2 kez morgdan çıkarıldı, yine de pes etmedi!

Trabzon’un tanınmış isimlerinden Halil İbrahim Demirkanlı, 98 yaşında bile gençlere meydan okumaya devam ediyor. “Patrona Halil” olarak bilinen Demirkanlı’nın yaşam öyküsü, hayatta kalma mücadelesi ve spor başarılarıyla herkesi etkiliyor.

2 kez morgdan çıkarıldı, yine de pes etmedi!
Yayınlanma:

Halil İbrahim Demirkanlı, çocukluk yıllarında tifo, sıtma ve raşitizm gibi ağır hastalıklarla mücadele etti. Bu zorlu süreçlerde yürümekte bile zorluk çeken Demirkanlı, iki kez ölü sanılarak morga kondu. Ancak, her iki durumda da hayata döndü ve bu mücadelesiyle dikkatleri üzerine çekti.

TRABZON’UN EN TANINMIŞ ATLETİ

Zorlu hastalık dönemlerinin ardından sağlığına kavuşan Demirkanlı, sporla tanıştı. Okul çıkışlarında başladığı spor hayatı, onu atletizmde 10 bin metre yarışlarına kadar taşıdı. Yıllar içinde birçok madalya kazanan Demirkanlı, Trabzon’un en tanınmış atleti haline geldi ve çeşitli illerde düzenlenen yarışmalarda da başarılar elde etti.

morg2.jpg

‘POSTACI YÜRÜYÜŞ ŞAMPİYONASI’NA KATILDI

Spor kariyerinin yanı sıra, Trabzon İdmangücü takımında lisanslı sporcu olarak görev yaptı. 30 yaşına kadar atletizm yarışmalarına devam eden Demirkanlı, Trabzon PTT Merkez Müdürü olarak görev yaptığı dönemde ‘Postacı Yürüyüş Şampiyonası’na katıldı ve yaş grubunda Türkiye birincisi oldu.

Şu anda 98 yaşında olmasına rağmen, gençlere taş çıkartan Demirkanlı, kilometrelerce yüzmeye devam ediyor. Hayatı boyunca sporla olan bağını koparmayan Demirkanlı’nın öyküsü, azim ve kararlılığın simgesi olarak birçok insana ilham veriyor.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.