24 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 24 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

24 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 24 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saatte 57 artarak 35 bin 857'ye yükseldi.

Türkiye’den gelişmeler

Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye'nin bir numaralı gündemi olan ve kamuoyunda "Başıboş köpek düzenlemesi" olarak bilinen çalışma hakkında ilk kez konuştu. Kılıçdaroğlu, günlük tartışmalara ilişkin genellikle demeç vermediğini belirterek başıboş sokak köpekleri konusundaki yaklaşımını şu sözlerle değerlendirdi: "Demeç vermiyorum ama şu var; bütün canlılara, Tanrı'nın yarattığı tüm canlılara saygı duymamız lazım, biz onlarla yaşamak zorundayız."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, gazetecilerin Roma seyahati masraflarını İBB'nin karşılamasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özgür Özel, "İBB'nin Roma gezisi lobicilik çalışması. Bu İstanbul'da yapılacak olimpiyatlarla ilgili en önemli adım, tanıtım faaliyeti” dedi ve bunda bir sorun olmadığını aktardı. Özel ayrıca Cumhurbaşkanlığı adaylığı hedefi olmadığını tek hedefinin CHP’yi iktidar yapmak olduğunu açıkladı.

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında 13 Şubat'ta meydana gelen ve 9 işçinin toprak altında kaldığı heyelanla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında, bilirkişi raporu tamamlandı. Raporda, toplamda 32 kişinin kusurlu olduğu belirlendi. Bu kişilerden 23'ü tali kusurlu, 9'u ise asli kusurlu olarak tespit edildi. Kusurlular arasında, şirkette üst düzey yönetici pozisyonunda bulunan yabancı uyruklu 7 kişi de bulunuyor.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) Suriye'nin kuzeyinde Fırat Kalkanı bölgesinde gerçekleştirdiği operasyonda 5 PKK/YPG'li teröristin öldürüldüğü aktarıldı. Aynı zamanda Gara ve Pençe-Kilit bölgesinde de operasyonlar gerçekleştiği ve bu operasyonlarda da 5 teröristin etkisiz hala getirildiği duyuruldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Staj ve Çıraklık Sigortası Mağdurları Federasyonu'nun İstanbul'da düzenleyeceği mitinge destek vereceğini açıkladı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Özel, federasyonun çağrısını alıntılayarak staj mağdurlarının yanında olacaklarını belirtti.

Son dönemde sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar ve açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Balıkesir’de gelecek 10 yıl içinde 7 civarı büyüklükte bir deprem olmasının şaşırtıcı olmayacağını belirtti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Uluslararası Adalet Divanı'nın İsrail'in Gazze Şeridi'nde Refah'a yönelik saldırılarını sonlandırması ve Refah sınır kapısının insani yardımlara açılması yönünde aldığı kararın hayati öneme sahip olduğunu vurguladı.

İzmir'in Menderes ilçesinde sabah 9’da 3.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, Arap Bankacılık Zirvesi'nde konuştu. Karahan, liranın değer kazanmasını beklediklerini açıkladı.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Irak'ın kuzeyindeki Harkuk bölgesinde bulunan 2 teröristi etkisiz hale getirdi.

Talim ve Terbiye Kurulu yeni müfredat çalışmalarını tamamlayarak uygulanacak müfredata onay verdi.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara’nın Şentepe semtinde yaşanan sel felaketinde bir çocuk, sel sularına kapılarak bir aracın altına sıkıştı. Çevredeki vatandaşların hızlı müdahalesiyle çocuk, 3-4 dakika içerisinde sıkıştığı yerden çıkarıldı.

Başkent Ankara'da öğle saatlerinde etkili olan sağanak yağış, Keçiören ilçesinde ciddi altyapı sorunlarına yol açtı. Sağanak nedeniyle Keçiören'deki bazı yollarda çökmeler meydana geldi.

Ankara’nın Çankaya ilçesinde inşaat halindeki 17 katlı bir apartmanın 16. katından düşerek bariyerlere çakılan işçi hayatını kaybetti.

Ankara Büyükşehir Belediyesine (ABB) bağlı EGO Genel Müdürlüğünce toplu taşımada, eski sistem E-Kent'ten yeni ücret toplama sistemi olan ‘Asis Validatör’ sistemine geçiş başladı.

Ankara’da Lokman Hekim Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına karşı oturma eylemi düzenledi.

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, kontrolden çıkan otomobil beton menfeze çarptı ve iki kişi yaralandı.

Spor dünyasından gelişmeler

Kariyerinde ilk kez bir Grand Slam turnuvasında ana tabloda mücadele edecek olan Zeynep Sönmez'in rakibi belli oldu. 22 yaşındaki Zeynep, Roland Garros'un ana tablo ilk turunda Amerikalı raket 22 numaralı seribaşı Emma Navarro ile karşılaşacak.

Ergin Ataman'ın Panathinaikos'u Fenerbahçe Beko'yu Euroleague dışına itti. Panathinaikos maçı 73-57 kazandı.

Trendyol 1. Lig Play-off 2. turun rövanş maçında Bodrum FK ile Ahlatcı Çorum FK, karşı karşıya geldi. Normal süresi ve uzatma dakikaları 0-0 biten karşılaşmada, penaltı atışları sonucu Bodrum FK 5-4 galip gelerek Süper Lig Play-off finaline yükseldi. Bodrum FK, finalde Sakaryaspor'un rakibi olacak.

THY Euroleague Dörtlü Final'inde son şampiyon Real Madrid, Yunanistan temsilcisi Olympiakos'u 87-76 mağlup ederek finale yükseldi ve Ergin Ataman'ın başantrenörlüğünü yaptığı Panathinaikos'un rakibi oldu.

Trendyol Süper Lig'in 38. ve son haftasında oynanan maçta Corendon Alanyaspor, Bitexen Antalyaspor ile 1-1 berabere kaldı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.