22 Ekim 2024’te neler yaşandı? 22 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

22 Ekim 2024’te neler yaşandı? 22 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

İsrail ordusu, Hizbullah'ın Genel Sekreter Yardımcısı ve Hasan Nasrallah'ın haleflerinden biri olarak görülen Haşim Safiyuddin'in öldürüldüğünü doğruladı.

İsrail ordusu, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta yer alan Refik Hariri Üniversite Hastanesi çevresine hava saldırısı düzenledi. Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, saldırıda aralarında bir çocuğun da bulunduğu 13 kişinin yaşamını yitirdiği, 57 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu. Bahçeli, "Terörist başının tecridi kaldırılırsa çıksın TBMM'de partisinin grup toplantısında konuşsun ve terörü bitirdiğini açıkça ilan etsin" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu. Erdoğan, 'Yenidoğan Çetesi' hakkında net mesajlar verip, FETÖ ele başı Gülen için ise "Himmet diyenlerin sonu onursuz bir ölüm olmuştur." tanımlaması yaptı. Bahçeli'nin 'Öcalan' çıkışı hakkında isim vermeden mesajını ileten Erdoğan, “Cumhur İttifakı tarafından açılan tarihi fırsat penceresinin kişisel hesaplara kurban edilmemesini ümit ediyoruz.” dedi.

Akaryakıtta tabelalar değişti. Benzin ve motorinin litre fiyatına indirim yapıldı.

Yavuz Ağıralioğlu, sosyal medya üzerinden paylaştığı “Utanın” başlıklı videoda, Bahçeli'nin sözlerinin Türk milletini derinden üzdüğünü ve öfkelendirdiğini ifade ederek, “Bugün Meclis’in tarihine kara bir gün olarak geçmiştir. Bölücülerin dahi ağzına alamayacağı sözlerin, MHP grup toplantısında duyulması, büyük bir utanç ve hayal kırıklığı yaratmıştır” dedi.

CHP Genele Başkanı Özgür Özel, partisinin bugünkü grup konuşmasında 'Yenidoğan Çetesi'ne değinerek Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'nu istifaya davet etti.

Yenidoğan çetesini çökerten ve çete tarafından makamında tehdit edilen savcı Yavuz Engin, sosyal medya hesabından önemli bir açıklama yaptı.

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin "Terörist başı Öcalan gelsin TBMM'de konuşsun" çağrısına ilk tepki Alparslan Türkeş'in kızı Ayyüce Türkeş'ten geldi. Türkeş, "Kimse Başbuğ Alparslan Türkeş'in koltuğunda oturup teröre yandaşlık yapamaz" dedi.

Etimesgut Belediyesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı coşku ile kutlamaya hazırlanıyor. Etkinlikler kapsamında ünlü sanatçı Işın Karaca Türk Beyleri Kent Meydanı'nda sahne alacak.

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, "Teröristbaşının Meclis kürsüsünde konuşması değil, böyle bir şeyin telaffuz edilmesi ya da düşünülmesi bile mümkün değildir" dedi.

20 Ekim'de öldüğü öne sürülen Gülen'in, ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki çiftliğinde cenaze hazırlıklarına başlandığı iddia ediliyor. Çiftliğe iş makinası getirildiği ve otoparkta çok sayıda aracın bulunduğu gözlemlendi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, teröristbaşı Abdullah Öcalan’a yönelik TBMM’de yaptığı "silah bırakma" çağrısı siyasette büyük yankı uyandırdı. Bahçeli’nin, "TBMM'de terör örgütünün lağvedildiğini ilan etsin, bu dirayeti gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenleme yapılabilir" açıklaması, özellikle muhalefet partilerinden ve Cumhur İttifakı'nın ortağı Büyük Birlik Partisi’nden (BBP) tepkiyle karşılandı.

Bahçeli, Abdullah Öcalan’a çağrıda bulunarak, silahların bırakıldığını Meclis’te ilan etmesi gerektiğini söylemişti. Bu açıklamaların ardından bir açıklamada DEM Parti Eş Genel Başkanı Hatimoğulları'ndan geldi. Hatimoğulları, "Bölgedeki barışın çözümü bizim elimizdedir. Ortadoğu’da ve Türkiye’de barışın muhatabı İmralı’da tecrit altında bulunan Sayın Abdullah Öcalan’dır" ifadelerini kullandı.

BAŞKENT ANKARA’DAN GELİŞMELER

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Devlet Bahçeli'nin "Öcalan" çağrısına yanıt verdi. Yavaş, "Millet de tarih de bunu affetmez" dedi.

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Ankara'da yaşanan trafik sorununun temel nedenlerinden birinin, 6 Şubat depremleri sonrası kente gelen yoğun göç olduğunu belirtti.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK) binasında görev yapan yemekhane personeli, HSK Başmüfettişi Mehmet Aslan'a bıçakla saldırdı.

Ankara'da toplu ulaşım ve trafik sorunu gündemdeki yerini korurken, metrobüs hattı önerisi geldi. Kayaş'tan başlayarak Taurus AVM'de sonra erecek 25 kilometrelik metrobüs hattının Başkent trafiğini rahatlatabileceği ifade ediliyor.

Ankara'nın Polatlı ilçesinde çıkan bıçaklı kavga cinayetle sonuçlandı.

Nallıhan Belediye Başkanı Ertunç Güngör, Devlet Bahçeli'nin "Öcalan" çağrısına tepki gösterdi. Güngör, "Adres Yüce Meclis değil dar ağacı olmalıdır. Milletimiz bunu asla affetmez. Tarih bunu asla affetmez" ifadelerini kullandı.

Bağımsız Ankara Milletvekili Koray Aydın, Devlet Bahçeli'nin "Öcalan" çağrısına yanıt verdi. Aydın, "Terörist başının İmralı dışında alacağı tek bir nefes bile olmamalıdır. Hele ki bir siyasi partinin kürsüsüne gelmesi Gazi Meclis'e hakarettir" ifadelerini kullandı.

Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan, CHP Ankara Milletvekillerini TBMM'de ziyaret etti. Özarslan, Özgür Özel'in grup konuşmasını da takip etti.

Ankara'nın Akyurt ilçesinde bulunan Aluç Ağaç Fabrikası'nda yangın çıktı. İhbar üzerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

Kırıkkale'de, Gürler Mahallesi 633. Sokak'ta bulunan 3 katlı bir apartmanın birinci katında çıkan yangında iki kişi dumandan etkilendi.

SPORDAN GELİŞMELER

Manchester United maçı öncesinde Fenerbahçe'ye İsmail Yüksek'ten iyi haber geldi. Bir süredir sakatlığı nedeniyle forma giyemeyen Yüksek, takımla çalışmalara başladı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.