2023 Yılı Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası sahibini buldu

Vakıf kurucularından Cevza And Başman’ın anısına 1988 yılından bu güne her 6 Aralık'ta takdim edilen Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası'nın 37'ncisi sahibini buldu.

2023 Yılı Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası sahibini buldu
Yayınlanma:

Sevda-Cenap And Müzik Vakfı, Vakıf Yönetim Kurulu oy birliği ile 2023 yılı Vakıf Onur Ödülü Altın Madalyası’na Prof. Filiz Ali'nin layık görüldüğünü açıkladı.

Yazar, müzik eleştirmeni ve sanat yöneticiliği alanlarının yanısıra Uluslararası Müzik Akademisi ve Müzik Festivali ile genç yeteneklere ilham olan Filiz Ali, Türkiye'deki klasik batı müziğinin yaygınlaştırılmasındaki katkıları göz önüne alınarak 2023 yılı ödülüne sahip oldu.

Filiz Ali'nin madalyası 6 Aralık Çarşamba akşamı And Evi’nde saat 20.00’de gerçekleşecek törenle takdim edilecek.

ALTIN MADALYA SAHİPLERİ

İlk kez 1989 yılında Cevat Memduh Altar'a verilen ve bu güne kadar aralıksız takdim edilen bu ödüle ilerleyen yıllarda Ahmet Adnan Saygun, Ulvi Cemal Erkin, Necil Kazım Akses, İlhan Usmanbaş, Leyla Gencer, Cemal Reşit Rey, İdil Biret ve Suna Kan, Nevid Kodallı, Hasan Ferid Alnar, Ferhunde Erkin, Ferid Tüzün, Prof.Dr.Kamuran Gündemir, Hikmet Şimşek, Faik Canselen, Ayhan Baran, Prof.Dr. İhsan Doğramacı, Ayla Erduran, Gülsin Onay, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, İlhan Baran, Muammer Sun, Gürer Aykal, H.Ü Ankara Devlet Konservatuvarı, Ertuğrul Oğuz Fırat, Ruşen Güneş, Yalçın Tura, Turgay Erdener, Mehmet A. Başman, Ayşegül Sarıca, Güher & Süher Pekinel, Ersin Onay, Cihat Aşkın ve Rengim Gökmen layık görüldü.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.