29 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 29 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik...

29 Mayıs 2024’te neler yaşandı? 29 Mayıs’ta yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

Suriye basını, İsrail'in Suriye topraklarına gerçekleştirdiği hava saldırısında 1 çocuğun hayatını kaybettiğini ve 10 kişinin yaralandığını aktardı.

Türkiye’den gelişmeler

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün TBMM'de partisinin grup toplantısında kürsüye gelerek önemli mesajlar verdi. Erdoğan, dört bakanlık tarafından üzerinde çalışılan ve AK Parti grubuna iletilen "Başıboş sokak köpeği" taslak çalışmasına değinen Erdoğan, "Hemen her gün başıboş köpeklerin sebep olduğu ya bir saldırı, ya bir yaralanma, ya da bir trafik kazası haberi alıyoruz. Ayrıca sahipsiz köpeklerin, diğer evcil hayvanlara, koyun-keçi sürülerine saldırdıkları ve onları telef ettiklerine dair vakalar var." diyerek varlığına ilişkin tespitlerde bulundu.

MSB tarafından yapılan açıklamada, 1 Ocak'tan itibaren Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil olmak üzere 1092 teröristin etkisiz hale getirildiğini ve bunlardan 44'ünün son bir haftada olduğunu bildirdi.

Gazeteci Barış Yarkadaş, TV100 ekranlarında yayınlanan “Taksim Meydanı” programında Ekrem İmamoğlu'nun Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olmasını istemediğini ve Kılıçdaroğlu'nun kazanacağına inanmadığını ifade etti. Aynı zamanda, CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in de aday belirleme sürecinde tereddütleri olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İrlanda Başbakanı Simon Harris ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, iki ülke arasındaki ilişkiler ve bölgesel konular hakkında önemli değerlendirmelerde bulundu.

AK Parti, 31. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nı hafta sonunda Kızılcahamam'da gerçekleştirecek. Toplantıda, yerel seçim sonuçları ve parti çalışmaları ele alınacak. Ekonomi, enerji, tarım, adalet, güvenlik ve dış politika gibi önemli konular da değerlendirilecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kamuda tasarruf tedbirleri programı uygulanmaya başladı. Bu çerçevede TBMM'de damacana su alımına son verildi.

Sağlıkta şiddet olayına bir başka örnek de Rize'de yaşandı. İstediği raporu alamayan bir kişi doktora bıçakla saldırdı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda açıklamalar yaptı. İstanbul'un Fethi'nin 571. yılında grup toplantısında konuşan Erdoğan, "İstanbul, Türk ve Müslümandır!'' dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, "Yeni anayasa ile başlayan sarayın yeni entrikaları malumunuz etki ajanlığıyla devam etti. O arada tasarruf tedbirleri tartışmalarına başlandı," diyerek hükümetin anayasa değişikliği sürecini ve bu süreçteki ekonomik politikalarını eleştirdi.

TBMM Milli Savunma Komisyonu, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Personel Kanununda düzenleme yaptı. Teklifte emekli askerlerin basın yayın organlarında yaptıkları değerlendirmeler nedeniyle altı aydan üç yıla kadar hapis cezası öngören madde yer alıyordu. Ancak, yapılan görüşmeler sonucunda bu madde kanun teklifinden çıkarıldı.

Başkent Ankara’dan gelişmeler

Çankaya’da Yukarı Dikmen Akpınar Mahallesi'nde bulunan bir apartmanda, S.Ö. ile sevgilisi S.D. arasında başlayan bir tartışma, kısa sürede dehşet verici bir şiddet olayına dönüştü. Tartışma esnasında S.Ö., sevgilisi S.D.'yi tabancayla vurarak öldürdü. S.Ö. ardından kendini de öldürdü.

Kamu Birliği Konfederasyonu, bugün Ankara Seğmenler Parkı'nda düzenlediği basın açıklaması ile İsrail'in Refah Kampı'na yaptığı saldırıyı protesto etti.

ABB, çağrı merkezi personeli ilanı verdi. İlan, 18-35 yaş aralığındaki kadın ve erkek adayları kapsıyor ve en az lise mezunu olma şartını arıyor. İletişim becerisi yüksek ve esnek çalışma saatlerine uyum sağlayabilen adaylar özellikle bekleniyor.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesabından duyurdu. Sosyal destek alan ve LGS ile YKS'ye hazırlanan Tip-1 Diyabet hastası 100 öğrenci için özel eğitim programları düzenlendi ve eğitimler başarıyla tamamlandı. Diyabet sensörleri sayesinde öğrenciler, sınav dönemlerinde şeker seviyelerini sürekli kontrol altında tutarak, sağlıklarını riske atmadan derslerine odaklanabilecekler.

Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Seyit Ardıç, sürdürülebilir ekonomik ve sosyal kalkınmanın temel ayaklarından birinin rekabet ortamının sağlanması ve vergi yükünün adaletli dağıtılması olduğunu söyledi.

Ankara’nın Yenimahalle ilçesi Serhat Mahallesi'nde dün akşam meydana gelen trafik kazasında bir kişi hayatını kaybetti, bir kişi de ağır yaralandı. Kazaya sebep olduğu iddia edilen sürücü Ö.A. (44) gözaltına alındı.

Ankara'da kuvvetli yağış bekleniyor. Valilik, öğle saatlerinde başlaması beklenen kuvvetli yağışı duyurarak, vatandaşları ani sel ve fırtınaya karşı uyardı.

Ankara’nın Polatlı ilçesinde son haftalarda ortaya çıkan yılanlar ilçe sakinlerini korkutuyor. İlçede son 1 haftada 10’dan fazla yılan görüldü.

Spor dünyasından gelişmeler

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi'nin ABD etabındaki ilk maçında Almanya'yı 3-1 mağlup ederek VNL'deki beşinci maçında üçüncü galibiyetini elde etti.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi Play-off yarı final ilk maçında, Anadolu Efes ile Pınar Karşıyaka Sinan Erdem Spor Salonu'nda karşı karşıya geldi. Maçı 103-80 kazanan Anadolu Efes seride durumu 1-0 yaptı.

Konferans Ligi finalinde Olimpiakos, Fiorentina’yı 120 dakika sonunda 1-0 yenerek şampiyon oldu.

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde düzenlediği seçim etkinliğinde, kongre üyeleri ile Galatasaray Derneği'nde şampiyonluk kutlaması yapan taraftarlar arasında kavga çıktı.

Fenerbahçe Kulübü'nün yaklaşan olağan seçimli genel kurulunda aday olan Aziz Yıldırım, basına yaptığı açıklamalarda Jose Mourinho ile anlaştıklarını ve gelmeme durumu olmadığını söyledi.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.