20 Eylül 2024’te neler yaşandı? 20 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

20 Eylül 2024’te neler yaşandı? 20 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: ZAFER ALTUNTAŞ

DÜNYADAN GELİŞMELER

İsrail ordusu Lübnan'ın başkenti Beyrut'a bir hava saldırısı düzenlediğini açıkladı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail güçleri ile Filistin topraklarını gasbedenlerin saldırılarında 160'ı çocuk, 716 kişinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

Gazze Şeridi'nin kuzeyinde, devam eden çatışmalar sonucunda merkezi kan bankasının yıkılması, yaralı ve hastaların kan bulamaması nedeniyle ciddi kayıplara yol açıyor. İnsanların da yaşanan açlık nedeniyle kan bağışında bulunamıyor.

adsiz-tasarim-29.png

TÜRKİYE'DEN GELİŞMELER

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), malulen emeklilik hakkı tanıyan hastalıkların listesini güncelledi. Bu güncellemeyle birlikte, kanser, Parkinson hastalığı, epilepsi gibi durumları olan bireyler, belirli şartları sağladıklarında erken emeklilik imkanından yararlanabilecekler.

Altunbilek Market Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Altunbilek'in oğlu İsmail Altunbilek hayatını kaybetti.

Prof. Dr. Mustafa Karataş Hoca’nın annesi Elif Karataş, Hakk’ın rahmetine kavuştu. Karataş ailesi bu acı haberle derin bir yas yaşarken, merhume Karataş’ın cenaze namazı Fatih Camii’nde kılındı.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarının 350. günü vesilesiyle soTürkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 3. yasama yılına yoğun mesaiyle başlayacak.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 3 Ekim'de Meclis'te milletvekilleriyle bir araya gelecek.syal medya hesabından sert bir açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Muğla'da düzenlenen bir etkinlikte "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atan bir vatandaşla tartışma yaşadı. Etkinlikte konuşma yaptığı sırada bu slogana maruz kalan Özel, duruma sert bir yanıt verdi.

adsiz-tasarim-30.png

ANKARA’DAN GELİŞMELER

Ankara Valiliği, 13-19 Eylül tarihleri arasında düzenlenen aranan şahısların yakalanmasına yönelik operasyonlarda bin 4 kişinin yakalandığını açıkladı.

Altınpark Expo Center’da düzenlenen Moda ve Alışveriş Festivaline Ankara, ev sahipliği yapıyor. Katılımcılar, yerli ve yabancı markaların yeni koleksiyonlarını keşfederken, alışveriş yapma deneyimini de beraberinde yaşıyor.

Ankara'da, Erkekleri Koruma Derneği üyeleri, erkeklerin bazı konularda mağdur edildiği gerekçesiyle eylem yaptı.

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, sosyal medya hesabı X üzerinden yaptığı açıklamada, Ankara Kalesi’nde yer alan İz Ankara El Sanatları ve Tasarım Merkezi’ni ziyaret ettiğini duyurdu.

Ankara’da düzenlenen Erzurum Günleri etkinliğinde, Erzurum’un ünlü halayı ve zengin mutfağı büyük ilgi gördü. Katılımcılar, kültürel bağları güçlendiren bu tür etkinliklerde yöresel gösterilerin olmasını talep etti.

Ankara'da Halk Ekmek fiyatına zam yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi, 6.50 TL olan ekmeğin 23 Eylül itibariyle 8 TL'den satılacağını duyurdu.

Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, Ampute Milli Futbol Takımı kaptanları Rahmi Özcan ve Fatih Şentürk’ü belediyede ağırladı. Ziyaret sırasında sporun birleştirici gücü ve engellerin azimle aşılması üzerine anlamlı bir sohbet yapıldı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.