20 Ekim 2024’te neler yaşandı? 20 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

20 Ekim 2024’te neler yaşandı? 20 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in Gazze Şeridi’ndeki saldırılarının sonucunda hayatını kaybeden Filistinli sayısının 42,603’e, yaralı sayısının ise 99,795’e ulaştığını açıkladı.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

İstanbul Barosu'nun yeni başkanı Eski CHP Milletvekili İbrahim Kaboğlu, Anayasanın ilk 4 maddesinin olumlu şekilde değiştirilebileceğini söyledi. ABB Başkanı Mansur Yavaş ise tepki göstererek “Anayasa Mahkemesi iki defa bu konuda karar verdi ve 4. madde, ilk 3 maddeyi koruduğu için kendisi de değiştirilemez dedi. Size göre olumlu olması durumu değiştirmiyor." ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bu hafta önemli konuları görüşmek üzere çalışmalarına hız kesmeden devam edecek. Gündemde tüketici haklarının korunmasına yönelik kanun teklifinin yanı sıra Lübnan'daki Türk askerinin görev süresinin uzatılmasına ilişkin tezkere ve kamuoyunda büyük yankı uyandıran 9. Yargı Paketi bulunuyor.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında "Cumhurbaşkanına alenen hakaret" suçundan resen soruşturma başlattı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK/KCK sözde sorumluları Caize Selber ile Emine Ulaş'ı, Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de etkisiz hale getirdi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Narin Güran cinayeti soruşturmasına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İddianamenin bu hafta içinde mahkemeye sunulmasının beklendiğini belirten Tunç, "Narin'i katledenler, Narin'e kıyanlar yargı önünde hesap vereceklerdir" dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yenidoğan çetesiyle ilgili olarak 22 kişinin tutuklandığı ve soruşturmanın sürdüğü bilgisini paylaştı.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Kastamonu'da Alperen Ocakları Eğitim Kültür ve Dayanışma Vakfı'nın düzenlediği Gençlik Kampı'nda yaptığı konuşmada, idam cezasının yeniden getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye’nin ilk milli parkı olan Yozgat Çamlığı’nda, çevre bilincini artırmak amacıyla büyük bir temizlik etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Belediye Başkan Vekili Osman Daştan, çeşitli kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları ve öğrenciler katıldı.

BAŞKENT ANKARA’DAN GELİŞMELER

Türk-İş, çalışma hayatındaki sorunlar ve geçim zorluklarını dile getirmek amacıyla Ankara'da 'Zordayız, geçinemiyoruz' mitingi düzenledi. Mitingde, işçilerin yaşadığı ekonomik sıkıntılar ve düşük gelirle geçim sağlama zorlukları vurgulandı.

Ankara 2 No'lu Barosu'nun 2. Olağan Genel Kurulu, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Cemil Birsel Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Seçimlerde mevcut Baro Başkanı Sabri Hafif ile Gökhan Ağdemir yarıştı. Yapılan oylama sonucunda Gökhan Ağdemir, 883 oy alarak yeni Baro Başkanı seçildi. Sabri Hafif ise 781 oyda kaldı.

Fotoğraf sanatçısı İbrahim Demirel’in, 1980 öncesi Türkiye’ye tanıklık eden siyah beyaz fotoğraflarından oluşan sergisi, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde son ziyaretçilerini alıyor. Ahmet Telli’nin metinleriyle eşlik ettiği sergi, tarihi ve toplumsal bir yolculuk sunuyor.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, Gölbaşı Belediye Spor Kulübü'nün, belediyeden 7 milyon TL'nin üzerinde borçlarının ödenmesini talep ettiğini, ancak bu borçların belgelerinin ve harcama kalemlerine dair karar defterinin kendilerine sunulmadığını söyledi. Belediye yönetimi, bu belgeler olmadan herhangi bir ödeme yapılmayacağını açıkça ifade etti. Ayrıca, spor kulübünün, belediyenin yeni yönetiminin kulüp yönetimine katılmasına karşı çıktığını belirtti.

Ankara’da, İsrail’in saldırısında hayatını kaybeden Hamas lideri Yahya Sinvar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

SPORDAN GELİŞMELER

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Samsunspor ile Fenerbahçe, Yeni 19 Mayıs Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Nefes kesen bir mücadeleye sahne olan maç, 2-2 eşitlikle sona erdi. Fenerbahçe iki kez öne geçtiği maçta Samsunspor’a karşı 2 puan bıraktı.

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 9. haftasında evinde ağırladığı Konyaspor'u 2-0 yenerek milli ara sonrası 3 puana ulaştı.

Trendyol Süper Lig'in 9. haftasında Kasımpaşa, Corendon Alanyaspor'u deplasmanda 2-1 mağlup ederek önemli bir galibiyet aldı.

Trendyol 1. Lig'in 9. haftasında Sakaryaspor, evinde İstanbulspor'u 3-1'lik skorla mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti.

Trendyol 1. Lig'in 9. haftasında A.H. Iğdır FK, sahasında Manisa Futbol Kulübü'nü 1-0 yenerek kritik bir galibiyet aldı.

Trendyol 1. Lig'in 9. haftasında Boluspor, evinde ağırladığı Çorum FK'yi 2-0'lık skorla mağlup etti.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 19. yarışı, ABD Grand Prix'si, Teksas’ın Başkenti Austin’deki Amerika Pisti'nde nefes kesen anlara sahne oldu. 5,513 kilometrelik bu zorlu pistte, 56 tur boyunca büyük bir mücadele yaşandı ve zafer, Ferrari pilotu Charles Leclerc’in oldu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.