsıldı. Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın canlı yayınla yaptığı konuşma sırasında İsrail uçakları şehir üzerinde uçarak sonik patlamalara neden oldu.

Galatasaray'dan 12 milyon euro bonservis bedeliyle Benfica'ya transfer olan Kerem Aktürkoğlu, Portekiz ekibindeki formunu sürdürüyor. Milli yıldız, Benfica formasıyla gollerine devam ediyor.

adsiz-tasarim-18.png

TÜRKİYE'DEN GELİŞMELER

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak ve Suriye’nin kuzeyinde son bir haftada 50 terörist etkisiz hale getirildiğini bildirdi.

Konut kredisi faiz oranlarının düşeceği konuşulurken, Ziraat Bankası’nın konut kredisi faiz oranını 2,79’a çekmesiyle ilan fiyatlarında yükselişler başladı. Sosyal medyada dolaşan bir görselde, bir ilan sitesinde 7 milyon 250 bin TL’ye favorilere eklenen bir ilanın fiyatında bir anda 2 milyona yaklaşan bir artış yaşandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in HÜDAPAR'ın Anayasa'nın ilk dört maddesiyle ilgili açıklamalarının ardından topu Devlet Bahçeli'ye atmıştı. Bahçeli konuşmasında Özel'e cevap verdi. Bahçeli, ilk dört maddeye şaşı bakanı yok saydı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 7521 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un yürürlüğünün durdurulması ve iptali için Anayasa Mahkemesine başvurdu.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Global Liderler Zirvesi 2024’te yaptığı açıklamalarda enflasyon ve bütçe açığına dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Enflasyonun yıl sonuna kadar yüzde 40'lı seviyelere ineceğini belirten Şimşek, sürdürülebilir büyüme için yapısal reformların önemine vurgu yaptı.

adsiz-tasarim-19.png

ANKARA’DAN GELİŞMELER

Ankara'da akraba iki aile arasında çıkan kavgada kan aktı. Alacak verecek meselesi nedeniyle çıktığı iddia edilen kavgada 2 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Ankara’nın Keçiören ilçesindeki Aktepe Demokrasi Semt Pazarı'nda kurulan üretici pazarı, çiftçilerin organik ürünlerini doğrudan tüketiciye sunarak vatandaşlara daha ucuz meyve ve sebze alma imkânı sağlıyor.

Ankara'nın Akyurt ilçesinde, sahte bal üretimi yapan firmalara yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Ankara İl Jandarma Komutanlığı ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin ortak çalışması sonucunda, tonlarca sahte bal ve binlerce sahte ürün etiketi ele geçirildi.

Ankara'nın Akyurt ilçesinde seyir halindeki bir otomobil park halindeki TIR'a arkadan çarptı. Kazada, bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi ise ağır yaralandı.

Keçiören Belediyesi ile Vodafone Sultanlar Ligi ekiplerinden Sigorta Shop arasında iş birliği protokolü imzalandı.

Turgut Özal Mahallesi'nin Muhtarı Figen Dönmez, kadınların yerel yönetimlerdeki rolünü ve muhtarlığın arka planını anadolugazete.com.tr ile paylaştı.

Kültür Sanat Muhabirleri Derneği, İçişleri Bakanlığının katkılarıyla düzenleyeceği "Cumhuriyet'in 100. Yılı'nda Ankara Tarihi ve Kültürel Değerlerini Anlama Çalıştayı" için hazırlıklarını sürdürüyor. Kültür Sanat Muhabirleri Derneği, çalışmalarını duyurmak amacıyla bugün Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan’ı ziyaret etti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.