27 Ocak’ta neler oldu? 27 Ocak’ta yaşananlar | Yurttan ve dünyadan önemli gelişmeler

27 Ocak 2024 tarihinde yurtta ve dünyada yaşanan gelişmeleri anadolugazete.com.tr olarak sizler için derledik.

27 Ocak’ta neler oldu? 27 Ocak’ta yaşananlar | Yurttan ve dünyadan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

ABD’de Texas ve Beyaz Saray arasında sınır güvenliği sebebiyle yaşanan gerilim tırmanıyor. 50 eyaletin 25’inin Texas eyaletini desteklediği sınırın belli noktalarına yerleştirilen dikenli tellerin kaldırılmasına karşı çıkılan gerilimde Trump da Texas Eyaleti tarafında tavır aldı.

İsrail’in Gazze’de katliamı sürüyor. Gazze’de öldürülen Filistinlilerin sayısı 26 bin 257'ye, yaralı Filistinlilerin sayısı da 64 bin 797'ye yükseldi.

Türkiye’den gelişmeler

İzmir'de Menderes'e 5 KM uzaklığında bir deprem meydana geldi. 5.1 büyüklüğünde deprem 08.19'da yaşandı. Depremde can ve mal kaybı yaşanmadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhur İttifakı İzmir ilçe belediye başkan adaylarını açıkladı. İzmir’de 25 ilçede AK Parti 5 ilçede MHP aday gösterdi.

Ekim ayında hizmete giren 2060 yataklı İzmir Şehir Hastanesi için, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla görkemli bir açılış töreni düzenlendi. Erdoğan, kamuya 35 bin sağlık çalışanı alınacağı müjdesini paylaştı.

YSK, 31 Mart Yerel Seçimleri için partilerin oy pusulasındaki yerlerine dair kura çekimini yaptı. Pusulada AK Parti ilk sırada CHP 18., MHP 31. sırada yer alacak

Milliyetçi Hareket Partisi, 55 adayını daha ilan etti. MHP'nin Yozgat Belediye Başkan Adayı Ömer Açıkel oldu. MHP, Yozgat İl Başkanlığı dışında 5 İlçe, 49 Belde Belediye Başkan Adayını açıkladı.

CHP Lideri Özgür Özel, Uzun yıllar Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yapan Yılmaz Büyükerşen'in yeni görevini açıkladı. Büyükerşen, önümüzdeki günlerde kurulacak olan CHP'li Belediyeler Komisyonu'nun Genel Koordinatörü olarak görev yapacak.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, 5 yıllık ABB Başkanlığını değerlendirdi. '5 Yılın Projeleri Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Mansur Yavaş, "Biz az konuştuk, çok çalıştık. Bu yüzden biz “az laf, çok iş” diyoruz. Eski dönemin 300 milyon dolarlık borcu ödendi." dedi.

Cumhur İttifakı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Turgut Altınok, MHP Etimesgut İlçe Başkanlığı'nı ziyaret etti. Altınok, Mansur Yavaş’ın Milliyetçilik söylemlerinin samimi olmadığını aktardı.

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş Keçiören’deki trafiği çözmek için bölgedeki 4 şeritli yol genişletme projemizin protokolü imzalanmazsa alternatif 2,5 kilometrelik tünel projemizi uygulamaya hazırız." dedi.

Spor dünyasından gelişmeler

Trendyol Süper Lig’in 23. Hafta açılış karşılaşmasında Alanyaspor ile Pendikspor birer puana razı oldu. Maç 1-1 sona erdi.

Süper Lig’de uzun zamandır kazanamayan iki takımın mücadelesinde Adana Demirspor evinde Hatayspor’a 1-0 mağlup oldu. Hatayspor 10 maç sonra kazanarak puanını 25’e yükseltti ve kendini küme düşme hattının üstüne attı.

Gençlerbirliği alt yapısından yetişen ve Türk futbolunun en büyük potansiyeli olarak görünen Arda Güler, Real Madrid formasıyla La Liga’da ilk lig maçına çıktı. Las Palmas deplasmanında skor 1-1 iken 81’de oyuna giren Arda, La Liga’da siftah yaparken Real Madrid maçı 2-1 kazandı.

Galatasaray’dan İngiltere Championship takımı Leicester City’e transfer olan Yunus Akgün, İngiltere'de ilk golünü attı. Leicester, Birmingham City’i 3-0 yenerek FA Cup ’ta 5. Tura yükseldi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.