3 suç örgütü çökertildi, 45 şüpheli yakalandı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın açıklamalarına göre, Aydın, Erzurum, Muş, Karaman ve Konya'da gerçekleştirilen "Kuyu-2" operasyonları büyük bir başarıyla sonuçlandı.

3 suç örgütü çökertildi, 45 şüpheli yakalandı
Yayınlanma:

Bu operasyonlar neticesinde, Aydın'da Hakan Gürel'in, Erzurum'da Erkan Yaprak ve Muhammet Tokyay'ın, Karaman'da ise İbrahim Öztürk'ün liderliğini yaptığı 3 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlar kapsamında, örgüt liderleri de dahil olmak üzere toplamda 45 şüpheli gözaltına alındı.

Aydın'daki operasyonlarda, Söke, Kuşadası, Didim ve Efeler ilçelerinde gerçekleştirilen çalışmalar sonucunda, nitelikli dolandırıcılık, resmi belgede sahtecilik ve vergi usul kanununa muhalefet suçlarından aranan 21 şüpheli yakalandı. Bu şüphelilerin, online satış platformlarında kurye olarak görev yaparak, sahte faturalar ve fişlerle devleti yüksek meblağlarda zarara uğrattığı belirlendi.

Erzurum ve Muş'ta gerçekleştirilen operasyonlarda ise "Uyuşturucu Madde İmal ve Ticareti" suçunu örgütlü bir şekilde işledikleri tespit edilen 17 şüpheli yakalandı. Bu örgüt üyelerinin, Erzurum ve Muş'tan temin ettikleri uyuşturucu ve uyarıcı maddeleri piyasaya sürerek satışını gerçekleştirdikleri belirlendi.

Karaman ve Konya'da düzenlenen operasyonlarda ise "Tefecilik" suçunu örgütlü bir şekilde işledikleri belirlenen 7 şüpheli yakalandı. Bu şüphelilerin, yüksek faiz karşılığında ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşlara borç para vererek, mağdurları darp, cebir ve silahlı tehditle borcu ödemeye zorladıkları tespit edildi.

Operasyonlar sırasında çok sayıda tabanca ve av tüfeği, muhtelif miktarda uyuşturucu madde, sahte fatura, fiş, senet ve tapu ile diğer dijital materyaller ele geçirildi. Bu başarılı operasyonlarla, organize suç örgütlerinin faaliyetleri büyük ölçüde engellenmiş oldu.

Kaynak:İHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.