309 düzensiz göçmen yakalandı

İçişleri Bakanı Yerlikaya, Basmane bölgesi başta olmak üzere İzmir'de düzenlenen 'Kalkan' operasyonlarında 309 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu.

309 düzensiz göçmen yakalandı
Yayınlanma:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Basmane bölgesi başta olmak üzere İzmir'de düzenlenen "Kalkan" operasyonlarında 309 düzensiz göçmenin yakalandığını duyurdu. Yerlikaya, "Milletimizin bilmesini isterim ki; tek amacımız düzensiz göç ve göçmen kaçakçılarıyla, halkımızı zehirleyen uyuşturucu tacirleriyle, terör örgütleriyle, organize suç çeteleriyle mücadeleye kararlılıkla devam etmektir." dedi.

"Düzensiz göçmen ve göçmen kaçakçılarının her an ensesindeyiz" diyen Yerlikaya, operasyona katılan 1257 emniyet ve İl Göç İdaresi personeline de başarılarından dolayı teşekkür ve tebrik etti.

Şehrin çeşitli semtlerine yerleştirilen 5 adet Mobil Göç Noktasında parmak izi sorgulamalarıyla yakalanan düzensiz göçmenler ilgili birimlere sevk edilerek, deport edilmesi bekleniyor.

Operasyonun ardından daha önce genellikle kaçarken ya da yurda girerken yakalanan düzensiz göçmenlere şehir içinde de operasyonların artarak devam edeceği yorumu yapıldı.

Kaynak:Haber Merkezi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.