21 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 21 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

21 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 21 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin ölümünün ardından İranlı kadınlar 'kutlamalar' yaptı. Mahsa Amini'nin ölümünü hatırlatan muhalif kadınlar saçları açık şekilde sosyal medyada kutlama videoları paylaştı.

Türkiye’den gelişmeler

Tutuklu sanık Ayhan Bora Kaplan, mahkemede kendisine yöneltilen suçlamaları reddederek, "Bir vatandaşa devletin memurlarının kumpas kurmaması gerekir. Bana 'bakanlarla, bürokratlarla ilgili ifade ver' dediler vermedim. Bu bir kumpastır. Bunların başında bir savcı vardır. Mazlumların ahını aldılar. Allahtan korkmuyorlar. Kuldan utanmıyorlar" şeklinde savunma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın isteği üzerine harekete geçen AK Parti kurmayları, sokak köpeklerinin "hayati tehlike" oluşturdukları gerekçesiyle "uyutulmalarını" öngören bir yasa teklifi üzerinde çalışıyor. Bu teklifin yakın zamanda Meclis'e sunulması planlanıyor. Teklife göre, öncelikle sokak köpekleri sahiplendirilmeye çalışılacak. Sahiplenilmeyen köpekler, 30 gün bekletildikten sonra uyutulacak. Sahiplendirilen köpeklerin izlenmesi için Tarım Bakanlığı tarafından çip takılacak.

CHP lideri Özgür Özel partisinin grup toplantısında hükümete yüklendi. Özgür Özel 6-8 Ekim kararlarını eleştirdi. Kobani Davasında alınan kararların siyasi kararlar olduğunu hukuki kararlar olmadığını söyleyen Özgür Özel, Demirtaş, Yüksekdağ ve bazı isimlere ciddi cezalar verildiğini belirtti ve Başak Demirtaş'ı arayarak dayanışma düşüncelerini aktardığını söyledi.

Partisinin TBMM grup toplantısında konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Netanyahu için yakalama kararı caniler için çemberin daraldığını göstermesi yanında önemli gelişmedir. Netanyahu giderek yalnızlaşmakta güvendiği dağlara kar yağmakta. Soykırımcıların kaçışı, kurtuluşu yoktur. Gazze Türkiye'nin de meselesidir." dedi.

TEM Otoyolu’nun Bolu geçişinde, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in makam aracı bir ciple çarpıştı. Kazada, maddi hasar meydana geldi.

Aydın- Denizli Otoyolu inşaatında çalışan 51 işçi, dün "Kod-46" gerekçesiyle işten çıkarıldı. 51 işçi bugün intihar eyleminde bulundu.

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, bir önceki güne oranla yüzde 1,45 değer kazanarak günü 10 bin 895,25 puanla tamamladı. BIST100, gün içinde 11 bin seviyesini de ilk kez gördü.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, deprem bölgesinde pilot olarak başlatılan fona şimdiye kadar 9 bin 38 çiftin başvurduğunu belirtti. "Eğitim programlarına katılıp resmi nikahı 15-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleşen çiftlerimize yönelik ödemeler bugün itibarıyla başlıyor," dedi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde tespit edilen 6 PKK'lı teröristin etkisiz hâle getirildiğini duyurdu.

Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Türkiye'nin uzay alanındaki hedeflerine ilişkin şunları söyledi: "Sadece birkaç ay içerisinde kendi ülkemizin imkanlarıyla üretilmiş bir roket ve bu roketi uzaya taşıyan itki sistemiyle ilerde Ay’a erişmeyi planlıyoruz. Söylediklerim kulağa ütopik gelebilir fakat halihazırda bu sürecin hazırlık aşamasının çoğu bitmiş durumda."

Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (KPSS) girmek için başvuruda bulunan yüzlerce aday, çeşitli nedenlerle başvuru tarihini kaçırdı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) bu adaylar için geç başvuru ekranını açacağını duyurdu.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Yenimahalle Belediyesi Kreş ve Gündüz Bakımevleri Genel Koordinatörü Şirin Bayram, yeni dönem için önemli açıklamalarda bulundu. Şirin Bayram, 3-6 yaş aralığındaki çocukları kabul edeceklerini belirterek, biberondan ve bezden çıkmış, 36 ayı doldurmuş olan çocukların kreşlere kabul edileceğini dile getirdi.

Ankara Gölbaşı'nda meydana gelen bir olayda iki ortaokul öğrencisi arasında kavga çıktı. Kavgada bir öğrenci diğerini kesici aletle yaraladı.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Halk günü etkinliği kapsamında vatandaşların taleplerini dikkatle dinleyip, önerilerini özenle not aldıklarını vurguladı. Bugünkü etkinliğe EGO Genel Müdürü Taylan Engin'in de katılarak, özellikle ilçenin sınırlarındaki otobüs hatlarıyla ilgili soruları yanıtladığını ve vatandaşların taleplerini kayda geçirdiğini belirtti.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, FETÖ yapılanmasında aktif olarak görev alan 44 kişinin "mahrem imam sorumlusu" olduğu iddiasıyla gözaltına alındığını duyurdu.

Akşemsettin Bedesteni, Ankara'nın önemli turistik ve kültürel mekânlarından biridir. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken bedesten, Ankara'nın tarihi dokusunu hissetmek isteyenler için bir uğrak noktası oldu.

Taurus Alışveriş Merkezi Yatırım Anonim Şirketi yönetimi konkordatoya devredildi.

Spor dünyasından gelişmeler

Bu sezon TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden ve normal sezonu 5. sırada tamamlayarak Play-off'lara kalan Ankaraspor, lig dördüncüsü 1461 Trabzon FK'ye 4-1 yenilerek sezonu noktalamıştı. Ankaraspor’da isim değişikliği yaşandı. Takımın adı Sincan Belediyesi Ankaraspor oldu.

Türk Telekom Basketbol takımında Selçuk Ernak’la vedalaşıldı ve Baş antrenörlük görevine eski koç Erdem Can'ı getirdi.

Galatasaray'ın şikayeti üzerine İstanbul Valiliği, Galatasaray-Fenerbahçe derbisiyle ilgili açıklama yaparak beş kişinin ifadeye çağrıldığını belirtti. 5 kişiden 2'si Fenerbahçe futbolcusu.

A Milli Erkek Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nin ilk haftasındaki ilk maçında Kanada'ya 3-1 yenildi.

Trendyol Süper Lig'e yükselecek son takım Adana'da belirlenecek. Tarih 30 Mayıs.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.