25 Ekim 2024’te neler yaşandı? 25 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

25 Ekim 2024’te neler yaşandı? 25 Ekim'de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

Lübnan’daki Birleşmiş Milletler Geçici Görev Gücü (UNIFIL), 22 Ekim’de İsrail Savunma Kuvvetleri’nin (IDF) Dhayra yakınlarındaki bir gözlem noktasına ateş açtığını duyurdu.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Milli Savunma Bakanlığı, Irak’ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kaplan Operasyonu bölgesinde görev yapan Sözleşmeli Er Kander Babür’ün rahatsızlanarak şehit olduğunu duyurdu.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, Yeniden Refah Partisi'nden istifa eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Kasım Gülpınar’ın AK Parti’ye geçişiyle ilgili "Kendisi gelmek istediklerini ifade etmiş. Partimiz de sıcak bakıyor. Bunun dışında benim bir bilgim yok." dedi.

Toplum Çalışmaları Enstitüsü’nün araştırması, Bahçeli ve Özel’in açılım konusundaki söylemlerinin toplum nezdinde karşılık bulmadığını ve bu durumun hem CHP hem de MHP için ciddi bir seçmen kaybına yol açtığını gösteriyor. Enstitüsünün anketinde kararsızlar dağıtıldıktan sonra AK Parti oyları yüzde 32.1'e çıkarken CHP yüzde 26.9'a düştü. DEM Parti yüzde 8.7, Zafer Partisi ise bir sıçrama ile yüzde 8.4 oy oranında. MHP'nin oyu yüzde 7.5 seviyesine kadar düşerken İYİ Parti de yüzde 6.2'ye kadar yükselmiş görülüyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 20 bin sözleşmeli öğretmen ataması için gerçekleştirilen mülakat sonuçlarını açıkladı. Bakan Ali Yerlikaya, atama tercihlerinin 14 Kasım 2024 tarihinde başlayıp 20 Kasım 2024 saat 16.00'ya kadar süreceğini, sonuçların ise 23 Kasım 2024'te ilan edileceğini duyurdu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile Somali Petrol İdaresi arasında imzalanan yeni anlaşma ile Somali’nin kara alanlarında da petrol ve gaz arama faaliyetlerine başlanacağını duyurdu.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) yönelik terör saldırısının ardından, terör örgütü PKK/YPG'ye ait 120 hedefi imha etti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Mardin kırsalında gerçekleştirilen bir operasyonda gri kategoride aranan bir teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

İçişleri Bakanlığı, 23 Ekim’de Ankara’nın Kahramankazan ilçesindeki Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) merkez yerleşkesine yönelik bombalı terör saldırısına ve sonrasındaki operasyon sürecine ilişkin detayları paylaştı. Olay günü saat 15:26’da taksiyle TUSAŞ yerleşkesine gelen iki terörist, ilk saldırıyı başlattı. Özel Güvenlik Görevlisi Atakan Şahin’in açtığı ateş üzerine, kadın terörist kendini patlattı. Hızla başlatılan operasyona, Jandarma ve Emniyet güçlerinden toplam 730 personel katıldı.

Erdoğan TUSAŞ'a gerçekleştirilen terör saldırısı hakkında sert konuştu. Erdoğan, ''Bu milleti nasıl yenilmez bir iradeye sahip olduğunu gösterdik. Kalleş teröristlerin inlerini başlarına geçiriyoruz.'' diyerek teröre taviz verilmediğini aktardı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 11-15 Kasım 2024 tarihleri arasında düzenlenecek olan ara tatil seminerlerinin çevrim içi yapılacağını belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) geri ödeme listesine 58'i yerli üretim olmak üzere 61 ilacın dahil edildiğini açıkladı.

BAŞKENT ANKARA’DAN GELİŞMELER

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Gamze Şengel Taşçıer, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan’ın asgari ücrete yüzde 25 oranında zam yapılmasını enflasyona uygun bulduğunu belirten açıklamasına sert tepki gösterdi.

Ankara Beşevler’de bir grup kadın, artan kadın cinayetleri ve çocuk istismarına dikkat çekmek amacıyla metro çıkışına pankartlar astı. Çevredeki esnafın aktardığına göre, olaylar sonrasında farkındalık yaratmak isteyen bazı kadınlar, özellikle öğrenci akışının yoğun olduğu bu bölgeyi seçerek toplumsal duyarlılığı artırmayı hedefledi.

Akat Organizasyon tarafından düzenlenen Karadeniz Hamsi Festivali, Ankara Millet Bahçesi’nde kapılarını açtı. Festivalin açılışına özel Ankaralılara 1 ton hamsi ikram edildi.

EGO Genel Müdürlüğü, 176 Bilkent Metro - Bilkent Üniversitesi ve 142 Tohumlar - Çavuşlu - Yayla - Karahasanlı - Evciler hatlarının güzergahının değiştiğini açıkladı.

Kırıkkale’de akşam saatlerinde meydana gelen trafik kazasında, seyir halindeki bir kamyona çarpan motosikletteki iki genç ağır yaralandı. Kaza, Rauf Denktaş Bulvarı’nda yaşandı.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

Trendyol Süper Lig'in 10. haftasında, Adana Demirspor ile Net Global Sivasspor, Yeni Adana Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Deplasmanda oynayan Sivasspor, maçta 2-0 geriye düştüğü karşılaşmayı 4-2'lik skorla kazanarak önemli bir galibiyet elde etti.

Trendyol 1. Lig'in 10. haftasında Fatih Karagümrük, sahasında ağırladığı Adanaspor’u 4-0 mağlup ederek iyi formunu sürdürdü.

2025 UEFA Kadınlar Avrupa Futbol Şampiyonası'na katılma mücadelesinde A Millî Kadın Futbol Takımımız, evinde Ukrayna ile 1-1 berabere kaldı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.