2024 yılında bizleri neler bekliyor? Kripto piyasında halving, spor dünyasında gelişmeler ve seçimler...

Çok kolay olmayan bir 2023 yılını geride bıraktık… “Şimdi daha zor bir yıl mı başladı?” diye düşünmeden edemiyor insan… Bunu hep birlikte göreceğiz ama sizler için 2024 yılında Türkiye’yi ve dünyayı bekleyen bazı önemli gelişmeleri derledik…

2024 yılında bizleri neler bekliyor? Kripto piyasında halving, spor dünyasında gelişmeler ve seçimler...
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: YASİN ŞAHİN

Dünya için çok parlak geçmeyen 2023 yılı geride kalırken 2024 yılında ülkemizi ve dünyayı neler beklediğine dair anadolugazete.com.tr olarak bir derleme hazırladık.

DÜNYADA BEKLENEN GELİŞMELER

KRİPTO 2024’TE NE OLACAK?.. 2023 yılında neredeyse dibi gören ve yılın sonunu iyi geçirerek herkesi yeniden ‘Kriptocu’ yapma noktasına getiren “Kripto Para” piyasasında 2024 yılı merakla beklenen Halving (Yarılama) dönemine tekabül edecek. Her 4 yılda bir gerçekleşen Halving dönemleri yükseliş anlamına gelen ‘Boğa Piyasası’ beklentisi yaratıyor. Bakalım Bitcoin 2024 yılına nasıl başlayıp en fazla kaç bin dolara yükselecek ve yılı nasıl tamamlayacak.

EN SICAK YIL… 2024 yılı uzmanlar tarafından meteorolojik olarak çok sıcak bir yıl olarak düşünülüyor. Dünyada yapılan araştırmaların sonucunda ‘El Nino’ sıcaklarının etkisi en yoğun şekilde 2024 yılında yaşanacak ve 2024 yılı dünyada en sıcak yıl olacak.

SEÇİMLER YILI… 2024 yılında çok sayıda seçim de gerçekleşecek. Bu seçimler dünyanın gelecek projeksiyonu için önemli mesajlar verecek…

Hem coğrafi hem kalbi olarak bize en yakın ülkelerden olan Azerbaycan, 7 Şubat 2024’te erken cumhurbaşkanlığı seçimine gidecek. İlham Aliyev’in 7 Şubat’taki seçimi kaybetmesi mucize olarak görülürken 2 aylık süre bir mucize yaşanması için çok da kısa olmayabilir.

Avrupa Parlamentosu seçimleri 6-9 Haziran 2024'te yapılacak.

Amerika Birleşik Devletleri de sandık başına gidecek. Çok eleştirilen Biden ile eski başkan Trump’ın rekabeti beklenirken Trump’un aday olamayacağına dair de iddialar sürüyor. Dünyanın en merakla beklenen seçimlerinden biri olan ABD seçimleri 5 Kasım 2024’te gerçekleşecek.

TÜRKİYE’DE BEKLENEN GELİŞMELER

YEREL SEÇİM HEYECANITürkiye’de 2023 yılında olduğu gibi 2024 yılında da seçim rüzgârı esecek… 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerin ardından ülkemizde yeni Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri ve muhtarlar görevlerine başlayacak.

2024’TE DÖVİZ NE OLACAK?.. Türkiye 2 yıldır yoğun şekilde enflasyon ile boğuşuyor. 2024 yılında düşüşe geçmesi beklenen enflasyon için gelecek yıl yüzde 40’lar beklenirken; dolar kurunun da 2024 Aralık için 40 TL olması öngörülüyor.

SPOR DÜNYASINDA BEKLENEN GELİŞMELER

AVRUPA’DA FUTBOL KONUŞULACAK… EURO 2024’te Türkiye A Milli Futbol takımımızın gruptaki rakipleri Çekya, Portekiz ve play-off’tan gelecek 4 takımdan Yunanistan, Kazakistan, Lüksemburg ve Gürcistan’tan biri olacak. EURO 2024, 14 Haziran ve 14 Temmuz 2024 tarihleri arasında Almanya’da futbolseverlerin huzurunda olacak.

OLİMPİYAT ATEŞİ YANACAK… Spor dünyası için bir diğer önemli gelişme ise 4 yılda bir kez yaşanan olimpiyat heyecanı. 100 yıl sonra Paris’e gelen olimpiyatlar, ağustos ayını renklendirecek. Yılın en büyük spor etkinliğinde, Türkiye olarak 2020’de kırdığımız madalya rekorunu yeniden kırmak için mücadele edeceğiz.

GALATASARAY İÇİN YENİ BİR FİNAL OLUR MU?.. 22 Mayıs 2024 tarihinde İrlanda’nın Dublin şehrinde bulunan Aviva Stadyumunda UEFA Avrupa Ligi final mücadelesi oynanacak. Gönlümüz o finalde temsilcimiz ve o kupayı daha önce kazanan Galatasaray’ın da yer almasından yana.

FENERBAHÇE İÇİN AYASOFYA STADYUMU HEDEFİ… 29 Mayıs 2024 tarihinde Yunanistan'ın Atina şehrindeki Ayasofya Stadyumunda 3 numaralı kupa olan UEFA Konferans Ligi kupasının şampiyonu belli olacak. Fenerbahçe’nin finalde yer alarak kupayı alması en büyük yeni yıl temennilerimizden biri.

ŞAMPİYONLAR LİGİ FİNALİ LONDRA’DA… 1 Haziran 2024’te Şampiyonlar Ligi şampiyonunun belli olacağı final mücadelesi için gözler İngiltere’nin Başkenti Londra’da Wembley Stadyumunda olacak.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.