25 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 25 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

25 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 25 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

ABD'de yapılan son ankette, Demokrat Partili Başkan Joe Biden'ın yerine aday olarak gösterilen yardımcısı Kamala Harris'in Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump ile arasındaki oy farkını 1 puana indirdiği ortaya çıktı.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), Avrupa'daki alkol tüketiminin yüksek seviyelerde seyrettiğini ve bu durumun ciddi sağlık sorunlarına yol açtığını belirterek acil eylem çağrısında bulundu.

Türkiye’den gelişmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşti ve 2 saat 45 dakika sürdü. Toplantıda PKK ile mücadelenin süreceği, Suriye'nin egemenliği ve refahının korunması gerektiği belirtildi ve FETÖ terör örgütünün tamamen çökertilmesi için kararlılık vurgulandı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) en fazla borcu olan belediyeleri açıkladı. Buna göre, en yüksek SGK prim borcu olan belediyeler sırasıyla Ankara, İzmir, İstanbul, Adana Büyükşehir Belediyeleri ile Şişli Belediyesi oldu.

Türkiye genelindeki baraj doluluk oranları geçen yıla göre sadece yüzde 3,5 oranında artış gösterdi. Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapılan açıklamaya göre, geçen yıl yüzde 53,4 olan ortalama doluluk oranı bu yıl yüzde 57,2 seviyesine yükseldi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, Balıkesir'den vatandaşlara seslendi. Özel, Erdoğan'ın belediye borçları açıklamasına ilişkin olarak, ''Türkiye'ye dışardan bulduğumuz kaynağı bize kullandırtmıyor.'' dedi.

Ankara'dan gelişmeler

İddiaya göre, Mansur Yavaş'ın sosyal medyada kendisi aleyhine ifadeler kullanan hesapların Ekrem İmamoğlu'na ait olduğunu düşünerek İmamoğlu'nu aradığı, ancak İmamoğlu'nun bu iddiayı reddettiği belirtiliyor. Gazeteci Altan Sancar, İmamoğlu’nun iddiaları reddetmesi sonrası Yavaş’ın İmamoğlu’nun yüzüne telefon kapattığı belirtildi.

Ankara-Samsun yolu üzerindeki Elmadağ mevkiinde meydana gelen üzücü bir trafik kazasında 13 yaşındaki Berra Eraslan hayatını kaybetti. Kazanın, hareket halindeki bir TIR'ın tekerleğinin çıkması ve köprüden aşağı düşmesi sonucu gerçekleştiği öğrenildi.

Ankara Mamak’ta bir kadın annesini balkonda defalarca bıçakladı. Akdere’de ruhsal problemleri olduğu öne sürülen bir kızın annesini bıçakla yaraladığı olay telefon kamerasına yansırken saldırgana müdahaleyi kapıyı kıran komşular yaptı.

Ankara'da dün öğleden sonra başlayan ani sağanak yağış, kısa sürede şehrin birçok bölgesinde su baskınlarına neden oldu. Özellikle Batı Bulvarı ve Batıkent Bulvarı'nda yaşanan su taşkınları, trafik akışını aksattı.

Ankara'nın Elmadağ ilçesi Hasanoğlan Mahallesi'nde güveç pişirme talebi yüzünden çıkan tartışma, komşuları karşı karşıya getirdi. Hasanoğlan Mahallesi'nde pide fırını işleten Yasin Aşır ve Tülay Aşır çifti, iddiaya göre, aynı binada ikamet eden komşularının güveç yaptırma isteğini reddettikleri gerekçesiyle saldırıya uğradı.

Ankara Filistin Dayanışma Platformu üyeleri, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını protesto etmek amacıyla bir yürüyüş düzenledi. Protestocular, Kocatepe Camii'nde kılınan akşam namazının ardından cami avlusunda toplandı ve Sıhhiye'ye doğru yürüyüşe geçti.

Üreticiye her zaman destek olacağını belirten Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, "Köylü pazarında üreticilerimizin ürünlerini aracısız olarak vatandaşımıza direkt ulaştırma imkanı sağlayarak yetiştirdikleri ürünlerin ekonomik anlamda karşılığını alabilecekler. Bin bir emekle ürettikleri ürünleri köylü pazarlarında değer kazanmış olacak.

Spor dünyasından gelişmeler

Corendon Alanyaspor, Fatih Karagümrük ile sözleşmesi sona eren ve son olarak Fenerbahçe'de kiralık oynayan Serdar Dursun'u kadrosuna kattığını duyurdu.

UEFA Avrupa Ligi ikinci eleme turu ilk maçında Trabzonspor, Slovakya'nın Ruzomberok takımını Trezeguet ve Cihan Çanak’ın golleriyle 2-0 yendi.

İstanbul Başakşehir, UEFA Konferans Ligi 2. Ön Eleme Turu ilk maçında San Marino temsilcisi La Fiorita'yı 6-1 mağlup etti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.