29 Eylül 2024’te neler yaşandı? 29 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

29 Eylül 2024’te neler yaşandı? 29 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

İsrail'in yaklaşık bir yıldır saldırılarına devam ettiği Gazze'de can kaybı artıyor. 7 Ekim'den bugüne kadar hayatını kaybedenlerin sayısı 42 bine yaklaştı.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Karabük'te yaptığı açıklamalarda Türkiye ekonomisine dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Şimşek, enflasyonun önümüzdeki aylarda kalıcı olarak düşeceğini ve 2026 yılında tek haneye ineceğini belirtti.

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde 2 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

İsrail'in Lübnan'a düzenlediği hava saldırıları devam ederken, CNN Türk ekibi Beyrut'tan canlı yayında gelişmeleri aktarmaya çalıştı. CNN Türk ekibine canlı yayın esnasında müdahale yapıldı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’den Yunanistan’a ve Suriye’den Türkiye’ye yasa dışı yollarla geçmeye çalışan toplam 12 kişinin hudut birlikleri tarafından yakalandığı bildirildi.

ANKARA’DAN GELİŞMELER

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da yürüyen merdivenlerin kasıtlı olarak bozulduğuna dair videolu paylaşım yaptı ve yasal işlem başlatıldığını belirtti.

Ankara'nın Polatlı ilçesinde, iki komşu arasında çıkan halı çırpma tartışmasında kan döküldü. Tartışmanın büyüyerek ailelere sıçraması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı.

AK Parti Mut İlçe Başkanı Adem Çopur, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın korumaları ve CHP Mut İlçe Başkanı Abdurrahman Günay hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde Anadolu Mahallesi'nde meydana gelen üzücü olayda, 13 yaşındaki M.N.A ile arkadaşı arasında çıkan bir kavga, aileler arasında bıçaklı bir çatışmaya dönüşmüş ve olayda M.N.A'nın babası Mücahit Arslan, saldırganların bıçaklı saldırısına uğrayarak hayatını kaybetmişti. Arslan'ın yakınları idam çağrısı yaptı.

Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde düzenlenen bir operasyonla, çocukları istismar etmeye yönelik faaliyet gösterdiği iddia edilen bir suç çetesi çökertildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesinden temizlik için yardım isteyen bazı okulların bu taleplerini geri çekmesi tartışma konusu oldu. Mansur Yavaş'tan konuya ilişkin açıklama gelirken, Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Yaşar Koçak'ın müdürlere "Belediyelerden yardım istemeyin" mesajı attığı iddia edildi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, "Herhalde okul müdürleri kendisi temizleyecek. Kim aradı, kim müdahale etti bilmiyorum. 2019'dan bugüne kadar 154 milyon liralık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara - Çorum hızlı tren hattının ihalesinin gelecek ay yapılacağını açıkladı. Hattın açılmasıyla birlikte Ankara - Çorum arası 1,5 saate inecek.

Ankara'nın Yenimahalle ilçesinde, ortaokul öğrencilerine hizmet veren bir yurtta klimadan kaynaklanan bir yangın çıktı. Yangın kısa sürede sürdürüldü ve can kaybı, yaralanma yaşanmadı.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

Basketbol dünyası, 37. Erkekler Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde nefes kesen bir mücadeleye tanıklık etti. Anadolu Efes, zorlu rakibi Fenerbahçe Beko'yu 83-82 mağlup ederek kupanın sahibi oldu.

Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Antalyaspor'u 2-0 mağlup ederek önemli bir galibiyet elde etti.

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Trabzonspor, TÜMOSAN Konyaspor'u 3-2 mağlup ederek sezonun ilk galibiyetini elde etti.

Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Eyüpspor, Gaziantep FK'yi 3-2 yendi.

Trendyol Süper Lig’in 7. haftasında Sipay Bodrum FK, evinde Adana Demirspor'u 3-1 mağlup etti.

Trendyol 1. Lig’in 7. haftasında Amed Sportif Faaliyetler, Şanlıurfa’da oynanan karşılaşmada Yeni Malatyaspor’u 4-2 mağlup ederek yükselişini sürdürdü.

Trendyol 1. Lig'in 7. haftasında Sakaryaspor ile Central Hospital Ümraniyespor, Ankara Keçiören Aktepe Stadı'nda karşı karşıya geldi. Ümraniyespor rakibini 3-1 mağlup etti.

Trendyol 1. Lig'in 7. haftasında Çorum FK, Adanaspor deplasmanında 2-0 galip geldi.

Trendyol 1.Lig'de Esenler Erokspor, Pendikspor'u 4-0 yendi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.