3 ilçe ve 4 Belde sandık Başına gidiyor!

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) yerel seçimleri yenileme kararı aldığı 3 ilçe ve 4 beldede 2 Haziran Pazar günü belediye başkanlığı seçimi yapılacak. Seçimler, 31 Mart 2024'te gerçekleştirilen yerel seçim sonuçlarına itirazlar üzerine yeniden düzenleniyor.

3 ilçe ve 4 Belde sandık Başına gidiyor!
Yayınlanma:

YSK, seçim sonuçlarına yapılan itirazlar ve çeşitli nedenlerle Kayseri'nin Pınarbaşı, Şanlıurfa'nın Hilvan, Aksaray'ın Güzelyurt ilçeleri ile Sivas Yıldızeli-Güneykaya, Kırklareli Lüleburgaz-Büyükkarıştıran, Tunceli Mazgirt-Akpazarı ve Aksaray Merkez-Sağlık beldelerinde seçimlerin yenilenmesine karar verdi. Bu yerleşim birimlerinde 2 Haziran Pazar günü vatandaşlar yeniden sandık başına giderek belediye başkanlarını seçecek.

SEÇİM YARIŞINDA ÖNE ÇIKAN PARTİLER

Pınarbaşı'nda seçim yarışı ağırlıklı olarak Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) adayları arasında geçiyor. Hilvan'da Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) ile Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) arasında çekişmeli bir yarış beklenirken, Güzelyurt'ta ise AKP, MHP ve İYİ Parti adayları mücadele ediyor.

Seçim Bölgelerinin Özellikleri

  • Kayseri Pınarbaşı: CHP ve MHP'nin yoğun olarak yarıştığı bu ilçe, coğrafi ve demografik özellikleriyle dikkat çekiyor. Seçmenler, ilçenin geleceğini belirlemek için tercihlerini yapacak.

  • Şanlıurfa Hilvan: AKP ve DEVA Partisi'nin çekiştiği bu ilçede, ekonomik kalkınma ve altyapı projeleri seçim kampanyalarının merkezinde yer alıyor.

  • Aksaray Güzelyurt: AKP, MHP ve İYİ Parti adaylarının yarıştığı bu ilçe, tarihi ve turistik öneme sahip. Seçim sonuçları, ilçenin turizm ve ekonomik stratejilerini etkileyecek.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.