2023 Kurban Bayramı’nda hastaneler açık mı? 2023 Kurban Bayramı’nda eczaneler açık mı?

2023 Kurban Bayramı’nda hastaneler açık mı? 2023 Kurban Bayramı’nda eczaneler açık mı? İşte detaylar…

2023 Kurban Bayramı’nda hastaneler açık mı? 2023 Kurban Bayramı’nda eczaneler açık mı?
Yayınlanma:

2023 Kurban Bayramı’nda birçok vatandaş hastane ve eczanelerin açık mı yoksa kapalı mı olduğunu merak ediyor. Peki, 2023 Kurban Bayramı’nda hastaneler açık mı? 2023 Kurban Bayramı’nda eczaneler açık mı? Detaylar haberimizde…

NÖBETÇİ ECZANELER AÇIK

Kurban Bayramı boyunca eczaneler açık değil. Eczaneler nöbetçi sisteme göre çalışacak. Nöbetçi eczaneler, eczaneler kapalı olduğu zamanlarda hizmet vermektedir. Yani, hafta içi ve Cumartesi mesaisi bittikten sonra sabaha kadar nöbetçi eczaneler açıktır. Ayrıca, pazar günleri de tam gün olarak hizmet verirler.

Kurban Bayramı boyunca sağlık kurumları kapalı olacak. 28 Haziran'da başlayacak Kurban Bayramı tatili hafta sonu da dahil olmak üzere 3 Temmuz Pazartesi günü sona erecek. İdari izinli olan memurlar için tatil toplam 9 gün sürecek.

hastane-1-1687545708.webp

Sağlık Ocakları 3 TEMMUZ'DA HİZMET VERMEYE BAŞLAYACAK

26-27 Haziran tarihinde Aile Sağlığı Merkezleri olarak da bilinen Sağlık Ocakları kapalı olacak. 26 Haziran Pazartesi günü eczaneler açık olacak. Arife günü ise öğleden sonra eczaneler kapalı olacak. Hastanelerin ise acil servisleri hizmet vermeye devam edecek. Aile Sağlığı Merkezi veya bilinen diğer bir adıyla Sağlık Ocakları idari izin kapsamında olacağından kapalı olacak. Sağlık Ocakları, Kurban Bayramı sonrasında 3 Temmuz Pazartesi günü hizmet vermeye devam edecek.

İlgili Haberler
 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.