3 Mayıs Türkçülük Günü Kırşehir Cacabey Meydanı’nda coşkuyla kutlandı

3 Mayıs Türkçülük Günü Kırşehir Cacabey Meydanı’nda coşkuyla kutlandı. İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ve İYİ Parti Kırşehir Milletvekili adayı Turan Yıldırım’da etkinlikte yerini aldı.

3 Mayıs Türkçülük Günü Kırşehir Cacabey Meydanı’nda coşkuyla kutlandı
Yayınlanma:

Kırşehir Cacabey Meydanı’nda 3 Mayıs Türkçülük Günü kapsamında bir şölen düzenlendi. Katılımcıların ve vatandaşların coşkuyla Türkçülük gününü kutladığı etkinlikte İYİ Parti Kırşehir Milletvekili Adayı Turan Yıldırım da etkinliğe katıldı.

22.jpg

İYİ Parti Kırşehir Milletvekili Adayı Turan, burada yaptığı konuşmada, ‘’1944’ten günümüze tam 79 sene geçmiştir.

33.jpg

Ne acıdır ki o gün Türk’üm demeyi Türk olmakla övünmeyi suç sayan zihniyet, bugün de kılık değiştirerek “her türlü milliyetçiliği ayaklarımız altına aldık” diyerek, “Türk’üm, Doğru’yum, Çalışkanım” denmesinden rahatsızlık duyarak, aynı arsızlıkla karşımızda dikilmektedir.

44.jpg

Bu zihniyetin karşısında durmak o gün olduğu gibi bugün de her Türkiye Cumhuriyet vatandaşının görevidir, boynunun borcudur.

whatsapp.jpg

whatsapp-gorsel.jpg

1944’te tabutlukları mesken tutanlar ile 1980’de taş medreselerde çile çekenler, aynı sevdaya baş koymuştur. O sevda, bugün hala her Türk Milliyetçisinin kalbindedir. ’ifadelerini kullandı.

Yıldırım konuşmasının devamında ‘’Dost düşman bilsin ki’’ diyerek, şöyle devam etti:

whatsapp-gorsel-2023-05-04.jpg

‘’Anadolu coğrafyası bin yıldan beri Türkiye yani ‘Türk vatanı’ olarak adlandırılır. Üstelik bu coğrafyaya bu adı bizler değil düşmanlarımız vermiştir. Nedeni ise Anadolu’yu kanının son damlasına kadar savunup sahiplenen atalarımızın keskin iradesidir. Şehitlerimizin asil kanlarıyla suladığımız yurdumuzda bedeli ne olursa olsun bin yıldır var olduk! İlelebet var olmaya devam edeceğiz!’’

whatsapp-gorsel-2023-05-04-saat-09-36-13.jpg

TÜRKÇÜLÜK MUTLAKA MUZAFFER OLACAKTIR

Yıldırım konuşmasının sonunda Hüseyin Nihal Atsız’ın sözlerini hatırlatarak, “Ümit, en sonra terk olunan şeydir. Ümitlerimiz kırık değildir. Uğrunda çalışanlar, ıstırap çekenler, ölenler bulundukça Türkçülük mutlaka muzaffer olacaktır” dedi.

Milletvekili adayı Yıldırım, herkese teşekkürlerini ileterek, ‘’Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. 3 Mayıs’a selam olsun! 3 Mayıs Türkçülük Günümüz Kutlu Olsun! Ne Mutlu Türküm Diyene!’’ sözleriyle konuşmasını tamamladı.

İYİ Parti TBMM Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu şölen sonrası yaptığı sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

whatsapp-gorsel-2023-05-04-saat-09-36-14.jpg

‘’Türkçülük Günümüzü Kırşehir’de kutladık. İl Başkanımız Müfit Göçen’e, Turan Yıldırım ve Asaf Kayaoğlu ile birlikte tüm milletvekili adaylarımıza, lütfedip bizi ağırlamak üzere Kırşehir’e gelen Nevşehir adayımız Rasim Arı ve Yozgat Yerköy Belediye Başkanımız Ferhat Yılmaz’a, Merkez İlçe Başkanımız Zafer Satılmış’a, kadirşinaslığıyla bizleri gururlandıran Kırşehir Belediye Başkanımız Selahattin Ekicioğlu’na, İzmir’den gelerek memleketinde ev sahipliği yapan Gaziemir ilçe Başkanı Sedat Dağ’a ve misafirperverliklerini esirgemeyen isimlerini sayamadığım tüm dava arkadaşlarıma şükranlarımı sunarım.’’

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.