28 Şubat tutukluları serbest bırakıldı!

16 Mayıs 2024 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla, 28 Şubat Davası'nda hüküm giymiş emekli askerler Çetin Doğan, Fevzi Türkeri, Yıldırım Türker, Cevat Temel Özkaynak ve Erol Özkasnak cezaevinden tahliye edildi.

28 Şubat tutukluları serbest bırakıldı!
Yayınlanma:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan kararda, 28 Şubat Davası'nda yargılanan emekli komutanların cezalarının, yaş ve sağlık sorunları nedeniyle kaldırıldığı belirtildi. Kararın ardından tahliye edilen isimler arasında Aydan Erol, Çevik Bir, Çetin Doğan, Fevzi Türkeri, Cevat Özkaynak, Yıldırım Türker ve Erol Özkasnak bulunuyor.

Sağlık sorunları nedeniyle daha önce hastaneye kaldırılan ve 22 Nisan'da taburcu edilerek cezaevine geri gönderilen 84 yaşındaki Çetin Doğan, bugün tutuklu bulunduğu Buca Kırıklar 1 No’lu F Tipi Cezaevi'nden tahliye edildi. Cezaevinden çıkan Doğan'ı eşi Nilgün Doğan, akrabaları ve arkadaşları karşıladı.

Çetin Doğan, cezaevi önünde basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Türkiye'de adalet yerine oturmadıkça hiçbir şey düzelmez. Adalet hepimiz için gerekli. Umarım bu tür olaylar son bulur. Televizyonlarda bir aftan bahsediliyor. Af söz konusu değil. Bu, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç olarak yerine getirilmesidir," dedi. Doğan, Anayasa'nın 87. maddesinin affı Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne verdiğini, Cumhurbaşkanı'nın ise sürekli hastalık, sakatlık ve kocamışlık hallerinde mahkûmları bırakma yetkisine sahip olduğunu vurguladı.

Karar kapsamında Aydan Erol ve Çevik Bir'in de tahliye edilmesi bekleniyor.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.