27 Eylül 2024’te neler yaşandı? 27 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

27 Eylül 2024’te neler yaşandı? 27 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Birleşmiş Milletler'deki konuşmasının hemen ardından Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta çok sayıda patlama sesi duyuldu. Patlamalarda Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldüğü de iddia edildi.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Kırşehir'de Ahi Evran Üniversitesi'nde düzenlenen 7. Ahilik Sempozyumu'nda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Şeyda Yılmaz ve Narin Güran cinayetlerine değinerek bu tür suçlar için idam cezasının geri getirilmesi gerektiğini savundu. Erbaş, "Caydırıcı olması lazım, ölümse ölüm, idamsa idam" ifadelerini kullanarak, mevcut kanunların yeterince caydırıcı olmadığını vurguladı.

Polis memuru Şeyda Yılmaz'ı şehit eden Yunus Emre Geçti'ye "Casperlar" isimli çete sahip çıktı. Geçti'nin avukatlık ve cezaevi masraflarını karşılayacaklarını söyleyen çete üyelerinin açıklaması tepki çekti.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyindeki Gara ve Asos bölgelerinde 21, Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde 1 olmak üzere 22 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Kırıkkale’de konuşan Bakan Mehmet Şimşek, Türkiye'nin risk priminin ciddi şekilde düştüğünü belirterek, “Risk primimiz 700 baz puandan 270 baz puana indi. Dış borçlanma maliyetlerimiz de 10 yıllık vadede yüzde 9,75’ten yüzde 6,75’e geriledi. Bu da dış finansmana erişimimizi kolaylaştırıyor. Reel sektör, geçen yıl dış borç ödemelerinde zorluk çekiyordu, bugün ise borcunu ödediği kadar kaynak bulabiliyor. Finansmana erişim konusunda yaşanan sıkıntıların farkındayız ama bu geçici bir durum” dedi.

Türkiye Hentbol Federasyonu'nun (THF) 6. Olağan Seçimli Genel Kurulunda Mesut Çebi başkan seçildi.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), Dikey Geçiş Sınavı (DGS) yerleştirme sonuçlarının açıklandığını duyurdu.

Sosyal medya platformu X, kullanıcılarına yeni bir deneyim sunan bir güncelleme yayınladı. Artık, bir X kullanıcısı canlı yayın başlattığında, profil fotoğrafı pembe çerçeve ile belirgin hale geliyor.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde cinsel istismara uğrayan 2 yaşındaki S.Y.'nin sağlık durumu hala ciddi. Bebeğin teyzesi Elif Akyüz, hastanede yaptığı açıklamada, "Bebeğin durumunda kötüleşme var, iyileşme yok." ifadelerini kullandı.

ANKARA’DAN GELİŞMELER

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Keçiören Belediye Başkanı Mesut Özarslan ile birlikte Mersin’de çeşitli ziyaretlerde bulundu. Yavaş'a Mersin ve Mut'ta ilgi büyüktü.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bu yıl düzenlenen "Türkiye Kültür Yolu Festivali" kapsamında, Ankara Devlet Resim ve Heykel Müzesi, ünlü İspanyol sanatçı Pablo Picasso'nun eserlerine ev sahipliği yapıyor.

Çankaya Belediyesi bünyesinde hizmet veren 'Çankaya Evleri'nde taşeron olarak çalıştırılan ve asgari ücretle görev yapan öğretmenler, meslektaşlarıyla birlikte belediye önünde eylem gerçekleştirdi. Eyleme katılan öğretmenler, çalışma koşullarının düzeltilmesini talep etti.

Ankara Barosu, 2002-2004 yılları arasında Ankara Barosu Başkanlığı görevinde bulunan Avukat Semih Güner'in hayatını kaybettiğini açıkladı.

Ankara’nın tarihi ilçesi Beypazarı, 27. Uluslararası Beypazarı Festivali’yle ziyaretçilerini ağırlıyor. Renkli stantlarda yer alan Beypazarı kurusu ve sarma baklava festivalin öne çıkan lezzetleri olurken, Beypazarı sodası sıcak havada gelenlere serinlik sunuyor. Festival üç gün boyunca etkinliklerine devam edecek.

27. Uluslararası Beypazarı Festivali'nin açılışında anadolugazete.com.tr'ye konuşan Beypazarı Belediye Başkanı Özer Kasap, festivalin Beypazarı turizmine önemli katkılar sağlayacağını vurgulayarak, "Seçimlerde turizme ivme kazandıracağız sözümüzü unutmadık." dedi.

Gölbaşı Belediye Başkanı Yakup Odabaşı, sahiplendikleri hayvanların aşı ve kısırlaştırma işlemlerini yaptırarak bakımını üstlenen komşularının boynunda tasması bulunan dört sokak köpeğinin "vicdansız ahlaksızlar" tarafından zehirlenerek hayatını kaybettiğini belirtti.

Ankara’da bu yıl düzenlenen Kültür Yolu Festivali, şehrin tarihine ve kültürel zenginliklerine ışık tutmaya devam ediyor. Festival kapsamında ziyaretçilere kapılarını açan Türk Hava Kurumu Müzesi, hem Türk havacılığının önemli anlarını gözler önüne seriyor hem de tarih tutkunları için eşsiz bir deneyim sunuyor.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında, Başakşehir deplasmanda Sivasspor'u Joao Figueiredo'nun attığı gollerle 2-1 mağlup etti.

Trendyol 1. Lig 7. haftasında Erzurumspor FK, Alagöz Holding Iğdır FK’yi deplasmanda 2-1 yenerek 3 puanın sahibi oldu.

Galatasaray Petrol Ofisi Kadın Futbol Takımı, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde A Grubu'nda mücadele edecek. Rakipleri ise kadın futbolunun dev kulüpleri arasında yer alan Lyon, Wolfsburg ve Roma oldu. Sarı-kırmızılı ekip, Şampiyonlar Ligi'ne katılan ilk Türk kadın futbol takımı olarak tarihe geçti.

Son olarak Lille forması giyen ve adı Türk kulüpleriyle anılan milli futbolcu Yusuf Yazıcı, Olympiakos’a transfer oldu.

Ümit Milli Takım bir süredir Levent Sürmeli yönetimindeydi, dün alınan kararlar yeni teknik direktör Gökhan Gönül oldu.

Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Ali Alper Alpoğlu, eski futbolcu Serhat Akın'a yönelik silahlı saldırı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Alpoğlu, bu saldırının Fenerbahçe Kulübü ile ilişkilendirilmeye çalışılmasına sert tepki gösterdi ve kulüp olarak iftiralara karşı hukuki süreç başlattıklarını duyurdu.

Net Global Sivasspor'dan anlamlı bir adım geldi. Kulüp, İstanbul Ümraniye'de görev başındayken çıkan çatışmada şehit düşen polis memuru hemşehrimiz Şeyda Yılmaz'ın adını yaşatmak adına, BG Grup 4 Eylül Stadyumu’ndaki bayan tribününün ismini "Şehit Polis Şeyda Yılmaz Bayan Tribünü" olarak değiştirme kararı aldı.s

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.