28 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 28 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

28 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 28 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

İsrail'in Refah'ta bulunan El Mevasi çadır kampına düzenlediği saldırıda 21 kişi hayatını kaybetti, 10’u ağır olmak üzere 64 kişi yaralandı.

İspanya, İrlanda ve Norveç, Filistin'i devlet olarak tanıdıklarını resmen ilan etti.

Türkiye’den gelişmeler

TV100 ekranlarında yayınlanan "Az Önce Konuştum" programında gündeme dair açıklamalarda bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Mansur Yavaş ile aralarında bir rekabet olduğunu ancak bunun hizmet rekabeti olduğunu söyledi. "Daha iyi hizmet nasıl ederiz üzerine bir rekabet" diyen İmamoğlu, başkanlarla birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Eski MHP milletvekili ve Devlet Bahçeli'nin danışmanı Olcay Kılavuz, Sinan Ateş cinayetiyle ilgili adının geçmesi ve açıklaması yapması sonrası görevinden alındı.

MGK toplantısında, terör örgütleri PKK/KCK-PYD/YPG, FETÖ ve DEAŞ'a karşı yürütülen operasyonlar hakkında bilgi sunuldu. Ayrıca, Irak ve Suriye'deki gelişmeler ele alınarak, PKK/KCK-PYD/YPG'nin bölgedeki etkisinin bertaraf edilmesi için kararlılık vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sayıştay'ın 162. kuruluş yıldönümü özelinde düzenlenen etkinliğe katıldı. Törende açıklamalar yapan Erdoğan, ''Yaptığımız reformlarla kamu hizmetlerinin kalitesini yükselttik, bürokratik vesayeti de ülkemiz için bir tehdit olarak gördük'' ifadelerini kullandı. Erdoğan, ayrıca yeni anayasa vurgusu yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin grup toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Özel, Filistin'de yaşanan katliama dikkat çekerek, ''Tüm dünya ülkelerini Filistin'i tanımaya davet ediyorum.'' dedi.

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşlar bütçelerin uygun kurbanlık almak için arayışa başladı. Besiciler masraflardan dert yanarken, vatandaşlar da kurbanlık fiyatlarındaki fahiş fiyatlardan muzdarip.

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde bulunan Ressam Osman Hamdi Bey Ortaokulu’nda, sabah saatlerinde ders anlattığı sırada bir öğretmen, bir velinin saldırısına uğradı. Olay, ilkokul birinci sınıf öğrencileri arasında yaşanan bir kavga nedeniyle meydana geldi. Bakan Tekin, olay sonrası soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in yeni müfredatı onaylamasının ardından, bakanlık önemli bir karara daha imza attı. Okul önlerinde seyyar satıcıların satış yapması yasaklanacak ve öğrenciler bu satıcılardan yiyecek ve içecek satın alamayacak.

Afyonkarahisar'ın Hocalar ilçesi Yeşilhisar köyü yakınlarında yaşanan kaza, bölgede büyük endişe yarattı. Minibüsün şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen feci olayda, tamamı kadın olan 14 işçi yaralandı.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Polatlı-Ankara Karayolu üzerinde meydana gelen trafik kazasında pikap dereye uçtu. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 3 kişi ise yaralandı.

Ankara'nın Çankaya ilçesinde bulunan Dikmen Vadisi'nde 22 yaşında bir erkeğe ait ceset bulundu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yaptığı uyarılar doğrultusunda, Ankara'da beklenen sağanak yağışlar etkisini göstermeye başladı. Başkent'in birçok bölgesinde yağış nedeniyle yaşanan olumsuzluklar dikkat çekti.

Hükümetin açıkladığı Tasarruf ve Verimlilik Paketi kapsamında kamudaki servislerin kaldırılmak istenmesi Ankara'da tepkiyle karşılandı. Tasarruf tedbirleri kapsamında kamuda servis hizmetinin kaldırılmasını protesto eden Ankara'daki yüzlerce servis işletmesi bir araya geldi.

Ankara, bu sezon takım sporlarında birçok hayal kırıklığı yaşadı. Futbol, basketbol, voleybol ve hentbolda başkent takımları genel olarak başarısızlıklar yaşarken, bazı takımlar küme düştü, bazıları ise hedeflerine ulaşamadı.

Ankara’nın Sincan ilçesinde bulunan bir apartmanın çatı katında yangın çıktı. Edinilen bilgilere göre, binanın altında bulunan elektrik panosunun patlaması sonucu şaft üzerinden çatıya ulaşan elektrik akımı, çatı katında yangın çıkmasına sebep oldu.

Ankara’nın Sincan ilçesinde yer alan Zir Vadisi’nde etkili olan sağanak yağış sonrası yola düşen kayalar trafiğin aksamasına neden oldu.

Ankara Medipol Üniversitesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını protesto etti. Üniversitenin merkez bahçesinde toplanan öğrenciler, "Katil İsrail, Filistin'den Defol", "Stop Genocide On Gaza" ve "Biz Zalimin Karşısında, Mazlumun Yanındayız" pankartları açarak sloganlar attı.

Spor dünyasından gelişmeler

Milli tenisçi Zeynep Sönmez, 3 eleme aşarak ana tabloya dahil olduğu Roland Garros'ta ilk turda dünya 24 numarası ABD'li Navarro'ya 6-2 ve 6-0 mağlup olarak elendi.

Antalyaspor, yeni teknik direktörü Alex de Souza'yı Antalya’ya getirdi. Brezilyalı teknik direktör, havalimanında coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Alex, perşembe günü imzayı atacak.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.