25 Haziran Dünya Denizciler Günü

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO), zorlu koşullar altında çalışan denizcilerin hak ettikleri saygının hatırlanması ve tüm denizcilerin onurlandırılması amacıyla her yıl 25 Haziran günü, Dünya Denizciler Günü olarak ilan edildi.

25 Haziran Dünya Denizciler Günü
Yayınlanma:

ÖZEL HABER: ESRA SARI

Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO); denizcilerin ekonomiye katkısını uluslararası kamuoyunun gündemine getirmek için, 25 Haziran'ı "Dünya Denizciler Günü" olarak ilan etti.

Dünya Denizciler Günü, 2010 yılından bu yana her yıl 25 Haziran günü ve farklı bir tema ile kutlanıyor. Bu anlamlı gün, IMO üyesi Türkiye'de de çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Geçtiğimiz yıl için belirlenen , “MARPOL 50 Yaşında-Taahhüdümüz Devam Ediyor” temasıyla denizcilerin, deniz çevresini koruma konusundaki katkıları ele alınmıştı.

2024 Teması: "Görünmez Denizciler: Gözden Uzak, Kalpten Uzak Değil"

Bu yılın temasıyla, denizcilerin küresel ticaretteki görünmez rolleri ve ailelerinden uzakta yaptıkları fedakarlıklar vurgulanıyor. Tema, denizcilerin insanlık için kritik bir hizmet sundukları gerçeğini ön plana çıkarmayı amaçlıyor.

Uluslararası ticaretin yüzde 80'inden fazlası deniz yoluyla gerçekleştiriliyor

Denizcilik, dünya ticaretinin bel kemiği, uluslararası ticaretin yüzde 80'inden fazlası deniz yoluyla gerçekleştiriliyor. Denizciler, gemilerin güvenli seyri, yüklerin zamanında ve güvenli bir şekilde taşınması için kritik rol oynuyorlar.

Her yıl 25 Haziran'da kutlanan Dünya Denizciler Günü, denizcilik sektörünün küresel önemini ve denizcilerin önemli rolüne dikkati çekiyor.

25 HAZİRAN, DÜNYA DENİZCİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN!

Ankara Yelken Kulübü'nden yapılan açıklamada, "Amatör denizciler olarak kalbi her daim deniz sevdasıyla çarpan ve kendini o mavi dünyaya ait hisseden bizler de bu özel günü aynı duygu ile sahipleniyor ve kutluyoruz. Denizciliği meslek edinmiş sivil ve askeri personelimiz yanı sıra, tüm amatör denizcilerin de Dünya Denizciler Günü'nü kutluyoruz. " ifadeleri kullanıldı.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.