19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı KKTC'de coşkuyla kutlandı

KKTC genelinde 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı KKTC'de coşkuyla kutlandı
Yayınlanma:

Başkent Lefkoşa'da sabah saatlerinde başlayan törene, ülkenin önemli isimleri ve vatandaşlar katıldı. Çelenk sunma töreninin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden program, bayrakların göndere çekilmesiyle sürdü.

Törende Anıtkabir'den getirilen toprak, Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi tarafından KKTC Cumhurbaşkanı'na teslim edildi. Cumhurbaşkanı Tatar, konuşmasında Kıbrıs Türklerinin Atatürk'ün izinde olduğunu vurgulayarak milli mücadelenin önemine dikkat çekti.

Aynı gün Lefkoşa'da düzenlenen "105. Yıl Korteji"nde protokol ve vatandaşlar, Atatürk'ün resmi ve Türkiye ile KKTC bayraklarıyla yürüdü. Kortej, Dereboyu Caddesi'nde son buldu ve Cumhurbaşkanı Tatar'ın konuşmasıyla tamamlandı. Tatar, Atatürk'ün gençlere verdiği önemi vurgulayarak 19 Mayıs'ı Türk gençliğine armağan ettiğini belirtti.

Türkiye'nin Lefkoşa Büyükelçisi de konuşmasında milli davanın önemine değindi ve Türkiye ile KKTC'nin birlikte yol aldığını vurguladı. Diğer şehirlerde de çeşitli etkinlikler düzenlendi. Gazimağusa'da Zafer Anıtı önünde tören düzenlenirken Girne'de de etkinlikler gerçekleştirildi. Güzelyurt, Lefke, Geçitkale, İskele gibi diğer kentlerde de bayram dolayısıyla törenler düzenlendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.