22 Eylül 2024’te neler yaşandı? 22 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

22 Eylül 2024’te neler yaşandı? 22 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

İsrail, Gazze’de katliamlara devam ediyor. Son olarak Gazze’nin farklı bölgelerinde yapılan saldırılarda 24 kişi hayatını kaybetti.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Pençe-Kilit operasyon bölgesinde görev yapan Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay, 22 Eylül'de bölücü terör örgütü mensuplarının gerçekleştirdiği sızma girişimi sırasında şehit oldu.

Irak’ın kuzeyinde sürdürülen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Maşallah Abakay’ın cenaze törenine katılmak üzere Muş’a gelen yakınlarını taşıyan bir pikap, Şenyayla bölgesinde şarampole devrildi. Kazada 2 şehit yakını hayatını kaybetti 4’ü yaralandı.

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 21-22 Eylül 2024 tarihlerinde Türkiye genelinde etkili olan aşırı yağışlar sonucunda meydana gelen sel, su baskını ve heyelanlarla ilgili kapsamlı bir bilgilendirme yaptı. Bilgilendirmede 405 sel ve su baskını, 62 heyelan ve 204 mahsur kalma olayı yaşandı. Trabzon’da yaşanan sel felaketinde bir kişi öldü.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, inşası devam eden Ankara-Bursa hızlı tren hattı için tarih verdi. Uraloğlu, hattın açılmasıyla birlikte Ankara-Bursa arasının 2 saat 15 dakikaya düşeceğini söyledi.

ANKARA’DAN GELİŞMELER

Ankara Milletvekili Yüksel Arslan, “Mustafa Kemal’in askeri” söylemi üzerinden sosyal medyada sert bir açıklama yayınladı. Arslan'ın bu mesajında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu eleştirdiği iddiaları üzerine Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan Arslan'a tepki geldi. Yavaş, Arslan’ın twiti silmesi gerektiğini belirtirken Arslan, hedef aldığı kişinin İmamoğlu olmadığını ancak Mansur Yavaş’a zarar verdiği için ASKİ Spor başkanlığını bırakacağını belirtti. İstifa açıklamasını Gürkan Hacır duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Divriği Kültür Derneği tarafından düzenlenen 61. Geleneksel Pilav ve Kültür Şenliği’ne katıldı.

Başkent Millet Bahçesi’nde dört gün sürecek olan Osmaniye Tanıtım Günleri, Ankaralıların yoğun katılımlarıyla devam ediyor. Osmaniye mutfağının eşsiz lezzetlerinin sergilendiği bu etkinlikte, ziyaretçiler bölgenin zengin gastronomi kültürünü keşfetme fırsatı buluyor.

İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi, Ankara Kültür Yolu Festivali'ni rehberleriyle karşıladı. Müzede, rehber eşliğinde düzenlenen ücretsiz gezileriyle ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor.

Ankara’nın en popüler etkinlik alanlarından biri olan Altınpark Expo Center’da düzenlenen Moda ve Alışveriş Festivali, Ankaralıların yoğun ilgisiyle devam ediyor.

Ankara'nın Beypazarı ilçesinde Belediye Başkanı Özer Kasap'ın koruması Kamil Kasap, bir restoranda tartıştığı iki kişiye tabancayla ateş açarak yaraladı. Kasap, tutuklandı.

Ankara'nın Altındağ ilçesinde, 10. katında bulunduğu apartmanın penceresinden düşen 7 yaşındaki Yusuf H.A., hayatını kaybetti.

Sercan Yılmaz ile Okan Türkmen’in yarıştığı 17. Olağan Ankara İl Gençlik Kolları Kongresinde kazanan Okan Türkmen oldu.

Ankara’nın önemli spor merkezlerinden biri olan BelPa Buz Pateni Tesisi, büyük bir tadilat ve modernizasyon çalışmasının ardından yeniden kapılarını açtı. Ankara Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Buz Pateni Federasyonu ve Uluslararası Paten Birliği (ISU) işbirliğiyle düzenlenen “Junior Grand Prix Ankara” yarışmaları kapsamında, 36 ülkeden gelen 127 sporcu burada antrenmanlarını gerçekleştirdi.

Yozgat’ın Sorgun ilçesi yakınlarında meydana gelen trafik kazasında bir çarşı ve mahalle bekçisi hayatını kaybederken, 3 kişi yaralandı.

Kırıkkale'de evde tek başına kalan küçük çocuk, çakmakla oynadığı sırada evi yaktı. Çocuğunu kurtarmak için eve giren anne, dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı.

Diyarbakır Jandarma İl Komutan Yardımcısı Naim Tavlı, Ankara'da oğlunun nişan töreni sırasında kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Çorum'un Sungurlu ilçesinde Ankara istikametinde seyreden araç, çekiciye arkadan çarptı. Kazada 4 kişi yaralandı.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında Beşiktaş, Tüpraş Stadı'nda Eyüpspor ile karşı karşıya geldi. Beşiktaş, uzatma dakikalarında Immobile'nin penaltısıyla 3 puana uzandı. Maçı 2-1 kazanan Beşiktaş bir maç eksiğiyle Fenerbahçe’yle puanı eşitledi.

Trendyol Süper Lig’in 6. haftasında Karadeniz derbisi heyecanı yaşandı. Samsunspor, Çaykur Rizespor deplasmanında tek golle güldü.

Trendyol Süper Lig'in 6. haftasında Adana Demirspor, evinde Alanyaspor’u konuk etti. Alanyaspor zor günler geçiren rakibini 2-0 ile geçti.

Trendyol 1. Lig’in 6. haftasında Keçiörengücü, Iğdır FK'yi yeni transferi Mame Diouf’un golleriyle 2-0 mağlup etti.

TSYD Ankara şubesi tarafından düzenlenen Ahmet Göksu Voleybol Turnuvası'nda şampiyon Ziraat Bankkart oldu.

Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 2022-2023 sezonunun şampiyonu ABB FOMGET, bu sezonki ilk galibiyetini Beşiktaş karşısında 2-0'la aldı.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 18. yarışı olan Singapur Grand Prix'sini McLaren takımının Büyük Britanyalı pilotu Lando Norris kazandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri, operasyonlarına hız kesmeden devam ediyor. Irak'ın kuzeyindeki Gara bölgesinde 2 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.