30 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 30 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler

Dünyada, Türkiye'de ve Başkent Ankara'da son 24 saatte bir dizi önemli gelişme yaşandı. anadolugazete.com.tr olarak yaşanan önemli olayları sizler için derledik…

30 Temmuz 2024’te neler yaşandı? 30 Temmuz’da yaşanan önemli gelişmeler
Yayınlanma:

HAZIRLAYAN: YASİN ŞAHİN

Dünyadan gelişmeler

İsrail, Lübnan’ın Başkenti Beyrut’taki Dahiye bölgesine saldırı düzenledi. Saldırı sonrası ölü sayısı artarken tansiyonun da yükselmesi bekleniyor.

Türkiye’den gelişmeler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda açıklamalar yaptı. Erdoğan, ''Siyasetin dalgalı denizinde gelgitler olabilir'' ifadelerini kullanarak, asıl olan milletle gönül bağını muhafaza etmektir'' dedi. Erdoğan, ''Biz milletimizle bağlarımızı güçlendirdiğimiz sürece kim ne derse desin bizi yolumuzdan alıkoyamaz'' dedi.

AK Partili Tuğrul Türkeş, kendisini eleştiren MHP’ye 30 yıldır soyismimden ekmek yiyorlar" eleştirisi yaptı ve "2015 yılında anayasal görev olan seçim hükümetine girdiğim için hukuksuz şekilde beni MHP'den ihraç ettiler. Seçim sonrası AK Parti’de yer alınca bununla ilgili de hakaret ettiler. Hem ihraç ettikleri ve partilerinde bulunmasını arzu etmedikleri bir şahsın başka bir partideki faaliyeti onları niye bu kadar ilgilendiriyor? Niye bu kadar rahatsız ediyor bunu anlamak mümkün değil" dedi.

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan bir PKK'lı teröristin teslim olduğunu bildirdi.

Irak'ın kuzeyindeki Pençe-Kilit Operasyonu kapsamında gerçekleştirilen arama tarama faaliyetlerinde teröristlerin kullandığı çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası'nın 6 Şubat depremlerinden etkilenen küçük sanayi sitelerinin yeniden inşası ve bölgedeki işletmelerin faaliyetlerinin sürdürülmesi için 600 milyon dolarlık kredi sağladığını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nın açılışında sahnelenen gösterilere sert tepki gösterdi. Erdoğan, cinsiyetsizlik çalışması ve LGBTİ propagandası olarak nitelediği açılışlar üzerinden CHP’ye de cinsiyetsizleştirme projelerinin Türkiye'de bölücü örgütün siyasi uzantıları ve CHP’li belediyeler tarafından üstlenildiğini söyleyerek eleştiride bulundu.

İzmir'in Urla ilçesine bağlı Yağcılar Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangına yoğun müdahale sürüyor.

2024 yılının ilkbahar döneminde, Türkiye genelinde yaşanan yağış miktarında dikkate değer bir azalma gözlemlendi. Verilere göre, bu yıl ilkbahar yağışları geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 32 oranında düştü.

Ankara'daki gelişmeler

Ankara'nın Mamak ilçesi Ekin Mahallesi'nde Bostancık Caddesi üzerinde Enes Çekici (20), kız arkadaşına mesaj attığını iddia edip tartıştığı arkadaşı Hasan Esen'i (21) boynundan bıçaklayarak öldürdü. Olay, çevrede büyük bir şok ve üzüntü yarattı.

Ankara İvedik Metro İstasyonu'nda intihar paniği yaşandı. Bir vatandaşın izinsiz olarak raylara inmesinin ardından ekipler alarma geçti. Ankara’da yaşanan bu intihar olayı sonrası resmi kurumlardan açıklama gelmedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in metro ağını genişletme amacı doğrultusunda önemli bir adım attı. Dikimevi–Natoyolu Raylı Sistem Uzatma Hattı Projesi için ihale sürecini yeniden başlattı. Ocak ayında düzenlenen ihalenin iptal edilmesinin ardından projede güncellemeler yapılarak yeni ihale ilanı yayımlandı. Tekliflerin 17 Eylül 2024 tarihinde açılması planlanıyor.

Eski Ankaragücü Başkanı Metin Akyüz, resmi X hesabından yaptığı açıklamada mesai arkadaşlarına ve Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu'na teşekkür ederek Etimesgut Belediye Başkan Yardımcılığı görevinden istifa ettiğini aktardı.

Ankara'nın Çubuk ilçesine bağlı Kızılca köyü yakınlarındaki Kızılca Göleti'nde meydana gelen ekolojik felakette neredeyse tüm balıklar can verdi. Köy halkı, balık ölümlerinin ardındaki nedenin son dönemde gerçekleşen kuraklığa bağlı su çekilmesi olduğunu düşünüyor.

Mamak Belediye Başkanı Veli Gündüz Şahin, Yeşilbayır Mahallesi'nde yaşayan vatandaşların taleplerini dinleyerek, mahalledeki otopark sorununu çözüme kavuşturdu. 500 metrekarelik alanda yapımı tamamlanan otopark, Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerinin çalışmalarıyla hayata geçirildi.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, Ankaragücü Spor Kulübü Başkanı İsmail Mert Fırat’a ve Kulüp Yöneticisi İsmail Can Ocak’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Spor dünyasından gelişmeler

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Eleme Turu rövanş maçında İsviçre ekibi Lugano’yu 1-0 geriye düştüğü maçta Dzeko ve Szymanski’nin golleriyle 2-1 mağlup ederek 3. turda Fransız ekibi Lille ile eşleşti.

Paris 2024 Olimpiyatlarında atıcılıkta, Şevval İlayda Tarhan ve Yusuf Dikeç’ten oluşan 10m Havalı Tabanca Karma Takımı finalde Sırbistan’a 16-14 mağlup olarak gümüş madalya kazandı.

Paris 2024 Olimpiyatlarında Esra Yıldız Kahraman, 57 kilogramda son 16 turuna, Hatice Akbaş ise 30 yaşındaki Avustralyalı Tiana Echegaray'ı 5-0 yenerek çeyrek finale çıkmayı başardı.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda mücadele eden milli okçumuz Mete Gazoz, bireysel son 32 turunda Tayvan'dan Chih-Chun Tang'ı 6-2 yenerek son 16 turuna yükseldi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nda milli boksör Kaan Aykutsun, son 16 turunda son iki olimpiyat şampiyonu Kübalı Arlen Lopez Cardona'ya 5-0 yenilerek organizasyondan elendi.

Paris'te düzenlenen 2024 Olimpiyat Oyunları'nın boks branşında, milli sporcu Samet Gümüş, erkekler 51 kilo son 16 turunda Kazak boksör Saken Bibossinov'a 5-0 mağlup olarak turnuvaya veda etti.

 Editör
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.