24 Ekim 2024’te neler yaşandı? 24 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

24 Ekim 2024’te neler yaşandı? 24 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

IMF, Türkiye'nin 2023 büyüme tahminini yüzde 3,6'dan yüzde 3'e, 2025 için ise yüzde 3,2'den yüzde 2,7'ye düşürdü. IMF Türkiye Masası Şefi James Walsh, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) enflasyon hedefi olan yüzde 14'e ulaşabilmesi için daha fazla faiz artırımı yapması gerektiğini vurguladı ve Asgari ücret artışında, geçen yıl olduğu gibi enflasyonun ciddi şekilde yükselmesine yol açacak bir artış yapılmamalı.” dedi.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BRICS Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. TUSAŞ'a yönelik terör saldırısı hakkında konuşan Erdoğan, "Bu alçak saldırı Türkiye'nin kararlılığını perçinledi" ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nda, TUSAŞ’ın Kahramankazan yerleşkesine yönelik terör saldırısını kınayan Meclis Başkanlığı tezkeresi kabul edildi.

Resmi Gazete’de 5 yeni büyükelçi atandı. Bu atamalara göre, Türkiye'nin çeşitli ülkelerdeki yeni büyükelçileri belirlendi. En dikkat çeken atama ise Eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı ve Temmuz ayında Lefkoşa'dan Prag'a büyükelçi olarak atanan Metin Feyzioğlu'nun Çek Cumhuriyeti Büyükelçiliği'ne atanması oldu.

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan, 43 ay sonra yeğeni DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan ile görüştü. İmralı'da yaklaşık 2 saat sürdüğü belirtilen görüşmenin, Devlet Bahçeli'nin "Gelsin Meclis'te konuşsun" çağrısından sonra gelmesi dikkat çekti. Öcalan'ın "Örgüte silah bırakma çağrısı yapacağım" dediği iddia edildi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin "Öcalan Meclis'e gelsin konuşsun" çağrısını anadolugazete.com.tr'ye değerlendirdi. Cevheri, "Bir Kürt sorunu yok, Kürtlerin sorunu vardır. Bu konuya sahip çıkması gereken Türklerdir, Türklerin meselesidir. Kendisi için istediğini kardeşi için de istemelidir" dedi.

Eski İçişleri ve Milli Savunma Bakanı, Eski MHP Kayseri Milletvekili Sabahattin Çakmakoğlu, Ankara'da hayatını kaybetti.

Ankara'da TUSAŞ'a yönelik düzenlenen terör saldırısının ardından Türkiye'deki tüm havalimanlarında turuncu alarm verildi. Havalimanlarına giriş ve çıkışlarda önlemler artırıldı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi’nin (TUSAŞ) Kahramankazan ilçesindeki yerleşkesine yönelik gerçekleştirilen terör saldırısının ardından güvenlik önlemleri sıkılaştırıldı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) Genel Müdürü Mehmet Demiroğlu, terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırının ardından hastanede tedavi gören yaralıları ziyaret etti. Bu ziyaret sırasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ve Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar da yer aldı. Ziyarette terörle mücadelede kararlılık vurgusu yapıldı.

BAŞKENT ANKARA’DAN GELİŞMELER

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 23 Ekim 2024 tarihinde Kahramankazan'daki Türk Havacılık ve Uzay Sanayi A.Ş. (TUSAŞ) tesislerine gerçekleştirilen terör saldırısının ardından sosyal medya paylaşımlarına yönelik soruşturma başlattı.

Bolu-Ankara otoyolunda yaşandı. Ankara istikametine seyir halinde olan bir aracın TIR'a arkadan çarptığı görüldü. Araç çarpışmanın etkisiyle adeta hurdaya döndü. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine intikal ederken, kazada 2 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

Ankara'da Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Anonim Şirketi'ne (TUSAŞ) yönelik terör saldırısında şehit olan taksi şoförü Murat Arslan, düzenlenen cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlandı.

Ankara Özel Halk Otobüsleri Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş, şehirdeki toplu taşıma hizmetlerinin sürdürülebilirliği için anadolugazete.com.tr’ye önemli açıklamalarda bulundu. Soydaş, ücretsiz taşıma uygulamalarının sektörde yarattığı zorluklara dikkat çekerek, bu sistemin adil bir şekilde yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Ankara'nın Ulus semtinde, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi'nin rektörlük ve kütüphane binaları arasında bırakılan şüpheli bir paket paniğe neden oldu. Paket imha edildi.

Mamak Belediyesi, vatandaşların taleplerini doğrudan dinlemek ve çözüm üretmek amacıyla düzenlediği "Halk Günü" toplantılarına devam ediyor.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

UEFA Avrupa Ligi’nin 3. haftasında Beşiktaş, Fransa temsilcisi Olimpik Lyon ile Groupama Stadı’nda karşılaştı. Beşiktaş, Gedson Fernandes’in tek golüyle 3 puana ulaştı.

UEFA Avrupa Ligi üçüncü haftasında, Fenerbahçe ile Manchester United takımları Ülker Stadı'nda karşılaştı. Fenerbahçe sahadan 1-1 beraberlikle ayrıldı. Fenerbahçe’de golü En Nesyri attı.

Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), çeşitli kulüplere ve oyunculara cezalar verdi. Yunus Akgün’e sosyal medya paylaşımı sebebiyle 117.000 TL para cezası verildi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.