25 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 25 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

25 Ağustos 2024’te neler yaşandı? 25 Ağustos’ta yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Hizbullah lideri Hasan Nasrallah, İsrail'e yönelik misilleme saldırılarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Nasrallah, operasyonun adının "Erbain" olduğunu belirterek, "Hedefimiz İsrail'deki siviller ya da altyapı değildi. Askeri hedefleri vurmamız gerektiğine karar verdik ve bu doğrultuda İsrail'in Glilot Askeri İstihbarat Üssü'nü hedef aldık." dedi. Hizbullah’ın ve İsrail’in karşılıklı saldırıları sonrası İsrail, 48 saat OHAL kararı almıştı.

Dünyaca ünlü mesajlaşma uygulaması Telegram'ın kurucusu ve sahibi olan Rus asıllı milyarder Pavel Durov, Fransa'da gözaltına alındı.

Türkiye’den gelişmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ahlat'taki Kabine Toplantısı sonrası yangınlar sonrası devletin yetersiz kaldığını öne süren muhalefete eleştiride bulunarak, "Muhalefet, yangın gibi insani bir olayı bile siyaset malzemesi yapmaktadır. Bu yaklaşım, ülke ve millet menfaatini gözetmeyen bir tutumdur." dedi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İzmir Milletvekili Tuncay Özkan hakkında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sosyal medya üzerinden hakaret ve iftirada bulunduğu gerekçesiyle soruşturma başlatıldığını duyurdu. Tuncay Özkan, CHP'yi "gösteriş meraklısı elitistler" olarak tanımlayan Erdoğan'ı, "Seni gidi züppe seni! Sarayda otur, tahta kurul, dolarlar, milyarlar oyuncağın olsun. İsraflık, müsriflik yoldaşın, zenginler senin arkadaşın. 13 uçak sende, lüks hayat sende.” İle başlayan cümlelerle eleştirmişti.

Türk Silahlı Kuvvetleri, Irak’ın kuzeyindeki Asos ve Pençe-Kilit Operasyonu bölgelerinde gerçekleştirdiği operasyonlarda 11 PKK’lı teröristi etkisiz hale getirdi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’den Yunanistan’a yasa dışı yollarla geçmeye çalışan 9 kişinin hudut birlikleri tarafından yakalandığı duyuruldu. Yakalanan 8 kişinin FETÖ üyesi olduğu saptandı.

Milli Savunma Bakanlığı, sosyal medya hesabından terör örgütü PKK’nın maket uçaklarının TSK birliklerine zarar veremeden düşürüldüğünü söyledi.

Marmara Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü’nün kurucusu ve Türk tarihçiliğinin duayen isimlerinden Prof. Dr. Mücteba İlgürel, 85 yaşında hayatını kaybetti.

AK Parti Sakarya İl Başkan Yardımcısı Yusuf Gökdemir, Sakarya'nın Karasu ilçesindeki evinin bahçesinde oturduğu sırada, ensesine isabet eden yorgun mermiyle yaralandı.

Erzincan-Sivas karayolunda TIR ile ticari taksinin çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybeden polis memuru Ömer Cihan, eşi Aysun Fatma Cihan ve üç yaşındaki oğlu Batu Cihan’ın cenazeleri, Kırşehir’de son yolculuklarına uğurlandı.

Ankara’dan gelişmeler

Ankara'da etkili olan yağışlar Samsun-Ankara kara yolunda büyük bir trafik kazasına yol açtı. Tekke mevkiinde meydana gelen kazada 3 kişi hayatını kaybetti, 2’si ağır 10 kişi ise yaralandı.

Ankara'da aniden bastıran gök gürültülü kuvvetli sağanak yağış, kentte hayatı olumsuz etkiledi. Kısa sürede etkisini gösteren yağış, yolları adeta göle çevirirken, birçok araç su içinde kaldı ve iş yerleri su baskınlarıyla karşı karşıya kaldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Keçiören Belediyesi'nin ortaklaşa düzenlediği "1. Geleneksel Taha Akgül Karakucak Güreşleri" etkinliğinin açılışı, Bağlum Stadı’nda gerçekleştirildi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Keçiören Belediyesi Bağlumspor Kulübü ile Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu'nun birlikte düzenlediği 1. Taha Akgül Karakucak Güreşleri'ne katıldı.

Ankara’nın Etimesgut Belediyesi, ilçede bir çocuğu ısıran sokak köpeğiyle ilgili yeni bir açıklama yaptı. Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, köpeğin 10 günlük sağlık gözetim sürecinin ardından alındığı yere geri bırakılacağını duyurdu.

Ankara'nın Altındağ ilçesi Karapürçek Mahallesi'nde, çalışma sonrası kapatılmayan bir yol vatandaşların ilginç tepkisine neden oldu. Vatandaşlardan biri yapım çalışmasının olduğu yere klozet koyarak tepkisini gösterdi.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde, Mithatpaşa Caddesi'nde yaşanan olayda bir ağaç dalı aniden kırılarak park halindeki araçların üzerine düştü.

Çamlıdere Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı kapsamında düzenleyeceği özel bir etkinlikle ilçede sosyal belediyeciliğin ve yerel tanıtımın önemine dikkat çekiyor. Çamlıdere Belediye Başkanı Adem Ceylan'ın duyurduğu "Murat 124 Sevdası" Zafer Kampı ve Halk Konseri etkinliği için ilçede büyük bir coşku ve katılım bekleniyor.

Ankara'da S.K. isimli vatandaş hastane önünde kendini vurdu. Şahsın ağır yaralı olduğu öğrenildi.

Spor dünyasından gelişmeler

Fenerbahçe, Süper Lig'deki üçüncü haftasında Çaykur Rizespor deplasmanında etkileyici bir performans sergileyerek 5-0'lık galibiyetle sahadan ayrıldı.

Trendyol Süper Lig'in 3. haftasında Corendon Airlines Park Antalya Stadı'nda oynanan maçta Antalyaspor ile Atakaş Hatayspor karşı karşıya geldi. Mücadelede iki farklı geriye düşen ev sahibi Antalyaspor, ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-2 galip gelerek bu sezon ilk kez kazandı.

Trendyol Süper Lig 3. hafta maçında Kasımpaşa ve Adana Demirspor, Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Maç, 2-2 eşitlikle sona erdi.

Ankara Keçiörengücü, Trendyol 1. Lig'in 3. Haftasında Yeni Malatyaspor’u Şanlıurfa’da tek golle geçerek ilk 3 puanını aldı.

Trendyol 1. Lig'in 3. haftasında, Ahlatcı Çorum FK, deplasmanda Teksüt Bandırmaspor ile golsüz berabere kaldı.

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 15. ayağı olan Hollanda Grand Prix'sinde zafer, McLaren takımının Büyük Britanyalı pilotu Lando Norris'in oldu. Norris, Verstappen’in evinde rakibine 22 saniye fark attı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.