21 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 21 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

21 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 21 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

ABD Merkez Bankası (Fed), Federal Açık Piyasa Komitesinin (FOMC) 30-31 Temmuz'da düzenlenen son toplantısına ilişkin tutanakları yayımladı. Tutanaklar, politika faizinin 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tutulduğunu gösterirken, gelecek toplantıda faiz indirimi olasılığının değerlendirildiğine işaret ediyor.

Türkiye’den gelişmeler

Pençe-Kilit operasyonu sırasında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Muhammed Emin Önk, Ahmet Hamdi Akseki Cami'nde son yolculuğuna uğurlandı.

Manisa'nın Akhisar ilçesinde yaşanan dehşet verici olayda, 37 yaşındaki Yılmaz Akman, dini nikahla birlikte yaşadığı 19 yaşındaki hamile kadın Sude Naz A.'yı sokak ortasında demir sopayla öldüresiye dövdü.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün ortak yürüttüğü operasyon başarıyla tamamlandı. PKK/KCK'nın Finlandiya yapılanmasının sözde sorumlusu Mehnaz Omar yakalandı.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den yeni anayasa ile ilgili konuştu ve “İlk önerim, 57 DEM milletvekilinin maaşının kesilmesi.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu Ankara'daki evinde ziyaret etti.

Kadına şiddet son bulmuyor. Konya'nın Selçuklu ilçesinde, bir kişi eşiyle tartıştıktan sonra onu otomobil içinde bıçaklayarak öldürdü ve ardından karakola giderek teslim oldu.

Kayserilioğlu, sokak röportajında kullandığı ifadeler nedeniyle “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” ile “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamalarıyla yargılanıyordu. Avukatı Hüseyin Yıldız, 5 gün önce Dilruba Kayserilioğlu’nun tutukluluğuna itiraz etmişti. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği itiraz dilekçesini değerlendirerek, “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan adli kontrol şartıyla yargılanmasına ve yurt dışı çıkış yasağı konulmasına hükmetti. Ancak, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve alenen aşağılama” suçlamasından dolayı tutukluluğunun devamına karar verdi.

Milli Eğitim Vakfı, 44. Olağan Genel Kurulu'nda önemli bir yönetim değişikliği yaşandı. 19 Ağustos 2024 Pazartesi günü gerçekleştirilen görev dağılımı sonucunda Kırşehirli Salih Çelik, vakfın yeni Yönetim Kurulu Başkanı olarak seçildi.

ALF Araştırma, "Muhalefetin Cumhurbaşkanı adayı kim olmalı?" sorusuyla ilgili son anketinin sonuçlarını paylaştı. Ankette Mansur Yavaş yüzde 42.6, İmamoğlu ise yüzde 40.3 oy oranına sahip.

Ankara’dan gelişmeler

Ankara Kızılcahamam'da orman yangını meydana geldi. Ankara en sıcak günlerinden birini geçirirken bir de orman yangını haberi geldi. Şahinler köyünde başlayan yangın kısa sürede Bolu’ya sıçradı.

Ankara'nın Polatlı ilçesi yakınlarında 9 Ağustos'ta meydana gelen yolcu otobüsü kazasında, ölü sayısı 11'e yükseldi. Kazanın ardından ağır yaralanan Osman İleri ve Musa Bayar, tedavi gördükleri hastanede hayatını kaybetti.

Ankara'da çevre yolunda meydana gelen trafik kazasında bir yaya hayatını kaybetti.

Ankara’nın kent hafızasında önemli bir yer edinen Kızılırmak Sineması, 15 gün sonra kapanacak.

Ankara'nın Etimesgut ilçesinde akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan otomobilin takla atması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi ise yaralandı.

İstanbul Fatih’te zihinsel engelli Ayhan Özçelik’in başıboş köpekler tarafından parçalanarak hayatını kaybetmesi Ankara’nın Gölbaşı ilçesinde yaşayan vatandaşlarda endişeye neden oldu. Vatandaşlar, kendi sonlarının da böyle olacağı korkusunu yaşadıklarını belirterek yetkililere çağrıda bulundu.

42 yıldır Ankara'daki Kuğulu Pasajı’nda esnaflık yapan Şenol Topa, değişen ekonomik koşullar ve tüketici davranışları nedeniyle işlerin eskisi gibi olmadığını ifade etti. Topa, "Ekonomik olarak iş duruyor, müşterilerin alışveriş şekli değişti. İnternetten alışveriş yapıyorlar, AVM'lere gidiyorlar. Fiyatlar inanılmaz arttı, eskiden 200-300 liraya sattığımız gömlekler şimdi 700-800 lira oldu." dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı üzerinde bulunan Yerköy İstasyonu'nun yapım çalışmalarının tamamlandığını açıkladı.

Ankara'nın Altındağ ilçesinin Hamamönü semtindeki esnafı ziyaret eden Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, "Ankara'nın en önemli turizm merkezlerinden biri haline getirdiğimiz Hamamönü'nün, Başkent'e yakışır bir cazibe merkezi olarak varlığını sürdürmesi için çok çalışmaya devam edeceğiz." dedi.

Spor dünyasından gelişmeler

Teniste sezonun son Grand Sam turnuvası olan ABD Açık'ta milli tenisçi Zeynep Sönmez, elemelerde İsviçreli Jil Teichmann'ı 2-0 yenerek ana tabloya yükselmek için son tura kaldı.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu ilk maçında deplasmanda İsviçre temsilcisi Young Boys'a 3-2 mağlup oldu. İsviçre'de oynanan karşılaşmada sarı-kırmızılı ekip, rakibine karşı zor anlar yaşarken, son dakikalarda gelen golle sahadan 3-2 yenik ayrıldı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.