2000 sonrasına kademeli emeklilik söz konusu olabilir!

2000-2008 yılları arasında SGK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı'na kayıtlı olanlar için kademeli emeklilik beklentisi hala gündemde. Ancak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, böyle bir planın olmadığını vurguladı. Bununla birlikte, SGK Uzmanı Özgür Erdursun, hükümetin kademeli emeklilik için gizli bir planı olduğunu iddia etti.

2000 sonrasına kademeli emeklilik söz konusu olabilir!
Yayınlanma:

2000 ve 2008 arasında sigorta girişi olan vatandaşlar, kademeli emeklilik uygulamasının gelecek olup olmadığını merak ediyorlar. Son düzenlemeyle 1999 ve öncesi dönemde sigorta girişi bulunan 5 milyondan fazla emeklinin erken emekli olduğu düşünülürken bu döneme denk gelenler için belirsizlik devam ediyor.

Vedat Işıkhan'ın açıklamalarına rağmen, bazı uzmanlar ve kaynaklar, hükümetin kademeli emeklilik konusunda sessizce bir plan yürüttüğünü iddia ediyorlar. SGK Uzmanı Özgür Erdursun, konuya ilişkin değerlendirmesinde, şu anda kademeli emekliliğin gelmesini imkansız gördüğünü ancak büyük ihtimalle ilerleyen yıllarda, özellikle 2028 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bu konunun gündeme gelebileceğini belirtti.

Kademeli emeklilik, SSK'lı çalışanların belirli yaşa ve prim sayısına ulaştıktan sonra kademeli olarak emekli olmalarını sağlayan bir sistem olurken bu sistemde emeklilik şartları çalışanın sigorta türüne ve başlangıç tarihine göre farklılık gösteriyor, bazı durumlarda çalışanlar erken emekli olabiliyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.