23 Ekim 2024’te neler yaşandı? 23 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

23 Ekim 2024’te neler yaşandı? 23 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmede Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) tesislerine yönelik terör saldırısını şiddetle kınadı

Yunanistan'da öğretmenler, maaşlarında artış talebiyle 24 saatlik greve gitti.

İsrail ordusunun, Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı son 24 saatte 74 artarak 42 bin 792'ye yükseldi.

Lübnan'daki Hizbullah, 27 Eylül'de İsrail tarafından düzenlenen suikast sonucunda hayatını kaybeden Hasan Nasrallah'ın muhtemel haleflerinden biri olan Hizbullah Yürütme Konseyi Başkanı Haşim Safiyuddin'in öldüğünü doğruladı. Hizbullah, Safiyuddin'in "Siyonistlerin canice saldırısında" yaşamını yitirdiğini belirttiği yazılı bir açıklama yaptı.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde bulunan Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi önünde patlama oldu. Terör saldırısında teröristlerin olay yerine ticari taksiyle geldiği öğrenildi.

Bakan Yerlikaya, yapılan saldırı sonucunda şehit sayısının 5’e yükseldiğini ve 22 yaralıdan 3'ünün taburcu olduğunu 19 yaralının hastanelerde tedavisinin devam ettiğini açıkladı. Saldırıda şehit olanlar arasında kalite kontrol görevlisi Cengiz Coşkun, makina mühendisi Zahide Güçlü, TUSAŞ çalışanı Hasan Hüseyin Canbaz, güvenlikçi Atakan Şahin Erdoğan ve taksi şoförü Murat Arslan yer alıyor.

Türkiye, Irak ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan terör hedeflerine yönelik kapsamlı bir hava harekâtı düzenledi. 32 PKK hedefi vuruldu.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) tesislerine düzenlenen terör saldırısında yaralananları Etlik Şehir Hastanesi’nde ziyaret etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) yönelik gerçekleştirilen terör saldırısına dair yaptığı açıklamada, saldırının zamanlamasına dikkat çekerek, terörün Türkiye'nin kardeşliğini zedelemeyeceğini vurguladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında açıklamalarda bulundu. İYİ Parti'nin grup salonunda milletvekillerinin oturduğu sıralara şehitlerimizin fotoğrafları ve Türk bayrakları konuldu. Dervişoğlu, Bahçeli’ye Öcalan’ın idamı için yağlı urgan attı. Bahçeli, bu ipi almak istediğini belirtti ve makam odasına gelen urganla İYİ Parti poşetini astı.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "TUSAŞ tesislerimize alçakça ve şerefsizce bir saldırı gerçekleştirildi. Amaç, milletimizin huzurunu bozmak. PKK'lı teröristlere hak ettikleri cezayı her seferinde veriyoruz, ancak bu alçaklar bir türlü akıllanmıyor." dedi.

Bahçeli, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, TUSAŞ’taki terör saldırısına tepki gösterdi. "Ankara Kahramankazan'daki TUSAŞ tesislerine yapılan hunharca terör saldırısını nefretle lanetliyorum. Aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. Aziz milletimizin ve hepimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Türk askerinin Lübnan'daki görev süresinin bir yıl daha uzatılmasına yönelik Cumhurbaşkanlığı tezkeresini oy birliğiyle kabul etti.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde saat 13.35'te 3,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Afyonkarahisar’ın Çay ilçesi Çayıryazı köyü yakınlarında meydana gelen zincirleme trafik kazasında acı haber geldi. 8 aracın karıştığı kazada Jandarma Astsubay Üstçavuş Ali Durgut şehit olurken, 15 kişi yaralandı.

Son olarak Bir Yemin Ettim dizisinde rol alan ünlü oyuncu Tekin Temel, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Meclis Adalet Komisyonu, önemli yasal değişiklikleri içeren bir kanun teklifini kabul etti. Teklif, boşanma davalarındaki süreçlerin hızlandırılmasından casusluk faaliyetlerine yönelik ceza düzenlemelerine kadar birçok konuyu kapsıyor. 12 farklı kanunda değişiklikleri içeren 23 maddelik teklifin, yargı alanında teknik düzenlemeler yaptığı belirtildi.

BAŞKENT ANKARA’DAN GELİŞMELER

Ankara'daki terör saldırısına ilişkin Ankara Milletvekilleri Yüksel Arslan, Adnan Beker ve Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, anadolugazete.com.tr'ye özel açıklamalarda bulundu. Vekiller saldırıyı lanetlerken terörle mücadelenin kararlılıkla sürmesi gerektiğini açıkladı.

Ankara’da 43. kattan düşerek ölen genç kadının ailesinden cinayet iddiası Ölen genç kadının kardeşi Serhat Arslan, “Ablamı tehdit eden kişiler vardı” diye konuştu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kahramankazan ilçesinde gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle Cumhuriyet Bayramı kapsamında düzenlenmesi planlanan tüm etkinliklerin iptal edildiğini duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ulus Tarihi Kent Merkezi'nde başlattığı Arkeopark Projesi ile kentin köklü tarihi ve kültürel mirasını yeniden canlandırıyor. 17 bin 500 metrekarelik bir alanda yürütülen projede, Roma, Bizans, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemlerine ait izler bulunurken, Osmanlı dönemine ait hamam yapısı ve debbahhane (deri işleme atölyesi) gibi kalıntılar gün yüzüne çıkarıldı. Arkeopark Projesi tamamlandığında, bölge turistler için önemli bir cazibe merkezi haline gelecek.

Ankara Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası Başkanı İlyas Aktürk, kamu servis araçlarının hizmete devam etmesinden duyduğu memnuniyeti anadolugazete.com.tr ile paylaştı. Aktürk, “Esnaf, yılbaşından sonra işsiz kalacakları konusunda çok endişeliydi. O dönemde esnafa hâl hatır sormaya korkar hale gelmiştik ancak şimdi yüzümüz gülüyor.” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) EGO Genel Müdürlüğü tarafından uygulamaya konan otobüs şoförlerinin kılık kıyafet düzenlemesi ile şoförlerin çalışma esnasında daha resmi ve tertipli bir görünüm sergilemeleri amaçlanıyor. Uygulamaya göre özel halk otobüsü şoförleri artık koyu renk takım elbise giyecek ve kravat takacak. Ayrıca şoförlerin sakal ve saç bakımları da belirli bir düzen çerçevesinde denetlenecek.

Ankara'nın Şereflikoçhisar ilçesindeki hayvan barınağında köpeklerin açlığa terk edildiği iddiaları, hayvan severlerin tepkisine yol açtı. Barınaktan paylaşılan fotoğraflarda, köpeklerin bir deri bir kemik kaldığı ve yetersiz beslendikleri görülüyor.

SPORDAN GELİŞMELER

UEFA Avrupa Ligi üçüncü haftasında Galatasaray, RAMS Park'ta Elfsborg ile karşı karşıya geldi ve ilk yarısını 3-0 önde tamamladığı karşılaşmadan 4-3 galip ayrılarak puanını 7’ye yükseltti.

Basketbol BKT Euro Cup'ta B Grubu 5. maçında Türk Telekom, sahasında İspanya temsilcisi Valencia'ya 101-87 mağlup oldu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.