28 Eylül 2024’te neler yaşandı? 28 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

28 Eylül 2024’te neler yaşandı? 28 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN:ZAFER ALTUNTAŞ

DÜNYADAN GELİŞMELER

İsrail ordusu, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğünü resmen duyurdu

Dışişleri Bakanlığı, Almanya'da yasal ikamet izni olmayan Türk vatandaşlarının toplu olarak Türkiye'ye geri gönderileceğine dair iddiaları yalanladı.

Güney Asya ülkesi Nepal, şiddetli yağışların yol açtığı sel ve heyelanlarla mücadele ediyor.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'ne 7 Ekim 2023'ten bu yana düzenlediği saldırılarda yaşamını yitirenlerin sayısı 41 bin 586'ya yükseldi.

adsiz-tasarim-58.png

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, üniversite öğrencilerine yönelik esnek ve part-time çalışma imkânı sağlayacak yeni bir istihdam modelini duyurdu.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, eski futbolcu ve futbol yorumcusu Serhat Akın’ın yaralanmasıyla sonuçlanan olayın faillerinin yakalandığını açıkladı. Bakan Yerlikaya, şüphelilerin İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin başarılı operasyonu sonucunda yakalandığını duyurdu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Edirne Milletvekili Ediz Ün hakkında ortaya çıkan kaçakçılık iddiaları sonrası istifa talebinde bulundu. Ün'ün aracında ele geçirilen kaçak elektronik sigara, partinin gündemine damga vurdu.

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ahmet Ercan, Mersin ve Adana'daki yapılaşma sorunlarına dikkat çekerek, bu bölgelerde kötü zemin üzerine inşa edilen binaların büyük risk taşıdığı konusunda uyarılarda bulundu.

Uzun yıllardır CHP Genel Merkezi'nde bakılan Şero, yaşlılığa bağlı hastalıklardan dolayı 20 yaşında yaşamını yitirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleştirilen Yatırım Danışma Konseyi 10. Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, son dönemde muhalefet tarafından gündeme getirilen erken seçim tartışmalarına değinerek, bu tartışmaları eleştirdi.

adsiz-tasarim-59.png

ANKARA’DAN GELİŞMELER

Türkiye'nin başkenti Ankara'da, önceden "ucuz" olarak görülen bazı ilçelerdeki kiralar, son dönemde ciddi bir artış gösterdi.

Emine Erdoğan tarafından başlatılan ve 2017 yılında hayata geçirilen Sıfır Atık projesi, Kızılcahamam'da başarıyla uygulanıyor.

Çamlıdere Belediyesinin desteklediği kadın kooperatifi, 27. Uluslararası Beypazarı Festivali'nde doğal yöntemlerle ürettikleri kantaron, lavanta ve kuyruk yağı ve ağrı kremi gibi yerel ürünlerle yerini aldı.

Her hafta perşembe günü Kadın Emeği Pazarı’nda yerini alan Sevil Özkoçak, yaptığı çini, resim ve makrome ürünleriyle dikkat çekiyor.

Ankara 75. Yıl Hipodromu, AltılıGanyan.com sponsorluğunda düzenlenen ‘AltılıGanyan.com Koşusu’na ve medya buluşmasına ev sahipliği yaptı. Türkiye Jokey Kulübü ile iş birliği yapan AltılıGanyan.com, at yarışı dünyasına katkı sağlamaya devam ediyor.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.