26 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 26 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

26 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 26 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:
Güncelleme:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Donald Trump, Florida eyaletindeki Mar-a-Lago'da İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile bir araya geldi. Trump görüşmenin ardından “Şu anda 3. Dünya Savaşı'na 2. Dünya Savaşı'ndan bu yana hiç olmadığı kadar yakınız” diyerek, mevcut yönetimi eleştirdi

Türkiye’den gelişmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen Yüksek Teknoloji Teşvik Programı Tanıtım Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, sanayicilere ve teknoloji alanında çalışanlara yönelik teşviklerin önemine vurgu yaparak, Türkiye ekonomisine katkı sağlayan herkese teşekkür etti. Erdoğan, ABD Kongre’sinde alkışlanan İsrail Başbakanı Netenyahu ve ABD hakkında da konuştu. Gazze'deki sivil ölümlerine ve İsrail'in saldırılarına dikkat çeken Erdoğan, ABD'nin bu durumu desteklemesini eleştirerek, "Bunların katili Netanyahu ABD'de alkışlanıyor. Bu nasıl bir iştir? Bunu anlamak mümkün mü? Hani demokrasi, hani özgürlük, hani insan hakları" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanlığı, PKK/KCK ve diğer terörist unsurları etkisiz hâle getirmek, Irak'ın kuzeyinden Türkiye'ye yönelik terör saldırılarını bertaraf etmek için Irak'ın kuzeyindeki Gara, Kandil ve Asos bölgelerine hava harekâtı düzenlendiğini ve 25 terör hedefinin vurulduğunu açıkladı.

İzmir'in Dikili ilçesinde, Çandarlı Mahallesi'nde ormanlık alanda başlayan yangına hem havadan hem de karadan müdahale devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle hızla yayılan alevler, Mavikent Sitesi'ni tehdit ederek tahliye edilmesine neden oldu. Ayrıca, zeytin ağaçlarının bulunduğu bir bahçedeki bağ evi tamamen yandı. Saat 14’te başlayan yangına müdahale sürüyor.

AK Parti Ankara Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş, Türkiye ve yurtdışında geniş yankı bulan ve kamuoyunda "Gezi Parkı Davası" olarak bilinen davanın tutuklu sanıklarını ziyaret etmek için Adalet Bakanlığı'na başvurdu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, Mudanya’da düzenlenen halk buluşmasında konuştu. Konuşması sırasında sahneye getirilen küfeyi sırtına alan Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Tayyip Bey, bırak küfeyi bırak. Ver benim sırtıma küfeyi. Ben emekliyi aslan gibi taşırım, aslan gibi. Asgari ücretliyi taşırız biz. Biz, bu milleti taşırız.” iİfadeleriyle seslendi.

Mart ayında ehliyetsiz kullandığı araçla Murat Aci'nin ölümüne neden olan oğlunu yurt dışına kaçıran Eylem Tok için hazırlanan taslak metin ortaya çıktı. Tok, 11 Eylül'de Massachusetts Bölge Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak ve Türkiye'ye iadesine karar verilecek.

Resmi Gazete’de yayımlanan 2024 Temmuz ayı istatistiklerine göre, Türkiye'de en fazla üyeye sahip sendika, toplamda 1 milyon 993 bin 451 çalışanın yer aldığı metal sektöründe 295 bin 192 üye ile Türk Metal Sendikası oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, son seçimlerden bu yana partiye üye sayısının hızla arttığını belirtti. Bursa'da bir dizi programa katılan Özel, CHP Yıldırım İlçe Başkanlığı'nda düzenlenen üye katılım töreninde yaptığı konuşmada, "Her hafta 10 bin üye kaydediyoruz. Bunun 8 bini genç üyeler. Bu parti, her 4 gençten 3'ünün yurt dışına gitmek istediği bir dönemde, gençlerin umudunu yeniden kazanmalarına vesile oldu" dedi. Özel, en düşük ankette dahi AK Parti’nin 4.5 puan önünde olduklarını söyledi.

Tarlasını sulamaya giden 54 yaşındaki Kutbeddin Güneş, tasmalı bir Kangal köpeğinin saldırısına uğradı. Yerde kanlar içinde kalan Güneş, otomobiliyle geçen kişiler sayesinde ölümden kıl payı kurtuldu. Olay sonrası köpeğin sahibinden şikayetçi olan Güneş’in vücuduna 100’den fazla dikiş atıldı.

Ankara'dan gelişmeler

Ankara'nın Kalecik ilçesine bağlı Yüzbey Mahallesi'nde define arayan bir grup, metan gazı patlaması sonucu felaket yaşadı. Edinilen bilgiye göre, olay dağlık alanda meydana geldi. Define ararken metan gazı patlamasına maruz kalan 4 kişiden B.S. hayatını kaybederken, T.T., N.Ö. ve C.Ö. ise yaralandı.

Keçiören Belediyesi, 7 Haziran 2024 tarihinden itibaren inşaat molozlarının belediye tarafından toplanma işleminin sona erdiğini belirtmişti. Keçiören Belediyesi, vatandaşlarla birlikte ilçeyi yönetme anlayışıyla bu uygulamadan vazgeçti ve yeniden moloz alımına başladı. Bu hizmet için çuval başına 10 TL ücret alınacak.

EGO Genel Müdürlüğü, bünyesinde bulunan otobüslerin bakım ve onarımı 2. Bölge Otobüs İşletmesi Şube Müdürlüğü içinde bulunan kendi atölyelerinde yapıyor. Bu sayede otobüslerin bakım ve onarım maliyetleri düşüyor. EGO, hem önemli miktarda tasarruf ediyor hem de otobüsler daha hızlı sefere hazır hale getiriliyor.

Çankaya Belediyesi, bu sene de üniversite tercihi yapacak öğrencilere ücretsiz danışmanlık hizmeti sunmaya başladı. Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde uzman rehber öğretmenler eşliğinde verilen hizmet, hafta içi her gün 10.00-16.00 saatleri arasında gerçekleştiriliyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün Ulus'ta Anafartalar Çarşısı’nda vatandaşlar ve esnaflarla bir araya geldi. Yerlikaya, çarşı ziyaretinde Ankaralı hemşehrilerinin taleplerini dinledi ve onlarla samimi sohbetler gerçekleştirdi.

Mamak Altıağaç Mahallesi'nde bir kadın ve bir adamın genç bir kızı yere yatırıp ellerini arkadan bağladığı görülüyor. Yerde yatan kadının, annesine yönelik ağır ifadeler kullanarak "Seni hapishanelerde çürüteceğim, Allah belanı versin senin anne gibi" şeklinde imdat çığlıkları attığı duyuluyor. Olayın sebebine dair ise net bir bilgi yok.

Caz, blues, pop, funk ve elektronik müziği modern tınılarla buluşturan piyanist, besteci, söz yazarı ve şarkıcı Karsu, Atatürk Orman Çiftliği'nde müzikseverlerle buluştu.

Ankara'nın Sincan ilçesi 29 Ekim Mahallesi Kıbrıs Caddesi'nde öğle saatlerinde yapılan yol kazı çalışması sırasında doğal gaz borusu patladı. Olayda bir can kaybı ve yaralanma yaşanmadı.

Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap’ın öncülüğünde düzenlenen 1. Uluslararası Beypazarı Halk Dansları ve Müzik Festivali, 2-3 Ağustos tarihlerinde sanatseverleri ağırlayacak.

Ankara Etimesgut'ta bir kadını darbederek gasp eden hırsız 17 gün sonra 217 kamera taraması sonrası yakalandı. Zanlının 5 yıllık kesin hapis cezası olduğu ve arandığı da ortaya çıktı.

Spor dünyasından gelişmeler

2024 Paris Olimpiyat Oyunları, Sen Nehri'ndeki muazzam bir törenle başladı. 33. Yaz Olimpiyatları, açılış seremonisiyle görkemli bir başlangıç yaptı. Paris'te düzenlenen bu büyük organizasyona 100 yılın ardından 206 delegasyondan yaklaşık 10 bin 500 sporcu katılıyor. Oyunlar sırasında şehre yaklaşık 16 milyon turistin gelmesi bekleniyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.