24 Eylül 2024’te neler yaşandı? 24 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

24 Eylül 2024’te neler yaşandı? 24 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

ABD Başkanı Joe Biden, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda yaptığı son konuşmada, Gazze'deki duruma dikkat çekerek masum sivillerin büyük bir insani krizle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

İsrail ordusu, Lübnan’ın Başkenti Beyrut’ta düzenlediği hava saldırısında Hizbullah’ın üst düzey komutanlarından İbrahim Kubeysi’nin öldüğünü duyurdu.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, BM Genel Kurulu’nda İsrail ve BM’ye tepki gösterdi. "Çatışmaların uzağında değil bizzat merkezinde yer alan bir ülkenin adına konuşuyorum." Erdoğan, "Uluslararası güvenlik yalnızca 5 ülkeye bırakılamaz" diyerek, BM’nin mevcut yapısının adaletsizliğini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres ile gerçekleştirdiği görüşmede, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) uluslararası alanda tanınmasının önemine dikkat çekti.

Brent petrol fiyatlarındaki dalgalanmalar ve döviz kurlarındaki değişiklikler, akaryakıt fiyatlarını etkilemeye devam ediyor. 26 Eylül 2024 itibarıyla benzine 1 lira 20 kuruş zam yapıldı ve bu artış pompaya yansımaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik ilişkilerin önemine dikkat çekerek, son iki yılda ABD'nin Türkiye'nin en fazla ihracat yaptığı ikinci, en fazla ithalat yaptığı beşinci ülke olduğunu belirtti.

Eski Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak istenen "ahmak davası" ile ilgili desteğini iletti. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nu telefonla arayarak, davada karşı karşıya kalınabilecek olası yasak kararına karşı mücadele edeceğini ve İmamoğlu’nun yanında olacağını vurguladı.

Malatya'da boşanma aşamasındaki eşi tarafından otomobil içerisinde göğsünden vurulan 37 yaşındaki Nuran Karayiğit yaşamını yitirdi.

ANKARA’DAN GELİŞMELER

Ankara'nın Altındağ ilçesinde polis ekipleri, "Dur" ihtarına uymayıp silahla saldıran iki şahısla çatıştı. Çatışma sırasında saldırganlardan biri öldü, biri yaralandı.

Hollanda'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından Rijksmuseum'dan getirilen, Ankara’nın bilinen en eski tablosu olan "Ankara Manzarası", Augustus Tapınağı'na projeksiyonla yansıtılarak sergilendi.

Başkent Ankara'da Keçiören'in Bağlum semtinde park halindeki otomobilde bir kişinin cansız bedeni bulundu.

Ankara Bilkent Şehir Hastanesinde kafe ve marketlerdeki temel gıda fiyatları, hasta ve hasta yakınlarını adeta isyan ettiriyor. Hastalar ve hasta yakınları bir bardak çayın 30 TL, 500 ml suyun ise 20 TL gibi yüksek fiyatlarla satılmasına isyan ediyor.

Ankara’nın Elmadağ ilçesi Hasanoğlan Mahallesi'nde motosiklet ile otomobilin çarpışması sonucu üzücü bir kaza meydana geldi. Kazada motosiklette bulunan 2 kişi yaralandı, bunlardan birinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Ankara’nın Çamlıdere ilçesinde düzenlenen narkotik operasyonunda, 25 kilogram kubar esrar ele geçirildi.

Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Etimesgut Kent Tiyatrosu ve Kent Fest’in açılışında heyecan verici bir etkinliğe ev sahipliği yapacağını belirtti.

Çamlıdere Belediye Başkanı Adem Ceylan, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda ilçeye yapılacak Kapalı Spor Salonu’nun temel atma törenini duyurdu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 27 Eylül Cuma günü Mersin'in Mut ilçesinde düzenlenecek olan Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’ne katılacak.

Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde belediyeye ait parayı zimmetine geçirme suçlamasıyla yürütülen soruşturmada eski muhasebe personelinin kayınbiraderi de tutuklandı.

Ankara’nın Kızılay semtinde yer alan tarihi Kumrular Sokak, yayalardan çok park edilmiş araçlarla dolu. Esnaf ve yayalar, araçların kaldırımları bile işgal ettiği bu durumdan şikâyetçi. Yetkililerden, bölgedeki park sorununa çözüm aranıyor.

25 Eylül Eczacılar Günü öncesi Ankara Eczacılar Odası tarafından Kızılay Metro Sanat Galerisi'nde açılan sergi, eczacıların günlük yaşamlarını ve sundukları hizmetleri yansıtıyor.

Büyük Anadolu Medya Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Çetin ile Kırıkkale İL gazetesi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Çetin'in ağabeyi Nazmi Çetin'in cenazesi, Kırıkkale'de toprağa verildi.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Habertürk TV'de Mehmet Akif Ersoy ve Mehmet Ayan’ın sorularını yanıtladı. Özbek, Fenerbahçe maçını evde yatarak izlediğini söyledi.

Basketbol BKT Euro Cup B Grubu'nun ilk haftasında Türk Telekom, Litvanya temsilcisi Lietkabelis'i 72-66 mağlup ederek sezonun ilk resmi maçında galip geldi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, UEFA Avrupa Ligi'nde saat 22.00'de RAMS Park'ta Yunan ekibi PAOK ile oynanacak maç öncesi basın toplantısı düzenledi. Buruk, kazanmanın önemine vurgu yaparak, "Avrupa Ligi bizim için bir hedef. Bu ilk maç çok önemli, başarılı olacağımıza inanıyorum" dedi.

Trendyol 1. Lig'in 2. hafta erteleme maçında Esenler Erokspor, sahasında Yeni Malatyaspor’u 2-1 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.