30 Eylül 2024’te neler yaşandı? 30 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

30 Eylül 2024’te neler yaşandı? 30 Eylül’de yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

DÜNYADAN GELİŞMELER

İsrail ordusu, Lübnan'daki tek havalimanı olan Uluslararası Refik Hariri Havalimanı yakınında bulunan Hizbullah’a ait bir uçaksavar füze deposunu hedef aldığını duyurdu. İsrail bu saldırının ardından Lübnan’a karadan harekâtı başlattı.

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, İsrail'in gerçekleştirdiği hava saldırısında hayatını kaybeden Hasan Nasrallah'ın yerine kısa süre içinde yeni bir liderin seçileceğini duyurdu.

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) tarihinin en büyük oyuncularından biri olan Dikembe Mutombo, 58 yaşında hayatını kaybetti.

TÜRKİYE’DEN GELİŞMELER

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada alınan kararların Türkiye için hayırlı olmasını temenni etti. Türkiye'nin bölgede art arda patlak veren krizlere rağmen refah, huzur ve güvenliği sağlamak için durmaksızın çalıştığını belirten Erdoğan, "Koşturmaya devam ediyoruz." dedi.

Sinan Ateş davasında duruşma sonrası basın açıklaması yapan Özgür Özel, Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş’in duruşmadaki endişelerine dikkat çekti. Özel, mahkemenin süreci aceleye getirdiğini ve azmettiricilerin yargılanmadığını belirterek, "Eğer buradaki 3-5 torbacı katile ceza verip aracıları görmezden gelirseniz ve esas azmettiricileri cezalandırmazsanız, bu iş olmaz" dedi.

MSB tarafından yapılan açıklamada, Irak’ın kuzeyinde bulunan Gara bölgesinde tespit edilen 4 PKK’lı teröristin ve Suriye'nin kuzeyindeki Fırat Kalkanı bölgesinde belirlenen 2 PKK/YPG'li teröristin düzenlenen operasyonlarla etkisiz hale getirildiği duyuruldu.

Beykoz'da eski milli futbolcu Serhat Akın'a yönelik silahlı saldırıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 6 şüpheli gözaltına alındı, bunlardan 5'i tutuklandı.

AK Parti Adana Milletvekili Ahmet Zenbilci, oğlunun adının bir adli soruşturmada geçmesi nedeniyle partisinden istifa ettiğini duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı, okullardaki temizlik hizmetleriyle ilgili isim vermeden Mansur Yavaş’ı eleştirdi. Bakanlık, 60 bin 487 okulu kapsayan temizlik malzemelerinin tedarikinin kendileri tarafından sağlandığını ve temizlik personeli sayısının önceki yıllara göre 110 binden 143 bin 355'e çıkarıldığını duyurdu.

Devlet Tiyatroları (DT), 2024-2025 tiyatro sezonuna güçlü bir giriş yaparak izleyiciyi 38 yeni oyunla buluşturuyor. 75. sezonuna adım atan DT, bu yıl 10 yerli, 28 çeviri oyunla perde açıyor.

ANKARA’DAN GELİŞMELER

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Nihat Yalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın okul temizleme politikasına yönelik eleştirilerinde bulundu.

Ankara’da boşanma oranlarının son beş yılda artarak devam ettiğini söyleyen Avukat Cemil Avci, 2001 senesinde yüzde 17 olan boşanmaların 2024 yılında yüzde 35’lere kadar çıktığını bildirdi.

Ankara, akşam saatlerinde güneşin batışıyla birlikte muhteşem bir renk cümbüşüne sahne oldu. Gün batımının sunduğu büyüleyici manzaralar, kentin siluetini renklendirerek, gökyüzünde adeta bir tablo oluşturdu.

Etimesgut Belediyesi ilklere imza atmaya devam ediyor. Belediye'nin hayata geçirdiği ve Türkiye'de bir ilk olan Emekliler Tiyatrosu'na 350 vatandaş başvuru yaptı.

Ankara’nın simge noktalarından biri olan Güvenpark’ta, bir süredir devam eden yenileme çalışmalarının ardından otobüs durakları yeniden yerine yerleştirildi.

Ankara'nın Polatlı ilçesinde, yavru bir köpeği dirgenle öldürmekten tutuklanan Murat Sefer Aksoy, Polatlı 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Aksoy, akli dengesinin yerinde olmadığını söyledi.

SPOR DÜNYASINDAN GELİŞMELER

Gençlerbirliği, Trendyol 1. Lig'in 7. haftasında Ankara Keçiörengücü ile oynanan maçta sakatlanan kaptan Yasin Güreler'in sağlık durumu hakkında bilgi verdi. Güreler sezonu kapattı.

Trendyol Süper Lig'in 7. haftasında Bellona Kayserispor, RHG Enertürk Enerji Stadyumu'nda Beşiktaş'ı ağırladı. Siyah-beyazlı ekip, ikinci yarıda bulduğu gollerle 3-0 galip gelerek 3 puanı hanesine yazdırdı.

Trendyol 1. Lig’in 7. haftasında, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda İstanbul derbisinde Fatih Karagümrük ile Uğur Okulları İstanbulspor karşı karşıya geldi. Karagümrük tek golle 3 puana uzandı.

Trendyol 1. Lig’in 7. Haftasında Kocaelispor evinde Şanlıurfaspor’la 0-0 berabere kaldı.

Adanaspor Kulübü Başkanı Asil Bostancı, sağlık ve ailvi sebepler nedeniyle görevinden istifa ettiğini yazılı bir açıklamayla duyurdu.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.