19 Mayıs’ta borsa açık mı? Bayramda borsada işlem yapılıyor mu?

19 Mayıs’ta borsa açık mı? Bayramda borsada işlem yapılıyor mu? Merak ediliyor. İşte detaylar…

19 Mayıs’ta borsa açık mı? Bayramda borsada işlem yapılıyor mu?
Yayınlanma:

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, milli bayram olup resmi tatildir. Resmi tatillerde piyasalar kapalı olduğundan Borsa İstanbul'da da işlem yapılmayacak. 19 Mayıs Cuma gününün ardından hafta sonu tatilinin de gelmesi sebebiyle BİST, 22 Mayıs Pazartesi günü açılacak.

19 Mayıs, Türkiye'de resmi bir tatil günüdür ve çeşitli kurumlar bu tatilden etkilenir. Bu kapsamda, okullar, üniversiteler ve bankalar tatil olacak ve kapalı olacaklar. Kamu kurumları arasında belediyeler, noterler ve vergi daireleri de vatandaşlara hizmet vermemektedir. Aile Hekimlikleri, yani sağlık ocakları da resmi tatillerde kapalıdır. Ancak, hastanelerin acil servis bölümleri, tüm özel günlerde olduğu gibi açık olacaktır ve acil sağlık hizmetleri sunulmaya devam edecektir.

0x0-19-mayis-resmi-tatil-mi-2023-19-mayis-tatil-mi-yarim-gun-mu-1684209669140.jpeg

19 MAYISIN ÖNEMİ

19 Mayıs 1919'da Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun'a çıkmıştır ve bu gün, İtilaf Devletleri'nin işgaline karşı Türk Kurtuluş Savaşı'nın başladığı gün kabul edilir. Atatürk bu bayramı Türk gençliğine armağan etmiştir. Uzun yıllar "Gençlik ve Spor Bayramı" adıyla kutlanan bayram, Atatürk Yılı kabul ve ilan edilen 1981'de dönemin Devlet Başkanı Kenan Evren tarafından yapılan değişiklikle "Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı" adını almıştır.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Türkiye Cumhuriyeti'nin yanı sıra Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin de resmî bayramıdır.

0x0-19-mayis-resmi-tatil-mi-2023-19-mayis-tatil-mi-yarim-gun-mu-1684209662092.jpeg

Kaynak:Bülten

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.