2'si kırmızı ve gri kategoride yer alan 4 terörist etkisiz hale getirildi: 13 güvenlik görevlisini şehit etmişler

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Şırnak'ın Uludere ilçesi Düğün Dağı mevkiinde paramotor kullanarak eylem hazırlığında olan ve etkisiz hale getirilen 4 bölücü terör örgütü (BTÖ) mensubunun kimliklerinin tespit edildiğini duyurdu.

2'si kırmızı ve gri kategoride yer alan 4 terörist etkisiz hale getirildi: 13 güvenlik görevlisini şehit etmişler
Yayınlanma:

Van Jandarma Kriminal Laboratuvar Müdürlüğü tarafından yapılan parmak izi ve DNA testleri sonucunda kimlikleri belirlenen teröristlerin, kırmızı kategoride yer alan Serhat Patnos kod adlı Veysel Sevinç ve gri kategoride yer alan Hebat kod adlı Reşit Çevik ile Barış Kartal ve Serhat Güzel olduğu tespit edildi.

Bu teröristlerin, Şırnak'ın Uludere ilçesi ve çevresinde 2015-2019 yılları arasında düzenlenen toplam 22 saldırıya katıldıkları belirlendi. Bu saldırılarda, 13 güvenlik görevlisi şehit oldu, 39 güvenlik görevlisi ve 6 sivil vatandaş yaralandı.

Tespit edilen eylemler arasında 13 Ocak 2015'te Uludere'de bir güvenlik görevlisinin şehit edilmesi, 10 Ağustos 2016'da yine Uludere'de 4 güvenlik görevlisinin şehit edilmesi ve 10 yaralı verilmesi gibi birçok saldırı yer alıyor. Ayrıca, 20 Ekim 2019'da gerçekleşen ve bir güvenlik komutanı ile 6 sivil vatandaşın yaralandığı saldırı da bu teröristlerin katıldığı eylemler arasında bulunuyor.

Bakan Yerlikaya, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdüğünü vurgularken, vatandaşların huzur ve güvenliğini tehdit eden hiçbir unsura göz yumulmayacağını ifade etti. Terör örgütüne yönelik operasyonların aralıksız devam edeceği belirtildi.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.